agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

yağ-mur 18-05-2011 13:35

4 Eklenti(ler)
dayanamadım bugün pazara gittim harika çiçekler vardı haftaya gidebilirsem fotoğraflarım ve sonunda benimde oldu:p

Eklenti 213496
teşekkür ederim Dudi

Eklenti 213497

Eklenti 213498

Eklenti 213499

bettyycim 18-05-2011 13:36

5 Eklenti(ler)
İşte benim küpelerim 10 gündür benimleler, yavaş yavaş açıyorlar kışın aldığım küpeleride akşam resimlerim, onları çekmeyi unutmuşum ;)

bettyycim 18-05-2011 13:39

2 Eklenti(ler)
devam...........

günebakan 18-05-2011 13:47

Sevgili Bettycim gerçekten çok güzeller nasıl bir bakım uyguluyorsunuz acaba?

bettyycim 18-05-2011 14:01

Suyu seviyorlar onu anladım, sadece sabah güneşi alabilecekleri aydınlık yerde ve balkonda duruyorlar, Aralık ayında aldığım küpeler bu şeklde bütün kışı dışarıda geçirdiler ve boy bile attılar onlarıda akşam eklerim 15 de bir de besin taksiyesi yapıyorum ;) Sevgili acemifüsun'un notlarından anladığım kadarıyla demirsülfatı da seviyorlar dün hazırladım yarın kısmetse onunla sulayacağım :p

acemifüsun 18-05-2011 14:33

Sevgili cemo, Farezya, Dudi, yağ-mur, bettyycim küpelerinizin maşallahı var, sağlıkla, güle güle büyütün:) Benimkiler de tomurcukta açınca fotoğraflarını eklerim. Bence küpeler yaz sıcaklarında sabah güneşini en fazla saat 10:00 kadar almalılar, ayrıca sıcaklarda sabah, akşam yapraklarına, gövdeye duşu çok seviyorlar. Duş yaptırırken yapraklara ve yaprak altlarına da iyice su püskürtürsek zararlıların ( beyaz sinek, k.örümcek, bit) barınamamalarını da sağlamış oluruz.
Sevgili bettyycim demir sülfatı özellikle bitkilerin gelişme aşamasında azar azar 2-3 kere verince yapraklanma ve dallanmaya faydası oluyor diye düşünüyorum. Hiç demir vermediyeseniz gelişmiş küpelere de az miktarda 1 kerelik faydası olur sanırım.

Batuhan Yılmaz 18-05-2011 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bat-uhan (Mesaj 803802)
Evet arkadaşlar 2 cins olduğunu öğrendim ve gerçekten bayağı uzunlar 50 cm oldular bu nedenle küçük çiçek açıyolar ve tek dal halindeler bayağıda yaprakları var ve potasyum yüklü gübreyi nereden bulacağım ve nasıl budayacağım ve budadığım dalları ayrı bir şekilde nasıl dikmeliyim.

SOrum :D

acemifüsun 18-05-2011 15:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bat-uhan (Mesaj 805991)
SOrum :D

Bence artık budamayın, bu mevsimde budarsanız hiç çiçek göremezsiniz. Budamayı sonbaharda, en geç kış sonu tavsiye ediyorlar. Çiçeklerinin küçüklüğü belki de cinsindendir. Besin için yapı marketlere bakın, üstünde yazan NPK oranlarına göre alır, uygularsınız. Önerilen dozun 1/4 oranını uygulayın:)

bernacyhn 18-05-2011 18:10

Merhabalar, anneler gününde pazardan anneme küpe çiçeği almıştım. Aldığım gün üzerinde 5 adet renkli toplu iğneler kadar tomurcuk vardı. O günden bugüne üzerinde şuan sayısını hatırlamayacağım kadar çok tomurcuk var ve aldığımda üzerinde bulunan tomurcuklar patlamak üzereymiş gibi içleri dolu dolu duruyor. Rengini bilmiyorum. Bana da sürpriz olacak. Üzerinde tomurcuk olduğu için saksısını değiştirmeye korktum. Ancak çiçek vermeyi bitirince değiştirebilirim. Küpelim açtığında resimlerini paylaşırım. Hayırlı akşamlar hoşçakalınn :)

