agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Maviş çiçeği (campanula) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/16238.htm)

Muda 26-07-2013 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1173870)
Arkadaşlar ışık durumu nedeni ile çok istediğim gibi çıkmasa da aralarından seçtiğim resimler aşağıda. Eski bir evde görmüştüm. Yıkılmak üzere olan. Kayalık yamaçta da muhtemelen aynı çiçeği görmüş ve resimlerini uzaktan çekmiştim. O kadar maviş Campanula çiçeği aradıktan sonra tesadüfen resimlere bakarken aynı çiçek olduğunu düşünmeye başladım. Hava çok kötü olduğu için güve çok güzel görünmesi nedeni ile onu çekmeye çalışıyordum. Yabani halde çan çiçeği de başka bir yerde gördüm. Ancak onun resimleri de çok iyi olmadı. Benim yeni aldığım yerde oldukları için onlarda problem yok. Güzel resimlerini daha sonra yüklerim.
Eklenti 420749

Eklenti 420750

Eklenti 420751

Eklenti 420752

Daha önce bu bitkinin adı nedir bölümünde bu mesajı göndermiştim. Ancak cevap veren olmadı. İnternette aramalarımda çok çeşitli olduklarını bir kısmının da ülkemizde yetiştiğini gördüm. Ankara'dan küçük çiçekilisini bulduktan sonra Eskişehir toplantısında minik bir kök şu anda iki yaprağı yaşıyor muhtemelen tuttu. Ankarada bahause gittiğimde campunala carpatica olarak büyük çiçekli ama yukarıya doğru açanı nihayet bularak aldım. Şu anda nedense getirmemişler. Değişik renklerini katmerlilerini bulabilirsem çok güzel olacak. Tabi bunlardan üretmeye çalışacağım.

Erkan Özden 26-07-2013 15:05

Selam Maviş Dostları,
Bu sene çok aradım bulamadım.Lütfen yardımcı olun..İstanbuldayım.
Birde varyeteleri hakkında buradan resim koyabilirmi bir arkadaşımız en azından ne tür baktığımızı veya ne arayacağımızı biliriz.Kısaca bir bilgide yeter.
Saygılarımla,

alibaba 02-08-2013 11:14

Mavişlerde geçen çiçekleri temizliyor musunuz acaba? Sezon boyu yeniden tomurcuklanmaya olumlu katkı yapıyor mu?

aheste 02-08-2013 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alibaba9 (Mesaj 1186329)
Mavişlerde geçen çiçekleri temizliyor musunuz acaba? Sezon boyu yeniden tomurcuklanmaya olumlu katkı yapıyor mu?

Geçen çiçekleri ben temizlemiyorum, ama temizleyen arkadaşlar var sanırım, çiçek açan dalların görevi bittikten sonra kuruyorlar zaten. Çiçek açması için vitamin veya gübre takviyesi yapabilirsiniz ama öyle çok yoğun bir çiçeklenme olmuyor zamanı geçtiği için.

n.yıldız 02-08-2013 12:49

Ben kuruyan çiçekleri ve dalları temizledim. Daha güzel görünüyor şimdi. Yoğun çiçeklenme dönemi geçti, çiçekleri azaldı. Şu an üst taraflara doğru çiçekler ve tomurcuklanmalar var.

nur.han 13-08-2013 13:57

:confused:benim mavişim ne zaman böye olacak acaba
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 248520)
işte mavişimin son hali

nur.han 13-08-2013 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatmadundar (Mesaj 826970)
Mavilim mavişelim
Tenhada buluşalım mavilim:D

bayıldım ben burda çok uğraşıyorum ama benimkilerde iki senedir tık yok çok üzülüyorum.....

nur.han 13-08-2013 14:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 665508)
Sabah baktım çiçekler artmış dayanamadım bir boy fotoğrafı aldım:D

ya ne olur nasıl bu hale getirdiniz bende 2 senedir bakıyorum ama olmuyor ne yapabilirim

s-bilge 19-08-2013 14:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 966483)
Festivalde o beni buldu.. ;)
Satıcıyla konuşmamız..
-Bunun adı ne?
+Maviş.
-Ama bu beyaz.
+Bilmem, öyle diyorlar.
-Mavisi yok mu?
+Mavisi olmaz bunun, beyazı olur..
-Hımmm :))

İsmi maviş olan beyaz çiçeğim.. ;)
Eklenti 295931

Tüylü kızım da fırçayı yedikten sonra zafer işareti yapıyor :p
Eklenti 295932

bu galiba balon çiçeği

s-bilge 23-08-2013 10:08

ben de bu çiçekten arıyorum ama maalesef bulamadım. nasıl çoğaltılıyor acaba çelikten mi? elinde olan arkadaş varsa sarkan cinsinin beyazına da lilasına da talibim. bayıldım

s-bilge 23-08-2013 13:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 796407)
Cinsi Campanula eminim , ancak türü farklı olabilir. Yaprakları Campanula Carpatica ya benziyor ama yine de tür ismi konusunda emin değilim.

