agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

vildan25 26-05-2014 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ngr33 (Mesaj 1288350)
küpeli lerinden koklendirip paylaşmak isteyen olursa ben çok sevinerek talip olabilirim ;)

Sevgili ngr33 sizin için de köklendirebilirim ancak koklenmesi zaman alıyor ve tayinden dolayı ev taşıma telaşımız var göndermem Ağustosu bulabilir:(

bilge5130 26-05-2014 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vildan25 (Mesaj 1288299)
Sevgili bilge5130 dilerseniz size elimdeki çeşitlerden çelik yollayabilirim ama çelik olarak kargo da dayanır mi bilemem.Eğer bekleyebilirim derseniz sizin için koklendiririm ancak agustos gibi gönderebilirim çünkü şu ara eşya toplama ve taşınma telaşım var malum tayin donemi:)

Sayın Vildan 25 beni çok mutlu ettiniz.Gönderim yaparsanız çok sevinirim. Siz daha iyi bilirsiniz küpeliler kargoda ziyan olmasın. Ben de ağustosta memlekette olurum. Oradan karşılarım küpelileri.Tekrar teşekkürler. Tekrar nasıl haberleşiriz?

vildan25 26-05-2014 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilge5130 (Mesaj 1288508)
Sayın Vildan 25 beni çok mutlu ettiniz.Gönderim yaparsanız çok sevinirim. Siz daha iyi bilirsiniz küpeliler kargoda ziyan olmasın. Ben de ağustosta memlekette olurum. Oradan karşılarım küpelileri.Tekrar teşekkürler. Tekrar nasıl haberleşiriz?

Rica ederim paylaştıkça çoğalırız küpe çiçekleri şuan çiçekli çiçekleri geçince budama yapıcam söz verdiğim birkaç arkadaş daha var hepinize ayrı ayrı köklendiricem o yüzden merak etmeyin sizi de listeye ekledim.Göndermeden önce bilgi veririm iletişim ve adres bilgilerinizi alırım:)

bilge5130 26-05-2014 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vildan25 (Mesaj 1288515)
Rica ederim paylaştıkça çoğalırız küpe çiçekleri şuan çiçekli çiçekleri geçince budama yapıcam söz verdiğim birkaç arkadaş daha var hepinize ayrı ayrı köklendiricem o yüzden merak etmeyin sizi de listeye ekledim.Göndermeden önce bilgi veririm iletişim ve adres bilgilerinizi alırım:)

Çok çok teşekkürler sabırsızlıkla sizden haber bekliyorum sevgiler

ngr33 26-05-2014 22:53

Cok sevinirim bende ağustos benim icinde uygun olur siz ne zaman müsait olursanız. .

Kolayliklar diliyorum, taşınmak cok zor sizi cok iyi anlıyorum. .

vildan25 26-05-2014 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilge5130 (Mesaj 1288559)
Çok çok teşekkürler sabırsızlıkla sizden haber bekliyorum sevgiler

Rica ederim:)

Çelikbey 02-06-2014 09:40

Merhabalar Sn. forum sakinleri.

Benim de pembe küpelilerim var. Tohum nasıl elde edebilirim? Küpelerin çıktığı uçlar (çiçek kuruyup düşünce dalda kalan kısmı) eliptik ve ucu küt. Onlar mı acaba? Son sayfalarda tohum resmi eklemiş ama tam anlayamadım. O ince dallı sarkan tohum tek başına bir yapı mı yoksa çiçek düşünce mi çıkıyor ortaya?

Teşekkürler...

Milla 02-06-2014 09:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çelikbey (Mesaj 1291128)
Merhabalar Sn. forum sakinleri.

Benim de pembe küpelilerim var. Tohum nasıl elde edebilirim? Küpelerin çıktığı uçlar (çiçek kuruyup düşünce dalda kalan kısmı) eliptik ve ucu küt. Onlar mı acaba? Son sayfalarda tohum resmi eklemiş ama tam anlayamadım. O ince dallı sarkan tohum tek başına bir yapı mı yoksa çiçek düşünce mi çıkıyor ortaya?

Teşekkürler...

Sayfa 3016 daki resimlerde tohumlar görülüyor.Çiçek kendi kendine düşüyor ve bu tohum kalıyor.Okuduğuma göre üstünde kurumasını beklememeliymişiz.Olgunlaşınca siyaha yakın bir renk alıyor.O zaman almalıymışız tohumu.

Çelikbey 02-06-2014 13:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1291131)
Sayfa 3016 daki resimlerde tohumlar görülüyor.Çiçek kendi kendine düşüyor ve bu tohum kalıyor.Okuduğuma göre üstünde kurumasını beklememeliymişiz.Olgunlaşınca siyaha yakın bir renk alıyor.O zaman almalıymışız tohumu.