Perihan Bayram 18-05-2011 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasan42 (Mesaj 30717)
Küpeli çiçeği, bilimsel adıyla fuchsia, 17. yüzyılın sonlarına doğru Charles Plumier tarafından tanımlanmış ve ismini de Alman botanikçi Leonhart Fuchs’tan almış. 100-110 çeşiti olan bir tür. Bunların büyük çoğunluğu Güney Amerika kökenli. Birkaç tür kuzeye doğru, Meksikaya kadar uzanan bölgede görülüyor ve birkaç çeşit de Yeni Zelanda ve Haitide yaşıyor. Fuchsia magellanica isimli çeşit Güney Amerika’nın en güney ucu olan soğuk Tierra Del Fuego bölgesinde yetişse de büyük çoğunluğu tropikal ve subtropikal bölge bitkisidir. Küpelilerin çoğu çalı formundadır ama bir Yeni Zelanda çeşiti, Fuchsia exorticata, 12-15 metreye kadar uzayabilen bir ağaçtır. Kışın yaprağını döken veya bütün yıl yeeşil kalan türleri mevcuttur. Renkleri sinekkuşunu cezbeder ve bu sinek kuşları bu bitkinin tozlaşmasını sağlar. Küpelilerin en yaygın olanları hibritlerdir ve çelikle çoğaltılırlar.

12 veya 15 metre büyüklüğünde olan küpe çiçeğini hayal edemiyorum,kimbilir ne kadar güzel,muhteşem görünüyordur.Keşke ülkemizede bu ağaç türünü bir getiren olsa.

Perihan Bayram 18-05-2011 19:29

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 803550)
İzmirli küpeseverler,
Karşıyaka çiçek festivalinde yirmiye yakın küpe çeşidi saydım.
Hele üç tanesine hayran kaldım;)

Eklenti 211878

,

Eklenti 211879

,

Eklenti 211880

.

Benimkiler yeni açıyorlar.

yağ-mur 19-05-2011 00:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 805960)
Sevgili cemo, Farezya, Dudi, yağ-mur, bettyycim küpelerinizin maşallahı var, sağlıkla, güle güle büyütün:) Benimkiler de tomurcukta açınca fotoğraflarını eklerim. Bence küpeler yaz sıcaklarında sabah güneşini en fazla saat 10:00 kadar almalılar, ayrıca sıcaklarda sabah, akşam yapraklarına, gövdeye duşu çok seviyorlar. Duş yaptırırken yapraklara ve yaprak altlarına da iyice su püskürtürsek zararlıların ( beyaz sinek, k.örümcek, bit) barınamamalarını da sağlamış oluruz.
Sevgili bettyycim demir sülfatı özellikle bitkilerin gelişme aşamasında azar azar 2-3 kere verince yapraklanma ve dallanmaya faydası oluyor diye düşünüyorum. Hiç demir vermediyeseniz gelişmiş küpelere de az miktarda 1 kerelik faydası olur sanırım.

teşekkür ederim sevim4,periş,acemifüsun daha güzelleri sizin olsun
teşekkürler Dudi çok mutluyum gerçekten:p bazı arkadaşlar pahalı almışsın dedi 20 ytl,olsun eşim bir şey demedi :Dönemli olanda o;)

sevgili acemifüsun üzerinde tomurcuk varkende püskürtme yapıyormusun?

bettyycim 19-05-2011 08:03

Ben geçen cuma pazardan aldım 4 saksı henüz çiçek açmadılar ama hepsine 10 TL. verdim Sevgili yağ-mur, bulunduğum ildeki bir yapı markettende tek katlılar 7.50 TL. ve katmerliler 13 TL. den, bilginize bir zamanlar ben de çiçekçilik yaptım, inanın 1'e 10 kar var sıkı pazarlık edin ;)

Jezebel 19-05-2011 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi perihan bayram (Mesaj 806201)
Benimkiler yeni açıyorlar.

