![]() |
Mavi mavi göz kırpması hep hoşuma gider, ellerinize sağlık.
|
Fatma hanım; gerçekten muhteşem açmış. Benimkiler de Güler abla'nınkiler gibi tomurcukta. Beyazla birlikte dikmiştim renk geçişi olsun diye ancak senkron tutmuyor. Beyaz olanı daha geç açıyor. Maviler geçtikten sonra. Sizinkilerde de durum böyle mi?
|
5 Eklenti(ler)
Benim Mavişimde açtı bugün.Sevgili Güler Hanım Mayıs başında yollamıştı geldiği ve bugünkü hali.:D
Eklenti 229214 Eklenti 229215 Eklenti 229216 Eklenti 229217 Eklenti 229218 |
benimkiler tomurcukta ne zaman açar acaba :)
|
2 Eklenti(ler)
|
Tomurcukta iseler bir-iki güne kadar açarlar sevgili Firuzan.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benimkiler. Geçen sene su kabağından yaptığım saksıya diktiğim mavişim yaşıyor. Henüz açmamış bir saksım da var.
|
1 Eklenti(ler)
Mavişimin şu anki hali.
Eklenti 230234 |
1 Eklenti(ler)
Sonunda açmaya başladılar :)
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım beyaz maviş. Öyle minicik sapları varki dokunmaya korkuyor insan. Kenarda kalanchoe tomentosanın kopan yaprağı var. Galiba köklenecek oda
|
Mavişin beyazları daha geç açıyor.
|
Beyaz mavişim tomurcukta:)
|
2 Eklenti(ler)
Ne güzel, bu sene biz de beyazın çiçeklerini görebileceğiz sevgili acemifüsun :)
Beyaz mavişi kuzeye bakan balkonda ceylanın gölgesine koymuştum, çok sevdi. Hem yeni sürgün hem de toplu iğne ucu kadar da olsa tomurcuk verdi:) Mavilim çiçek vermekte biraz geç kaldı sanki. Bende geçirdiği üçüncü yaz ve her dalda 2-3 çiçek verirken bu sene öbekler halinde çiçekler veriyor. Bursa'ya sevgilerimle :) |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu çiçeği sevmemek mümkün değil. Benim mavişlerde açtılar. |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda tohumdan yetiştirdiğim, campanula glomerulatalar
|
5 Eklenti(ler)
Benim mavişlerim de sonunda açmaya başladılar.Mavişlerimi geçen sene ağustos ayında üç kök ayrı ayrı dikmiştim,üç saksı oldular birini anneme verdim.
Benimkilerin rekleri birazcık koyu ve çiçekleri tam olarak açılmıyor.Çiçekleri tam olarak açılmıyor derken, tam yayvan olarak değilde birazcık yumuk duruyor. Renklerinin koyu olması için (mavi olması) demir sülfat vermiştim ama böyle hoşuma gitmedi:( siz nedersiniz?;) |
2 Eklenti(ler)
Bunlarda beyazlarım, bunları da bu sene mayıs sonunda dikmiştim, onlardada minik minik tomurcuk var:)
|
Alıntı:
|
Bende maviş çeliği edindim suya koydum köklenmesi için. Beyaz olanı öyle köklendirmiştim inşallah mavidede başarırım. Başka köklendirme şekli varmı bu çiçeğin?
|
1 Eklenti(ler)
Benim mavişimde açıyor çok mutluyum. Gönderenlere tekrar teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Benol ,
çok güzel . Geçen sene mavişim çok büyümüştü. 2 büyük saksıyı kaplamıştı. Saksının birini arkadaşıma vermiştim. Yaz sonu hastalık sonrası iki saksıda bozulmaya başladı. Saksının kenarında minicik 2-3 yapraklı fidecik bu şekilde büyüdü. Ve çok mutlu oldum. Beyazımda tomurcukta. |
Maviş çocukluğumda hiç eksik olmazdı evimizin bahçesindeki saksılarda . Unutmuşum, daha doğrusu şehir hayatı unutturmuş bana mavişleri seneler sonra bu resimleri görmek beni çok sevindirdi. En kısa zamanda bunlardan temin edeceğim. Konuyu açan ve destek verenlere çok teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
Benim mavişim de açtı. :cool:
|
........
1 Eklenti(ler)
Buda benim misafirim...
|
Alıntı:
Sıvı gübre takviyesi yapabilirsin. Maşallah mavişine. 3 sene oldu mu? Zaman ne çabuk geçiyor. Beyazın var mı? Yoksa haberim olsun. ;) |
Herkese merhaba arkadaşlar.. ben de sevgili Manolya sayesinde bir maviş sahibi oldum. henüz minişler ben ilerisini de düşünerek büyük saksıya diktim, akşam güneşi alıyorlar.. şimdiden saksıyı doldurmaya niyetliler boyuna bakmadan kocaman çiçekler açan bu çiçeği çok sevdim gerçekten. bu arada sardunyalar için olan "çiçek coşturan"ı çok seviyor maviş. çok az katıyorum suyuna ve tomurcuklar eskiye göre daha hızlı gelişiyor.
|
bu sene çok güzel oldular
4 Eklenti(ler)
beyazını bulamadım bulsam 3 saksıda beyaz dıkıcem. çok hassas canlılar bıkaç arkdaşıma verdım ortam sıcaklığı 3 derece fazla olduğu ıçın yaşamamış.mutlaka serın yerde bulundurun
|
1 Eklenti(ler)
Dolu dolu 2 yaşında mavişim sevgili uzman16 :)
3 kez saksı değişimi yaparak verdiği yeni sürgünlerden ayırdım. 3 ayrı evde daha büyümeye devam ediyor :) Sevgili Fatoş beyaz mavişini benimle de paylaştı. Henüz küçük ama çiçek hazırlığında :) İzmir'e sevgilerimle... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 234119 |
Arkadaşlar çok sıcak gunlerde dıplerıne buz koymakta fayda var önemlı ayrıntı unutmayın
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025