agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

some_at 23-04-2007 15:59

Sevgili çoban püskülü geçmiş olsun.Bende de zararlı olmuştu.Ben doğru ilacı bulmuştum çok iyi kurtuldum lakin dışarıya koydum tekrar aynı böcekle doldu kurtuluşu yok gibi diğer bitkilerde sorun yok.

Küpelinin hatırına katlanalım en iyisi :)

küpeli 05-05-2007 20:53

5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,

Bunlar da benim çiçeklenen küpe çiçeklerim....

küpeli 05-05-2007 21:06

teşekkür ederim ada. 2 sene önce küpe çiçeği edinmeye karar verdim. Her gördüğüm çeşitten edinmekle kalmayıp bide seri üretime geçtim. Her budamada elde ettiğim çelikleri toprağa dikiyor ve hepsinide tutturmayı başarıyordum. Hiçbirine kıyamıyordum çünkü. Neyse bu böyle uzun bi süre devam etti. Ta ki balkonda ayak basacak yer kalmayıncaya kadar. Sonra hepsinden ikişer üçer saksı bırakmak suretiyle eşe dosta dağıttım. Elimde kalanları ise geçen sene mart ayında babamın vefatı nedeniyle ilgisizlikten-bakımsızlıktan kaybettim. Bu resimde gördüklerim hiçbişey yani. Ne yazıkki fotoğraflarınıda bulamıyorum. O zamanki balkonumu sizlere göstermek isterdim. neyse tekrar başladım. İlk önce annemdekilere el koydum. bunlar benimkilerin torunları yani. E benim sayılırlar değilmi :) Baktımda yine seri üretime geçmiş gördüm kendimi :((

gilan 12-05-2007 22:10

Merhabalar,
Yıllar önce evlere şenlik bir küpelimiz vardı (kurutulmuş çiçekleri hala durur). Neden tekrar olmasın diye 2 tane fide aldım şimdi :)
Bu fideler şu an 25cm civarındalar. Yan sürgünleri de var.
Sorum şu: Acaba bol çiçekli olması için tepeden budama yapmam gerekir mi?

Hatılıyorum da bi zamanlar bizim o eski küpeli niye açmıyor diye düşünüyorduk. Derken kazara kırılmıştı ve çiçekle dolmuştu..

Oğuzhan 17-05-2007 19:00

Bu çeşit küpelisi olan var mı?

4 Eklenti(ler)
[attach][attach][attach]Eklenti 10883[/attach][/attach][/attach]

ceviz ağacı 18-05-2007 11:21

2 Eklenti(ler)
Sevgili Elfogi,
Benim küpe çiçeğimin resmini yayınlıyorum.2 adet daha çiçekçiden aldım ama onlar şu anda küçük ve açmadılar , çiçekçi katmerli olduğunu söylemişti , bakalım açınca görürüz.Eğer bunlardan varsa size yollarım.

küpeli 18-05-2007 16:56

2 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar....

Buda benim yeni edindiğim küpe çiçeğim...
Ayrıca küpe çiçeğini tohumdan yetiştirme çabamın fotoğrafı... Tohumları ekeli yaklaşık 10 gün oldu ama hala ses seda yok... Paketin üzerinde 25 ila 40 gün arası yazıyordu yanılmıyorsam... Bekleyip görecez inşallah...

Penelophe 18-05-2007 20:29

1 Eklenti(ler)
Selamlar;

Sonunda aldım, adabayrakoğlu ve hfz ile yaptığımız pazar gezimizin meyvelerinden 2si. İşte benim küpe çiçeklerim. Ama daha açmalarına çok var sanırım. Ne kadar sürede açarlar fikri olan var mı?

Saygılar.

gilan 18-05-2007 20:57

Benimki senin resmini koyduğun halinden yaklaşık 2-3 hafta kadar sonra ilk tomurcukları görünmeye başlamıştı. Ama kafasını kopardığım için açamayacak : (
Gerçi suya koydum ve suda da biraz büyüdü tomurcuklar ama bakalım. Bitki yetiştirmenin en sevmediğim yanlarından biri bu budama işi, çok zor oluyor kıyabilmek.

zenfree 18-05-2007 21:00

Küpe çok çabuk sineklendiği için hiç cesaret edemediğim bir bitki. Çok güzeller ama çok nazlılar.

Penelophe 18-05-2007 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 105692)
Benimki senin resmini koyduğun halinden yaklaşık 2-3 hafta kadar sonra ilk tomurcukları görünmeye başlamıştı. Ama kafasını kopardığım için açamayacak : (
Gerçi suya koydum ve suda da biraz büyüdü tomurcuklar ama bakalım. Bitki yetiştirmenin en sevmediğim yanlarından biri bu budama işi, çok zor oluyor kıyabilmek.

