agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Maviş çiçeği (campanula) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/16238.htm)

maviarzu 07-04-2011 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 781090)
Kışı dışarıda balkon altında geciren maviş, nisan yağmurları ile coştu.
Birkaç dal kırıp coğaltsam diyorum. Sonrada duvardan sarksa, hayali bile güzel.

cemo hanım mavişiniz harika görünüyor. Bu çiçeği bu siteden tanıdım ve bulmak için baya çabaladım. Zengarden tohum aldım ilkinde çıkmadı ama şimdi
ufacık bir kıpırtı var. Ben bile şimdiden duvardan sarkacağı günü hayal ediyorum. Sizin mavişinize ise kocaman bir maşallah diyorum

uzman16 07-04-2011 17:00

Benim mavişim baharın gelişiyle büyümeye başladı.
Yanlardaki birkaç kökü ayırdım, yedek olarak büyüteceğim.
Beyaz olan henüz baharı idrak etmedi. :)

zenfree 30-04-2011 21:43

1 Eklenti(ler)
Mavişimden kimse istemez ise fotografını yükleyeceğim.:o

ardabora 01-05-2011 13:12

2 Eklenti(ler)
bu mesajımdaki mavişler 2009 yılında iki köktü.
2010 yılında 9-10 çiçek açtı ama yaprakları gelişti,yeni sürgünler verdi.
ben de geçtiğimiz sonbaharda onları iki saksıya ayırdım. gelişimlerini pek beğenmiyorum aslında,yaprakları ve dalları çok ince. forumdaki diğer mavişlere bakıyorum da kocaman yaprakları olan mavişler var ama benimkilerin dalları incecik,hemen kırılacakmış gibi.

şu an iki saksıdalar,saksıları büyültmeli miyim acaba? sabah güneşi alıyorlar,saat 12 den sonra tüm gün gölgedeler. gerçi henüz güneş müneş görmedik istanbulda ama mavişlere birşey oalacak diye pek korkuyorum,sakındığım bitkilerden birisi çünkü..

gilan 01-05-2011 13:37

Benimkiler de çok ince ince uzuyor:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=203

Ama sağlıklı çiçek açtığına göre bir sorun yok diye düşünmüştüm. :)

acemifüsun 01-05-2011 14:40

Sevgili ardabora mavişleriniz oldukça sağlıklı:) Niçin gelişmelerini beğenmiyorsunuz? Daha iri yapraklı gördüğünüz mavişler beyaz çiçek açan cinsi. İstanbul iklim şartlarına göre bence Mayıs sonuna kadar güneş görsünler, gelişmelerine yardımcı olur, o zaman su ihtiyaçları artar, siz de ona göre sularsınız:) Biraz besin takviyesi de bu aylarda iyi olur:)

nurguldk 02-05-2011 14:58

Mavi-beyaz alacalı ve katmerli beyaz Campanulam

Eklenti 208080

Eklenti 208081

Eklenti 208082[/QUOTE]

kopshtar 02-05-2011 15:59

Sn nurguldk; sizin çiçekler Balon Çiçeği ( Platycodon grandiflorus) gibi geldi bana.
Yanılıyormuyum?

nurguldk 02-05-2011 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar (Mesaj 796395)
Sn nurguldk; sizin çiçekler Balon Çiçeği ( Platycodon grandiflorus) gibi geldi bana.
Yanılıyormuyum?

Cinsi Campanula eminim , ancak türü farklı olabilir. Yaprakları Campanula Carpatica ya benziyor ama yine de tür ismi konusunda emin değilim.

kopshtar 03-05-2011 11:45

Beyaz olanın çiçekleri Platycodon'a tıpatıp benziyor ancak mavi olanın çiçekleri Campanula gibi.

nurguldk 03-05-2011 16:05

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar (Mesaj 797037)
Beyaz olanın çiçekleri Platycodon'a tıpatıp benziyor ancak mavi olanın çiçekleri Campanula gibi.

Haklısınız çiçekleri beyaz olanın da mavi olanın da Platycodon'a tıpatıp benziyor.
Bende yok, keşke biri ondan olsaydı ;) Ama değil :(

Campanulanın yaprakları tırtıklı kesik kesik, Platycodon un yaprak yapısı farklı.
Google dan İlk resim Platycodon, ikinci resim Campanula.

Eklenti 208494

Eklenti 208495

sarigoz 11-05-2011 17:53

Merhaba arkadaslar..
Gecen ay,pazarda,mavis tohumu paketi Campanula Carpatica turu gorunce dayanamadim,aldim.Cimlendirdim ve simdi cok ufaklar.1 cm bile degiller,ama ufak tefek saksimi dolduracaklar sanirim.Arada hafifce fisfisliyorum cunki sulamak icin cok minikler.Burda ,ilkbahar cok gec geldi.Zira Kuzey deyim.O yuzden de ciceklerimi gec paylasiyorum..

zenfree 19-05-2011 23:36

1 Eklenti(ler)
Sayın sarigoz, size mevsimi geldiğinde mutlaka maviş ayıracağım.:)

Mavişimi kuşlar rahat bırakmıyor malesef. Her akşam geldiğimde, bitkinin uçlarını kopmuş olarak yerde buluyorum. Kuşlar için bir kaç önlem aldım. Bir de yanına bekçi diktim. :) Şimdi toparlanmaya başladı. Umarım çiçeklenmesini engellemez.