Maşallah, hele ikinci resimdeki pembiş çok sevimli, güle güle büyütmek dileğiyle...

cemo 19-05-2011 09:51

5 Eklenti(ler)
Küpeler coşmaya başladı.
Bahcedekilerin acmasını bekliyorum heyecanla.

dragonfly 19-05-2011 13:57

2 Eklenti(ler)
merhaba ben de geçen pazardan dayanamadım iki saksı daha küpeli aldım :) beyaz olan istediğim gibi büyük çiçekli olanından :D

bettyycim 19-05-2011 21:28

3 Eklenti(ler)
Çok güzeller dragonfly, bende bugün yeni bir küpe aldım, ama ilk defa böyle bir küpe gördüm, resmi cep telefonuyla çektim o nedenle çok net değil ;

Fuchsia Boliviana imiş adı Sevgili Jezebel teşekkürler :D

yağ-mur 20-05-2011 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 806410)
Ben geçen cuma pazardan aldım 4 saksı henüz çiçek açmadılar ama hepsine 10 TL. verdim Sevgili yağ-mur, bulunduğum ildeki bir yapı markettende tek katlılar 7.50 TL. ve katmerliler 13 TL. den, bilginize bir zamanlar ben de çiçekçilik yaptım, inanın 1'e 10 kar var sıkı pazarlık edin ;)

offf:(canım sıkıldı şimdi gerçekten pahalı almışım o zaman:okeşke size aldırsaymışım:pdaha çok çiçeğim olurdu:p

bernacyhn 22-05-2011 15:12

1 Eklenti(ler)
Bu şirincik de yukarda bahsettiğim, anneme anneler gününde aldığım küpeli çiçeği. Rengini çok merak ediyorum. Bu iki tomurcuk diğerlerinden önce buradaydılar ve şuanda bitkinin üzerindeki en büyük çiçek oluşumları bunlar. Sanırım açmalarına çok az kaldı. Sabırsızlıkla bekliyorum :)

Bu arada geç de olsa gelen bahar için herkesi kutlarım :)

Resim eklediğimi zannediyordum ama eklememişim. Hemen ekliyorum.

alperfect 22-05-2011 18:08

Bugün köklenen küpelimi diktim kırmızı toprak torf kum karışımına, karışım ıslaktı sulamam gerekiyor mu

acemifüsun 22-05-2011 19:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alperfect (Mesaj 808217)
Bugün köklenen küpelimi diktim kırmızı toprak torf kum karışımına, karışım ıslaktı sulamam gerekiyor mu

İlk diktiğiniz için sulayın:) Sulama azar azar ve yavaş olsun, altından su çıkıncaya kadar devam edin. Can suyu ilk diktiğimiz fidelere sanırım bu şekilde uygulanıyor. Küpenizi sağlıkla büyütün:)

acemifüsun 22-05-2011 19:54

sevgili acemifüsun üzerinde tomurcuk varkende püskürtme yapıyormusun?[/QUOTE

Evet yapıyorum:) Duşu seviyorlar:)

A-EMEL 24-05-2011 12:53

1 Eklenti(ler)
Hepinizin küpelisi harika.Ellerinize sağlık..
Bende yeni küpelimi sizinle tanıştırmak istedim :)

dragonfly 25-05-2011 09:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A-EMEL (Mesaj 809380)
Hepinizin küpelisi harika.Ellerinize sağlık..
Bende yeni küpelimi sizinle tanıştırmak istedim :)

çok güzel maşallah, Allah nazarlardan sakınsın...kaç senelik çiçeğiniz?

artemisia10 25-05-2011 10:04

1 Eklenti(ler)
Tomurcuklar büyümeye başladı nasıl açacaklar merakla bekliyorum...
Eklenti 216286

Dudi 25-05-2011 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi artemisia10 (Mesaj 809947)

Dışı pembe içi beyaz katmerli sevgili artemisia :)

dragonfly 25-05-2011 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi artemisia10 (Mesaj 809947)
Eklenti 216286

bana mor açacak gibi geldi ama kesinlikle katmerli ;)

artemisia10 25-05-2011 11:30

İki renk de güzel katmerli olmasına çok sevindim...:)

selis 25-05-2011 11:43

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 809950)
Dışı pembe içi beyaz katmerli sevgili artemisia :)