Sevindim demek ki bir aya kadar çiçeklenecek, teşekkür ederim:)
Kafalarını neden kopardınız onu anlayamadım, dallanması için mi?

gilan 18-05-2007 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi qxyl (Mesaj 105712)
Sevindim demek ki bir aya kadar çiçeklenecek, teşekkür ederim:)
Kafalarını neden kopardınız onu anlayamadım, dallanması için mi?

Evet dallansın diye kopardım. Ben fide olarak almıştım. Benden bir süre sonra da annem saksıya dikili bir küpeli aldı. Onunki budanmış ve alttan 6-7 tane dallanmış haldeydi. Ben de dedimki bu işin doğrusu bu herhalde. Sanırım küpelide de cam güzeli gibi böyle bir yol izleniyor. Ama kesin bir bilgim de yok aslında.
Neyse, en kötü bir kaç küpelim daha olur, kopardıklarımı da üretmek için kullanıyorum çünkü :)

Penelophe 18-05-2007 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 105793)
Evet dallansın diye kopardım. Ben fide olarak almıştım. Benden bir süre sonra da annem saksıya dikili bir küpeli aldı. Onunki budanmış ve alttan 6-7 tane dallanmış haldeydi. Ben de dedimki bu işin doğrusu bu herhalde. Sanırım küpelide de cam güzeli gibi böyle bir yol izleniyor. Ama kesin bir bilgim de yok aslında.
Neyse, en kötü bir kaç küpelim daha olur, kopardıklarımı da üretmek için kullanıyorum çünkü :)

Ağaçsımı sizinkiler yoksa ince dallar mı ?

Benim budamam için sanırım henüz erken?

gilan 19-05-2007 00:08

Bana da biraz erken gibi geldi. Benimki sanırım 20cm civarındaydı. Tam olarak ağaçsı diyemem ama sertleşmeye başlamıştı biraz biraz. Tabi hala "Evet küpeli budanır!" diyen bir bilenimiz de olmadı unutmayalım :)

Bu çiçeğin farklı türleri var mı acaba? Yani renk ve katmer değil de yapı olarak otsu, odunsu, sarkıcı falan?

Penelophe 19-05-2007 00:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 105797)
Bana da biraz erken gibi geldi. Benimki sanırım 20cm civarındaydı. Tam olarak ağaçsı diyemem ama sertleşmeye başlamıştı biraz biraz. Tabi hala "Evet küpeli budanır!" diyen bir bilenimiz de olmadı unutmayalım :)

Bu çiçeğin farklı türleri var mı acaba? Yani renk ve katmer değil de yapı olarak otsu, odunsu, sarkıcı falan?

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Sanırım büyüdükçe odunsulaşıyor ve sarkıyor. Birde edinmek istediğim haseki küpesi var. Ama hala edinemedim. Bende çok fazla bilgi sahibi değilim, beraberce öğreneceğiz arkadaşım.

Saygılar.

gilan 19-05-2007 00:36

Rica ederim..
Neyseki bu site var öğrenmemize yardımcı olan. Hem yardımcı oluyor, hem de başımıza yeni yeni dertler açıyor gerçi :)

Penelophe 20-05-2007 19:03

1 Eklenti(ler)
Selamlar;

Dün pazardan dayanamayıp yeni bir küpe aldım :)
Açak üzere.

Penelophe 23-05-2007 19:44

1 Eklenti(ler)
Selamlar;

Küpe çiçeğim açtı :) Çok güzel ve sevindirici. Sizlerle paylaşmak istedim.

Saygılar.

Balıkcı 23-05-2007 22:02

Haseki Küpesi, zaten çok güzel detayları olan, zarif bir çiçek.
Her türü çok güzel.

Bu da benimki.

http://img123.imageshack.us/img123/9...seki009uq9.jpg

Penelophe 24-05-2007 07:30

Sevgili Mahir Bey;

Bende haseki küpesi edinmek istiyorum ama Sevgili Adabayrakoglu nunda çabalarına karşın hala bir hasekim yok :( Ama sağolsun Adabayrakoglu tohum verecek bana, artık tohumdan büyüteceğim :) Bence görünüş olarak harika bir çiçek. Küpenin her türünü beğeniyorum :)

Saygılar.

fiancee 28-05-2007 11:25

küpe çiçeği

arkadaşlar meraba,
aranıza yeni katıldım.bu siteden çok fayda göreceğimi sanıyorum.çiçekleri çok seviyorum.bu aralar yeni çiçekler aldım balkonuma.bunlardan biride küpe çiçeği.geçen sene gene almıştım ama ölmüştü:(bu sene yaşatmaya kararlıyım.şimdi söliverin bakalım nasıl davranmalıyım çiçeğime zannedersem gölge seviyormuş.başka neler yapmalıyım.?