3. resimdeki campanula. 2. resimdeki balon çiçeği. 1. den emin olamadım. nasıl çoğalıyor acaba

s-bilge 23-08-2013 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 837940)
Yaprak yapısı çok farklı, ne beyazınkine, ne de mavininkine benziyor, çok merak ettim çiçeklerini ama bu sene açacağa benzemiyor. Diplerinden sanki yeni sürgün ler patlamış gibi.fooflower size kolay gelsin.

campanula garganica türü galiba bu

Yeniden Yönlendirme Bildirimi

ayseldeniz 23-08-2013 16:09

Açan ve kuruyan çiçekleri koparıyorum aynı dallarda yine çiçek açıyor.

s-bilge 19-09-2013 14:43

siteye yazdığım mesajlara cevap gelmese de bir beyaz bir de mavi mavişim oldu sonunda. demek ki neymiş, birşeyi çok isteyince oluyormuş. komşum seyhan sağolsun

zafer1326 22-09-2013 23:06

1 Eklenti(ler)
Beyaz Campanullam

Eklenti 443649

Muda 11-10-2013 07:36

Arkadaşlar daha önce Ankara'ya gittiğimde Uzman Çiçekçilikten campunalla geleceğini söylemişlerdi. Yeniden gidince oraya tekrar uğradım. İyiki uğramışım. Beyaz ve mavi campunalalar gelmiş. Bu arada daha önce gittiğimde gördüğüm çiçeklerinden küçük olduğunu düşündüklerimden de çiçek açanlar olmuş. Baktığımda mavi katlı olan ve bir tane içlerinde içinde beyazımsı dışı mavi olan buldum. Formu çok iyi olmamasına rağmen renk olarak farklı olduğu için onları da aldım. Uzman çiçekçilik karşıyaka mezarlığı üçüncü kapının karşısında. Daha önce almış olduğum campunalla carpatika da almış olduğum yeni mavişin çiçeklerinden biraz farklı. Biri biraz daha sivri diğeri ise daha yuvarlak gibi. Küçük çiçeklisi de olunca oldukça elimde oldukça fazla campunalla çeşidi oldu. Öldürmeden üretebilirsem çok güzel olacak. Benim dağbağda iki üç çeşit yabani türü de olunca çeşit sayısını oldukça yükselttim. Beyaz katmerlisini de bulabilirsem çok güzel olacak.

SUDEM 11-10-2013 11:03

hepsi de birbirinden güzel...bayıldım,kıskandım...ama bir sorum olacak.bu çiçek çok yıllık bir bitki midir?yıllık mı?

Muda 11-10-2013 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM (Mesaj 1207611)
hepsi de birbirinden güzel...bayıldım,kıskandım...ama bir sorum olacak.bu çiçek çok yıllık bir bitki midir?yıllık mı?

Çok yıllık bir bitki. İşin en güzel tarafı dış ortamda da kışın ölmemesi. Baharda yeniden filiz verdiğini söylüyorlar. Bu yıl nasıl olacağını göreceğim. Ne olur ne olmaz diye bir kısmını dışarıda bir kısmını ise içeride tutmayı düşünüyorum.

YeniGine 11-10-2013 23:36

Çok iyi, benim de saksıda iki tane mavişim var, kara kara düşünüyor idim kışın nereye alsam onları diye... Demek ki dışarıda bırakabileceğim...

FatihBahce 12-10-2013 08:56

5 Eklenti(ler)
Ege Üniversitesi yayınları İzmir'in endemik çiçekleri kitabında ;

Campanula, İzmir'in dağlarında özellikle Ödemiş Bozdağ ve Kemalpaşa Mahmut dağında açan endemik tür olarak yer alıyor.

Eklenti 447314

Eklenti 447315

Eklenti 447316

Ayrıca botanik bahçesindeki levhaların birinde yer alıyor.