Sevgi Durul 20-05-2011 11:45

Koca kış içerde korumaya aldığım mavişimi hava ısındı diye balkona almıştım. Nasıl olduğunu anlayamadan kökleri birer birer kurudu. Son bir yeşil kök vardı. Bugün baktım, o da kurumuş. Güler hanımın hediyesiydi, en çok ona üzüldüm.:(

Kiraz 20-05-2011 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 807120)
Koca kış içerde korumaya aldığım mavişimi hava ısındı diye balkona almıştım. Nasıl olduğunu anlayamadan kökleri birer birer kurudu. Son bir yeşil kök vardı. Bugün baktım, o da kurumuş. Güler hanımın hediyesiydi, en çok ona üzüldüm.:(

Hava değişiminden etkilenmiş olabilir, siz yine de sulamaya devam edin isterseniz, belli olmaz.

cemo 20-05-2011 16:32

Mavişi neden içeride korudunki canım. Dışarıda kalsaydı birşey olmazdı ki. Kar gelmiyecek merdiven altında kışı gecirdi benim maviş. Şimdi sürgünde.

Kiraz 20-05-2011 16:47

Ben bu sene tamamen açıkta bıraktım, çok kar yağmadı ama yine de kar gördü, etkilenmedi. yaprakları sıklaştı ama çiçek öncesi uzamalar (Zenfree'nin fotoğrafındaki gibi) henüz yok.

zenfree 20-05-2011 23:46

Sevgili Kiraz o uzamaların çoğunun ucu malesef kırık. Kuşlar hallettiler. Umarım çiçeklenmesini engellemez.

Senin bitkin gölgede mi? Bu mevsimde bir kaç saat güneş almasına izin veriyorum. Daha güzel gelişiyorlar. Çok sıcaklarda gölgeye alıyorum. Zaten göle isteğini hemen belli ediyor.

cemo 20-05-2011 23:54

1 Eklenti(ler)
Benim mavişte o kadar uzamadı ama epey sıklaştı. Kışı dışarıda gecirdiğinden olsa gerek.Sabah güneşinden memnun :)
Keşke saksısını büyütseydim. Zavallı mavişime sıra gelemedi ki. İş cokkk:(

zenfree 20-05-2011 23:59

Çok güzel bir formu var Sevgili Cemo. Çiçekler açınca yaprakları görünmeyecek.:)

Bahar başında köklerini ayırdım, yani bitkiyi böldüm. Sanırım dört yıldır bende, bu saksıdan en az sekiz yeni bitki oluştu.:)

Kiraz 21-05-2011 09:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 807482)
Sevgili Kiraz o uzamaların çoğunun ucu malesef kırık. Kuşlar hallettiler. Umarım çiçeklenmesini engellemez.

Senin bitkin gölgede mi? Bu mevsimde bir kaç saat güneş almasına izin veriyorum. Daha güzel gelişiyorlar. Çok sıcaklarda gölgeye alıyorum. Zaten göle isteğini hemen belli ediyor.

Aynen senin yazdığın gibi şimdilik güneşte (bütün güneş alamıyor ama) ve yağmur alacak şekilde duruyor, havalar ısınınca yarı gölgeye alacağım. Açınca çok güzel olduğu için, bahçe masamda olmasını tercih ediyorum, masa çok az güneş alıyor ama aydınlık.

Geçen sene ilk çiçeklerini açmıştı, çok sık değildi ama bu sene daha yoğun yapraklı.

Not: Ben yakında açar sanıyordum, geçen sene temmuzda açmış.

FIRUZAN 01-06-2011 14:01

1 Eklenti(ler)
merhaba komşum köyünden maviş çiçeği getidi ama onlar başka isimle biliyorlar umarım maviştir ;)

aygün 01-06-2011 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FIRUZAN (Mesaj 814528)
merhaba komşum köyünden maviş çiçeği getidi ama onlar başka isimle biliyorlar umarım maviştir ;)

Ta kendisi...:)

MİRBE 05-06-2011 15:13

1 Eklenti(ler)
Emelimin hediyesi:)

A-EMEL 16-06-2011 14:08

2 Eklenti(ler)
Sayfayı biraz şenlendirelim :)

acemifüsun 17-06-2011 13:06

1 Eklenti(ler)
Sevgili Güler hanıma teşekkürlerimle:)

Sevgi Durul 17-06-2011 20:26

Sevgili Füsun hanım, yaramı depreştirdiniz. Çok güzel açmış, maşallah. Ben bir içeri bir dışarı derken, yaşatamadım. Aslında çok güzel gelişiyordu ve geçen yaz çok güzel açmıştı. Hepsinden önemlisi, Sevgili Güler hanım göndermişti. Şimdi de komşum, beyaz maviş verdi. Ama beyazlar biraz nazlı galiba. Umarım yaşar.

acemifüsun 17-06-2011 20:34

Sevgili SDurul teşekkürler:) İkisi de kışı açık balkonda geçirdi. Campanula türleri soğuğa dayanıklı oluyorlar, keşke hiç içeriye almasaydınız. Beyazı Fatoşcuğum küçük bir fide olarak hediye etti, o da güzel gelişti. Bu kadar hızlı büyüyeceğini tahmin edemedim, saksısı çok küçük kaldı, şimdi tomurcuklanmaya başladı, çiçekler geçince saksısını büyüteceğim:)

Güler 21-06-2011 22:06

Benimkiler de daha tomurcukta, çiçeklenme başlamadı.

fatmadundar 23-06-2011 17:53

3 Eklenti(ler)
Mavilim mavişelim
Tenhada buluşalım mavilim:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025