![]() |
Alıntı:
|
Selam Maviş Dostları,
Bu sene çok aradım bulamadım.Lütfen yardımcı olun..İstanbuldayım. Birde varyeteleri hakkında buradan resim koyabilirmi bir arkadaşımız en azından ne tür baktığımızı veya ne arayacağımızı biliriz.Kısaca bir bilgide yeter. Saygılarımla, |
Mavişlerde geçen çiçekleri temizliyor musunuz acaba? Sezon boyu yeniden tomurcuklanmaya olumlu katkı yapıyor mu?
|
Alıntı:
|
Ben kuruyan çiçekleri ve dalları temizledim. Daha güzel görünüyor şimdi. Yoğun çiçeklenme dönemi geçti, çiçekleri azaldı. Şu an üst taraflara doğru çiçekler ve tomurcuklanmalar var.
|
:confused:benim mavişim ne zaman böye olacak acaba
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ben de bu çiçekten arıyorum ama maalesef bulamadım. nasıl çoğaltılıyor acaba çelikten mi? elinde olan arkadaş varsa sarkan cinsinin beyazına da lilasına da talibim. bayıldım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yeniden Yönlendirme Bildirimi |
Açan ve kuruyan çiçekleri koparıyorum aynı dallarda yine çiçek açıyor.
|
siteye yazdığım mesajlara cevap gelmese de bir beyaz bir de mavi mavişim oldu sonunda. demek ki neymiş, birşeyi çok isteyince oluyormuş. komşum seyhan sağolsun
|
1 Eklenti(ler)
|
Arkadaşlar daha önce Ankara'ya gittiğimde Uzman Çiçekçilikten campunalla geleceğini söylemişlerdi. Yeniden gidince oraya tekrar uğradım. İyiki uğramışım. Beyaz ve mavi campunalalar gelmiş. Bu arada daha önce gittiğimde gördüğüm çiçeklerinden küçük olduğunu düşündüklerimden de çiçek açanlar olmuş. Baktığımda mavi katlı olan ve bir tane içlerinde içinde beyazımsı dışı mavi olan buldum. Formu çok iyi olmamasına rağmen renk olarak farklı olduğu için onları da aldım. Uzman çiçekçilik karşıyaka mezarlığı üçüncü kapının karşısında. Daha önce almış olduğum campunalla carpatika da almış olduğum yeni mavişin çiçeklerinden biraz farklı. Biri biraz daha sivri diğeri ise daha yuvarlak gibi. Küçük çiçeklisi de olunca oldukça elimde oldukça fazla campunalla çeşidi oldu. Öldürmeden üretebilirsem çok güzel olacak. Benim dağbağda iki üç çeşit yabani türü de olunca çeşit sayısını oldukça yükselttim. Beyaz katmerlisini de bulabilirsem çok güzel olacak.
|
hepsi de birbirinden güzel...bayıldım,kıskandım...ama bir sorum olacak.bu çiçek çok yıllık bir bitki midir?yıllık mı?
|
Alıntı:
|
Çok iyi, benim de saksıda iki tane mavişim var, kara kara düşünüyor idim kışın nereye alsam onları diye... Demek ki dışarıda bırakabileceğim...
|
5 Eklenti(ler)
Ege Üniversitesi yayınları İzmir'in endemik çiçekleri kitabında ;
Campanula, İzmir'in dağlarında özellikle Ödemiş Bozdağ ve Kemalpaşa Mahmut dağında açan endemik tür olarak yer alıyor. Eklenti 447314 Eklenti 447315 Eklenti 447316 Ayrıca botanik bahçesindeki levhaların birinde yer alıyor. Eklenti 447317 Eklenti 447356 |
Ben mavişimi hiç içeri almamıştım kış boyu. Soğuğa dayanıklı bir bitki bizim memlekette -5 dereceye kadar düşebiliyor sıcaklık. Tabi şimdi mavi mavişim yok. Beyaz mavişim var sadece onunla ilk kışımız olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Karşıyaka mezarlığı üçüncü kapının karşısından almış olduğum çan çiçekleri. Soldaki küçük çiçekli olan daha önce almış olduğum çan çiçeği. Sol altta olan ise iki çiçek açmış olan iki renkli gibi olan. En büyük çiçekli olan o.
Eklenti 448181 |
Sayın Muda, bahsettiginiz yer Karsiyaka mezarligi olmasın.. Netten Uzman cicekciligi arattigimda Karsiyaka olarak cikiyorda. Sonra diskapida mezarlik aramayalım.. :)
Ben de yarın bir kolaçan edeyim, bakayım. Mavislerden kalmış mi ;) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
22 Haziran 2013 Eskişehir toplantısında iki yaprak olarak aldığım campunalla çiçeğimin şimdiki hali. Bu kadar gelişme beklemiyordum. Halen dışarıda durmaya devam ediyor. Öldürmeden büyütebilirsem gelecek yıl güzel çiçekler açacak gibi duruyor.
Eklenti 448998 Katmerli olanın yakın çekimi Eklenti 448999 Çok belli olmasa da içi beyazımsı dış kısmı mavimsi olan ile katmerli campunalla. Eklenti 449000 Saksı dışında bahçede yetiştiren arkadaşlar var mı. Ben bahçede yetişirse çok güzel bir görüntü oluşturacağını ve daha fazla gelişeceğini düşünüyorum. Ancak ekme cesaretini bulamadım. |
Alıntı:
Beyaz mavişlerinize bayıldım doğrusu maaşallah. Ben de Sayın Güler hanımın sayesinde mavi maviş sahibi olup 4 senedir yetiştiriyorum. Beyazından da edinmek ve yetiştirmek istiyorum. Kargo ile gönderebilme imkanı olabilir mi acaba? Teşekkür ederim, saygılarımla. |
Fatoş hanımın bana beyaz maviş sözü vardı ama......
|
Sn muda
İzmir'de, İstanbul'da ya da Karadeniz'de dışarıda kışı geçirebiliyor anladığım kadarıyla ama sizce Ankara'nın ya da Afyon'un çetin kışına dayanabiliyor mu acaba? Ben de maviş sahibi ve Ankara'da yaşayan bir Afyonlu olarak size sorayım dedim. Çiçeğim hala dışarıda ama biraz endişeliyim doğrusu. Cevabınız için şimdiden teşekkürler |
Sn. Feyzagül, Ankara'da mavişim kışı birkaç senedir terasta geçiriyor içeri almaya gerek yok.
|
1 Eklenti(ler)
Ben de dışarıda durabilir denilse de yine de ya donarsa korkusu ile kapalı balkona almış idim, 2 hafta olmuştur fakat son hafta görüyorum ki ışığa doğru uzamaya başladı. Onun için sizlerin de donmaz, dayanır yorumları üzerine tekrar dışarıya almaya karar verdim.
Eklenti 456105 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025