![]() |
4 Eklenti(ler)
dayanamadım bugün pazara gittim harika çiçekler vardı haftaya gidebilirsem fotoğraflarım ve sonunda benimde oldu:p
Eklenti 213496 teşekkür ederim Dudi Eklenti 213497 Eklenti 213498 Eklenti 213499 |
5 Eklenti(ler)
İşte benim küpelerim 10 gündür benimleler, yavaş yavaş açıyorlar kışın aldığım küpeleride akşam resimlerim, onları çekmeyi unutmuşum ;)
|
2 Eklenti(ler)
devam...........
|
Sevgili Bettycim gerçekten çok güzeller nasıl bir bakım uyguluyorsunuz acaba?
|
Suyu seviyorlar onu anladım, sadece sabah güneşi alabilecekleri aydınlık yerde ve balkonda duruyorlar, Aralık ayında aldığım küpeler bu şeklde bütün kışı dışarıda geçirdiler ve boy bile attılar onlarıda akşam eklerim 15 de bir de besin taksiyesi yapıyorum ;) Sevgili acemifüsun'un notlarından anladığım kadarıyla demirsülfatı da seviyorlar dün hazırladım yarın kısmetse onunla sulayacağım :p
|
Sevgili cemo, Farezya, Dudi, yağ-mur, bettyycim küpelerinizin maşallahı var, sağlıkla, güle güle büyütün:) Benimkiler de tomurcukta açınca fotoğraflarını eklerim. Bence küpeler yaz sıcaklarında sabah güneşini en fazla saat 10:00 kadar almalılar, ayrıca sıcaklarda sabah, akşam yapraklarına, gövdeye duşu çok seviyorlar. Duş yaptırırken yapraklara ve yaprak altlarına da iyice su püskürtürsek zararlıların ( beyaz sinek, k.örümcek, bit) barınamamalarını da sağlamış oluruz.
Sevgili bettyycim demir sülfatı özellikle bitkilerin gelişme aşamasında azar azar 2-3 kere verince yapraklanma ve dallanmaya faydası oluyor diye düşünüyorum. Hiç demir vermediyeseniz gelişmiş küpelere de az miktarda 1 kerelik faydası olur sanırım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhabalar, anneler gününde pazardan anneme küpe çiçeği almıştım. Aldığım gün üzerinde 5 adet renkli toplu iğneler kadar tomurcuk vardı. O günden bugüne üzerinde şuan sayısını hatırlamayacağım kadar çok tomurcuk var ve aldığımda üzerinde bulunan tomurcuklar patlamak üzereymiş gibi içleri dolu dolu duruyor. Rengini bilmiyorum. Bana da sürpriz olacak. Üzerinde tomurcuk olduğu için saksısını değiştirmeye korktum. Ancak çiçek vermeyi bitirince değiştirebilirim. Küpelim açtığında resimlerini paylaşırım. Hayırlı akşamlar hoşçakalınn :)
|
Alıntı:
12 veya 15 metre büyüklüğünde olan küpe çiçeğini hayal edemiyorum,kimbilir ne kadar güzel,muhteşem görünüyordur.Keşke ülkemizede bu ağaç türünü bir getiren olsa. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Benimkiler yeni açıyorlar. |
Alıntı:
teşekkürler Dudi çok mutluyum gerçekten:p bazı arkadaşlar pahalı almışsın dedi 20 ytl,olsun eşim bir şey demedi :Dönemli olanda o;) sevgili acemifüsun üzerinde tomurcuk varkende püskürtme yapıyormusun? |
Ben geçen cuma pazardan aldım 4 saksı henüz çiçek açmadılar ama hepsine 10 TL. verdim Sevgili yağ-mur, bulunduğum ildeki bir yapı markettende tek katlılar 7.50 TL. ve katmerliler 13 TL. den, bilginize bir zamanlar ben de çiçekçilik yaptım, inanın 1'e 10 kar var sıkı pazarlık edin ;)
|
Alıntı:
Maşallah, hele ikinci resimdeki pembiş çok sevimli, güle güle büyütmek dileğiyle... |
5 Eklenti(ler)
Küpeler coşmaya başladı.