Penelophe 30-05-2007 22:17

4 Eklenti(ler)
Selamlar;

Küpe çiçeğim 2 tane daha açtı :)
Ama çiçeklerde hafif kararma var nedeni ne olabilir?

Balıkcı 30-05-2007 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 108344)
Sevgili Mahir Bey;

Ben de haseki küpesi edinmek istiyorum ama Sevgili Adabayrakoglu'nun da çabalarına karşın hala bir hasekim yok :( Ama sağolsun Adabayrakoglu tohum verecek bana, artık tohumdan büyüteceğim :) Bence görünüş olarak harika bir çiçek. Küpenin her türünü beğeniyorum :)

Saygılar.

Dediğim gibi küpe çok zarif bir çiçek, (haseki küpesi farklı bir çiçek değil mi, ben atladım galiba.)
Her neyse.
Haseki küpesini tohumdan üretmeyi beceremedim.
Tohumlar çimlenmek için ışık görmeliymiş, yani toprağa atılınca üzeri açık kalacak.
Bu durumda tohumu hem nemli tutmak hem de çimleninceye kadar ışık almasını sağlamak gerekiyor ki ben ikisini birden beceremedim.
Vazgeçmiş değilim ama zor. İnşallah sen başarırsın.
Bu arada küpelerin hakikaten çok güzelmiş, hep bunları tak. :D :p

Ophrys 30-05-2007 22:36

Sayın Balıkçı...

Tohumları toprağın üstüne serptikten sonra incecik bir tabaka toprak serpip sprey sulama yaptım.
Üstüne sera (pet şişe) kapatıp yarım gün güneş alan bir yerde beklettim.
Ben böyle yaptım ve şimdilik bir tane çimlenme var.

Balıkcı 30-05-2007 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 111227)
Sayın Balıkçı...

Tohumları toprağın üstüne serptikten sonra incecik bir tabaka toprak serpip sprey sulama yaptım.
Üstüne sera (pet şişe) kapatıp yarım gün güneş alan bir yerde beklettim.
Ben böyle yaptım ve şimdilik bir tane çimlenme var.

İnşallah diğerleri de çimlenir.
Söylemeye unuttum. Toprakta olan bitkinin tohumları dökülüp kendiliğinden üreyebiliyor da biz ihtimam gösterince böyle oluyor.:p
Bazı şeyleri biraz kendi haline bırakmak lazım galiba.

liquidambar- 03-06-2007 14:20

zavallı küpe çiçeğim

3 Eklenti(ler)
zavallı küpe çiçeğimi gecen sene üzerinde tek bir çiçek kalmış haliyle çöpün kenarında bulmuştum sahibi yoktu ve çok yalnızdı çiçeğide boynunu bükmüştü ve yardım istiyordu kışın tamamen kupkuru bir dal halini aldı ve ilkbahara dogru once dallar renklendı sonra yeni filizler verdi ama yaz başında acması gereken çiçeklerini hala açmadı toprak ve saksısını yeniledim ihtiyacı dahilinde suladım konum değişikliği yaptım fakat hala bir kıpırtı yok bana ve çiçeğime tekrar hayat verecek önerilerinizi bekliyorum :(

Selahattin Yılmaz 04-06-2007 22:55

Küpe çiçeğinizi daha uzun sürelerde sussuz bırakın ve mümkünse sulamasını çiçek coşturan bitki besinleriyle yapın çiçek açacaktır.

liquidambar- 05-06-2007 13:51

Selahattin Yılmaz bey teşekkür ederim ...
çiçek coşturnalar her bitkide uygulanabilir mi? merak ettim sanırım üzerinde böyle bir yazı yok değil mi?

Sebahattin Sargın 05-06-2007 18:09

4 Eklenti(ler)
Eklenti 12635Eklenti 12636
Eklenti 12637Eklenti 12638

Bizim okulun serasından aldığım küpe çiçeği, sonunda tomurcukları açtı ;)

Penelophe 05-06-2007 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 113770)
Eklenti 12635Eklenti 12636
Eklenti 12637Eklenti 12638

Bizim okulun serasından aldığım küpe çiçeği, sonunda tomurcukları açtı ;)

Rengi çok güzel ;)
Değişik. Bu rengin özel bir adı var mı?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025