Artemisia'nın tomurcuklar daha tombiş.. Benimkiler katmersiz mi acaba :rolleyes:

Dudi 25-05-2011 13:09

Sizinkide katmerli sevgili selis :)

özlem11 25-05-2011 13:55

Selis sizinki beyaz, artemisia sizinkide mor... Ve katmerliler :)

bettyycim 26-05-2011 09:14

5 Eklenti(ler)
Bugün küpeler tekrar açmaya başladı :D

bettyycim 26-05-2011 09:18

1 Eklenti(ler)
Evet Sevgili küpe uzmanları tomurcukta olan ve ne renk açacağını merakla beklediğim küpem acaba sizce ne renk olabilir :confused:

selis 26-05-2011 10:29

Bettyycim çok güzeller maşşallah... Son bitki 3. ve 4. fotoğraftaki beyazlarla aynı sanki.. ;)

Dünkü tahminlerden sonra daha fazla bekleyemedim tomurcuğu ucundan açtım.. Mormuş :rolleyes:

bettyycim 26-05-2011 10:36

Yok o beayzlar büyük ve katlı, bunun yalınkat olduğunu düşünüyorum ;) bende birazdan öğle yemeği için ee gideceğim ve inceleyeceğim :D

dragonfly 26-05-2011 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 810587)
Evet Sevgili küpe uzmanları tomurcukta olan ve ne renk açacağını merakla beklediğim küpem acaba sizce ne renk olabilir :confused:

Bence lila açacak :D

bettyycim 26-05-2011 13:38

Hep birlikte göreceğiz ne renk açacak :D

geceme 26-05-2011 16:02

iyi bir başlangıç için

merhabalar. dün doğum günümde eşim bana sarkan cinsinden bir küpe çiçeği almış. şu an maşallah çok güzel çiçekli ama evde yer beğenemedim. balkonlarımdan birinin önünde bina var aydınlık ama güneş almıyor. diğer balkonum batıya bakıyor öğleden sonra he güneş direk güneş ışığı almasın diye oraya koyamadım bide sürekli rüzgar var bu balkonumda. birkaç saat koydum balkona sonra kıyamadım yanmasın diye aldım. batıya bakan cam önüne sehpaya koydum. oraya da güneş geliyor yine odanın içine mi alsam nereye koysam bilemedim. geçen doğum günümdeki anhorium çiçeğim gibi sakatlansın isemiyorum :( bir iki kırılan dalını tarifeki gibi dikicem ama bana bi akıl lütfen nerde dursun bu çiçek. teşekkr ederim şimdiden

selis 26-05-2011 16:15

Önünde bina olan, aydınlık ama güneş almayan balkona koyun..

Birol Ketenci 26-05-2011 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi geceme (Mesaj 810899)
merhabalar. dün doğum günümde eşim bana sarkan cinsinden bir küpe çiçeği almış. şu an maşallah çok güzel çiçekli ama evde yer beğenemedim. balkonlarımdan birinin önünde bina var aydınlık ama güneş almıyor. diğer balkonum batıya bakıyor öğleden sonra he güneş direk güneş ışığı almasın diye oraya koyamadım bide sürekli rüzgar var bu balkonumda. birkaç saat koydum balkona sonra kıyamadım yanmasın diye aldım. batıya bakan cam önüne sehpaya koydum. oraya da güneş geliyor yine odanın içine mi alsam nereye koysam bilemedim. geçen doğum günümdeki anhorium çiçeğim gibi sakatlansın isemiyorum :( bir iki kırılan dalını tarifeki gibi dikicem ama bana bi akıl lütfen nerde dursun bu çiçek. teşekkr ederim şimdiden

Doğum gününüz kutlu, küpe çiçeğiniz hayırlı olsun. Bende bu yıl ilk defa küpe çiçeği sahibi oldum. Burada okuduklarıma göre; aydınlık ama direk güneş almayan nokta küpe çiçeği için en uygunu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025