Bahcedekilerin acmasını bekliyorum heyecanla. |
2 Eklenti(ler)
merhaba ben de geçen pazardan dayanamadım iki saksı daha küpeli aldım :) beyaz olan istediğim gibi büyük çiçekli olanından :D
|
3 Eklenti(ler)
Çok güzeller dragonfly, bende bugün yeni bir küpe aldım, ama ilk defa böyle bir küpe gördüm, resmi cep telefonuyla çektim o nedenle çok net değil ;
Fuchsia Boliviana imiş adı Sevgili Jezebel teşekkürler :D |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu şirincik de yukarda bahsettiğim, anneme anneler gününde aldığım küpeli çiçeği. Rengini çok merak ediyorum. Bu iki tomurcuk diğerlerinden önce buradaydılar ve şuanda bitkinin üzerindeki en büyük çiçek oluşumları bunlar. Sanırım açmalarına çok az kaldı. Sabırsızlıkla bekliyorum :)
Bu arada geç de olsa gelen bahar için herkesi kutlarım :) Resim eklediğimi zannediyordum ama eklememişim. Hemen ekliyorum. |
Bugün köklenen küpelimi diktim kırmızı toprak torf kum karışımına, karışım ıslaktı sulamam gerekiyor mu
|
Alıntı:
|
sevgili acemifüsun üzerinde tomurcuk varkende püskürtme yapıyormusun?[/QUOTE
Evet yapıyorum:) Duşu seviyorlar:) |
1 Eklenti(ler)
Hepinizin küpelisi harika.Ellerinize sağlık..
Bende yeni küpelimi sizinle tanıştırmak istedim :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tomurcuklar büyümeye başladı nasıl açacaklar merakla bekliyorum...
Eklenti 216286 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İki renk de güzel katmerli olmasına çok sevindim...:)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sizinkide katmerli sevgili selis :)
|
Selis sizinki beyaz, artemisia sizinkide mor... Ve katmerliler :)
|
5 Eklenti(ler)
Bugün küpeler tekrar açmaya başladı :D
|
1 Eklenti(ler)
Evet Sevgili küpe uzmanları tomurcukta olan ve ne renk açacağını merakla beklediğim küpem acaba sizce ne renk olabilir :confused:
|
Bettyycim çok güzeller maşşallah... Son bitki 3. ve 4. fotoğraftaki beyazlarla aynı sanki.. ;)
Dünkü tahminlerden sonra daha fazla bekleyemedim tomurcuğu ucundan açtım.. Mormuş :rolleyes: |
Yok o beayzlar büyük ve katlı, bunun yalınkat olduğunu düşünüyorum ;) bende birazdan öğle yemeği için ee gideceğim ve inceleyeceğim :D
|
Alıntı:
|
Hep birlikte göreceğiz ne renk açacak :D
|
iyi bir başlangıç için
merhabalar. dün doğum günümde eşim bana sarkan cinsinden bir küpe çiçeği almış. şu an maşallah çok güzel çiçekli ama evde yer beğenemedim. balkonlarımdan birinin önünde bina var aydınlık ama güneş almıyor. diğer balkonum batıya bakıyor öğleden sonra he güneş direk güneş ışığı almasın diye oraya koyamadım bide sürekli rüzgar var bu balkonumda. birkaç saat koydum balkona sonra kıyamadım yanmasın diye aldım. batıya bakan cam önüne sehpaya koydum. oraya da güneş geliyor yine odanın içine mi alsam nereye koysam bilemedim. geçen doğum günümdeki anhorium çiçeğim gibi sakatlansın isemiyorum :( bir iki kırılan dalını tarifeki gibi dikicem ama bana bi akıl lütfen nerde dursun bu çiçek. teşekkr ederim şimdiden
|
Önünde bina olan, aydınlık ama güneş almayan balkona koyun..
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025