![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Cok sevinirim bende ağustos benim icinde uygun olur siz ne zaman müsait olursanız. .
Kolayliklar diliyorum, taşınmak cok zor sizi cok iyi anlıyorum. . |
Alıntı:
|
Merhabalar Sn. forum sakinleri.
Benim de pembe küpelilerim var. Tohum nasıl elde edebilirim? Küpelerin çıktığı uçlar (çiçek kuruyup düşünce dalda kalan kısmı) eliptik ve ucu küt. Onlar mı acaba? Son sayfalarda tohum resmi eklemiş ama tam anlayamadım. O ince dallı sarkan tohum tek başına bir yapı mı yoksa çiçek düşünce mi çıkıyor ortaya? Teşekkürler... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yardımmm... :) Bu ara küpeli çiçeğimden birsürü çiçek düştü sulamayı ihmal edince. Bari tohumlarını alalım... Teşekkürler... |
Evet sayın Çelikbey tohum onlar ancak çiçek düşünce almayın, tohumları büyüyüp rengi koyulaşınca alin ve kurutun.Su an telefondan bağlandığım için resim yükleyemiyorum ilerleyen saatlerde yüklerim arzu ederseniz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Akşam baktım da, çiçekleri düşen kısımlardan birkaçı siyahlaşmış, kurumuş, o düzgün yüzeyli yapı, üzeri pütür pütür olan siyah bir yapıya dönüşmüş. Bahsettiğiniz hali bu mu oluyor? İlginiz için de ayrıca teşekkürler... Bugün de Ateş çiçeği'mden tohumlarını elde ettim, bunu da öğrendim şimdi, iyi oldu :) Bol çiçekli günler... |
3 Eklenti(ler)
Umarım resimler yardımcı olur.
|
Arkadaşlar lütfen katmerli kupelilerden istiyorum,gönderirseniz çok sevinirim ,kocaeli de yasiyorum.
|
Alıntı:
Herkese duyurulur, pembe renkli küpe çiçeği tohumlarım var. 1-2 adet tohum gönderebilirim ;) Son sorum: bu tohumları gelecek sene ekmeden önce suda bekletmeli miyim yumuşamaları için? Yoksa direk eksem olur mu. Biraz sert kabuklu çünkü. Sağolun... |
Sayın Çelikbey,
Tohumlar bu kapsüllerin içinde ve çok minikler. İğne ucu kadar ancak. Dikmeden evvel elinizle hafifçe ufalamanız gerekir sanırım. Dilerseniz henüz yeşil olan bir kapsülü parçalayıp bakın, daha iyi anlarsınız. Suda bekletmeye gerek olacağını sanmıyorum. |
Merhabalar... Tamam. Bu aksam taze bir tohumu ufalar bakarım. Bu mevsimde eksem çıkar mı? Seneyi mi beklemeli?
Teşekkürler... :) |
Alıntı:
|
Eklemeden de geçmek istemedim küpe çiçeğinde çelik alarak çoğaltma yaparsanız daha başarılı olursunuz sayın Çelikbey.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Küpelerim ;)
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetisen küpe çiçeklerimiz, evin neşesi oldular.
|
Sayın tkorkunckaya küpe çiçeğinize maşallah çok güzel. Tohumdan yetişen küpe çiçeklerimiz demişsiniz
tohumdan nasıl yetiştirdiğinizi anlatabilir misiniz lütfen? Tohumdan yetiştirmek isteyenler tecrübenizden faydalanmak isteyebilir. |
4 Eklenti(ler)
Bunlarda benim kamelya vadisi Derviş hocadan aldığım küpelilerim, 7 tanesi de yolda. ;)
Eklenti 502145 Eklenti 502146 Eklenti 502147 Eklenti 502148 |
4 Eklenti(ler)
|
Salon ortamında verim alabilen var mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
çare küpeli! :p |
Rica ederim Erzurum çok soğuk olduğu için dışarıda bırakamadım ve sorun da yaşamadım.Hala akşam ve geceleri çok soğuk oluyor iki gün önce küpe çiçeğimin bir saksısını pencerenin dışına koymuştum bir gecede soğuktan etkilendi ve yine içeriye aldım. Siz de isterseniz deneyerek salona teker teker alin saksilarinizi ve riske atmamak içinde çelik alin :)
|
Merhaba foruma yeni üyeyim,küpe çiçeğimle ilgili yardıma ihtiyacım var.1 ay önce aldığım tomurcuk dolu küpem hiç açmadan büzüşüp solarak tomurcuklarını döküyor.Bodrum'da balkonda tüm gün gölgede duruyor,günaşırı suluyor ve yapraklarına fıs fıs su serpiyorum.Alt yapraklarından da sarama başladı ama dalları dik ve sağlam.İpad kullandığım için foto yükleyemedim,sorunun ne olduğunu ve tabi ki çözümü bilen birisi yardım edebilirmi benim prensesime?Şimdiden teşekkür ederim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025