Eklenti 447317

Eklenti 447356

sevim.K 16-10-2013 10:17

Ben mavişimi hiç içeri almamıştım kış boyu. Soğuğa dayanıklı bir bitki bizim memlekette -5 dereceye kadar düşebiliyor sıcaklık. Tabi şimdi mavi mavişim yok. Beyaz mavişim var sadece onunla ilk kışımız olacak.

Muda 18-10-2013 00:31

1 Eklenti(ler)
Karşıyaka mezarlığı üçüncü kapının karşısından almış olduğum çan çiçekleri. Soldaki küçük çiçekli olan daha önce almış olduğum çan çiçeği. Sol altta olan ise iki çiçek açmış olan iki renkli gibi olan. En büyük çiçekli olan o.
Eklenti 448181

-dilruba- 20-10-2013 04:37

Sayın Muda, bahsettiginiz yer Karsiyaka mezarligi olmasın.. Netten Uzman cicekciligi arattigimda Karsiyaka olarak cikiyorda. Sonra diskapida mezarlik aramayalım.. :)

Ben de yarın bir kolaçan edeyim, bakayım. Mavislerden kalmış mi ;)

Muda 20-10-2013 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -dilruba- (Mesaj 1209625)
Sayın Muda, bahsettiginiz yer Karsiyaka mezarligi olmasın.. Netten Uzman cicekciligi arattigimda Karsiyaka olarak cikiyorda. Sonra diskapida mezarlik aramayalım.. :)

Ben de yarın bir kolaçan edeyim, bakayım. Mavislerden kalmış mi ;)

Kusura bakmayın. Ben yanlış yazmışım. Ankara'dan ayrılalı çok zaman geçince yerleri karıştırmışım. Ankara dışkapıda mezarlık yok bildiğim kadarı ile. Yolları da çok zor bulduğum için yol çalışması vs. epey zorlanmıştım. Karşıyaka mezarlığı karşısı üçüncü kapı karşısında Uyardığınız için teşekkür ederim.

Muda 21-10-2013 21:18

3 Eklenti(ler)
22 Haziran 2013 Eskişehir toplantısında iki yaprak olarak aldığım campunalla çiçeğimin şimdiki hali. Bu kadar gelişme beklemiyordum. Halen dışarıda durmaya devam ediyor. Öldürmeden büyütebilirsem gelecek yıl güzel çiçekler açacak gibi duruyor.

Eklenti 448998

Katmerli olanın yakın çekimi

Eklenti 448999

Çok belli olmasa da içi beyazımsı dış kısmı mavimsi olan ile katmerli campunalla.

Eklenti 449000

Saksı dışında bahçede yetiştiren arkadaşlar var mı. Ben bahçede yetişirse çok güzel bir görüntü oluşturacağını ve daha fazla gelişeceğini düşünüyorum. Ancak ekme cesaretini bulamadım.

Hülya06 25-10-2013 15:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 1017757)
Ankara da kızımın balkonunda yetiştirdiğim çiçeklerden biri beyaz maviş:)

Eklenti 331039

Eklenti 331040

Merhaba Sayın Fatoş,
Beyaz mavişlerinize bayıldım doğrusu maaşallah. Ben de Sayın Güler hanımın sayesinde mavi maviş sahibi olup 4 senedir yetiştiriyorum. Beyazından da edinmek ve yetiştirmek istiyorum. Kargo ile gönderebilme imkanı olabilir mi acaba? Teşekkür ederim, saygılarımla.

Aysis 25-10-2013 19:48

Fatoş hanımın bana beyaz maviş sözü vardı ama......

feyzagul 22-11-2013 10:59

Sn muda
İzmir'de, İstanbul'da ya da Karadeniz'de dışarıda kışı geçirebiliyor anladığım kadarıyla ama sizce Ankara'nın ya da Afyon'un çetin kışına dayanabiliyor mu acaba? Ben de maviş sahibi ve Ankara'da yaşayan bir Afyonlu olarak size sorayım dedim. Çiçeğim hala dışarıda ama biraz endişeliyim doğrusu.
Cevabınız için şimdiden teşekkürler

feriha 22-11-2013 17:06

Sn. Feyzagül, Ankara'da mavişim kışı birkaç senedir terasta geçiriyor içeri almaya gerek yok.

YeniGine 23-11-2013 01:15

1 Eklenti(ler)
Ben de dışarıda durabilir denilse de yine de ya donarsa korkusu ile kapalı balkona almış idim, 2 hafta olmuştur fakat son hafta görüyorum ki ışığa doğru uzamaya başladı. Onun için sizlerin de donmaz, dayanır yorumları üzerine tekrar dışarıya almaya karar verdim.

Eklenti 456105

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025