Yani demek istediğiniz bu resimde sarı çerçeve içine aldığım kısımlar mı oluyor? Çiçek kuruyunca zaten bunlar da dalında aynen duruyor. Çiçek düşer düşmez bunu mu almalı?

Yardımmm... :) Bu ara küpeli çiçeğimden birsürü çiçek düştü sulamayı ihmal edince. Bari tohumlarını alalım...

Teşekkürler...

vildan25 02-06-2014 18:09

Evet sayın Çelikbey tohum onlar ancak çiçek düşünce almayın, tohumları büyüyüp rengi koyulaşınca alin ve kurutun.Su an telefondan bağlandığım için resim yükleyemiyorum ilerleyen saatlerde yüklerim arzu ederseniz.

vildan25 02-06-2014 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ngr33 (Mesaj 1288561)
Cok sevinirim bende ağustos benim icinde uygun olur siz ne zaman müsait olursanız. .

Kolayliklar diliyorum, taşınmak cok zor sizi cok iyi anlıyorum. .

Teşekkür ederim sevgili ngr33 taşınmak zor değilde belirsizlik zor.Lojman mi,kira mı kararsız kaldık o yüzden biraz zorlaniyoruz.Yoksa alışkınız taşınmaya:)

Çelikbey 02-06-2014 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vildan25 (Mesaj 1291366)
Evet sayın Çelikbey tohum onlar ancak çiçek düşünce almayın, tohumları büyüyüp rengi koyulaşınca alin ve kurutun.Su an telefondan bağlandığım için resim yükleyemiyorum ilerleyen saatlerde yüklerim arzu ederseniz.

Çok müteşekkir olurum yüklerseniz eğer...

Akşam baktım da, çiçekleri düşen kısımlardan birkaçı siyahlaşmış, kurumuş, o düzgün yüzeyli yapı, üzeri pütür pütür olan siyah bir yapıya dönüşmüş. Bahsettiğiniz hali bu mu oluyor?

İlginiz için de ayrıca teşekkürler... Bugün de Ateş çiçeği'mden tohumlarını elde ettim, bunu da öğrendim şimdi, iyi oldu :)

Bol çiçekli günler...

vildan25 02-06-2014 20:29

3 Eklenti(ler)
Umarım resimler yardımcı olur.

FuchsiaMeltem 02-06-2014 21:18

Arkadaşlar lütfen katmerli kupelilerden istiyorum,gönderirseniz çok sevinirim ,kocaeli de yasiyorum.

Çelikbey 02-06-2014 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vildan25 (Mesaj 1291422)
Umarım resimler yardımcı olur.

Çok teşekkür ederim, yardımcı oldu. İlk resim, çiçeklerin kuruduktan sonraki taze hali; ikinci resim de daldaki kurumuş hali. Sizin bu resminizden önce ben de 5-6 tane kuru halde tohum elde etmiştim.

Herkese duyurulur, pembe renkli küpe çiçeği tohumlarım var. 1-2 adet tohum gönderebilirim ;)

Son sorum: bu tohumları gelecek sene ekmeden önce suda bekletmeli miyim yumuşamaları için? Yoksa direk eksem olur mu. Biraz sert kabuklu çünkü.

Sağolun...

yağmur 03-06-2014 07:03

Sayın Çelikbey,
Tohumlar bu kapsüllerin içinde ve çok minikler. İğne ucu kadar ancak. Dikmeden evvel elinizle hafifçe ufalamanız gerekir sanırım. Dilerseniz henüz yeşil olan bir kapsülü parçalayıp bakın, daha iyi anlarsınız. Suda bekletmeye gerek olacağını sanmıyorum.

Çelikbey 03-06-2014 07:58

Merhabalar... Tamam. Bu aksam taze bir tohumu ufalar bakarım. Bu mevsimde eksem çıkar mı? Seneyi mi beklemeli?

Teşekkürler... :)

vildan25 03-06-2014 11:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1291513)
Sayın Çelikbey,
Tohumlar bu kapsüllerin içinde ve çok minikler. İğne ucu kadar ancak. Dikmeden evvel elinizle hafifçe ufalamanız gerekir sanırım. Dilerseniz henüz yeşil olan bir kapsülü parçalayıp bakın, daha iyi anlarsınız. Suda bekletmeye gerek olacağını sanmıyorum.

Sayın yağmur cevap vermiş:) tohumlar yanlış bilmiyorsam nisan mayis gibi ekilmeli ama isterseniz bir deneyin derim:)Yanlız üzerine çok toprak atmayın rüzgar savurmus gibi çok az toprak atıp fis fislayarak sulayin.

vildan25 03-06-2014 11:52

Eklemeden de geçmek istemedim küpe çiçeğinde çelik alarak çoğaltma yaparsanız daha başarılı olursunuz sayın Çelikbey.

Çelikbey 03-06-2014 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vildan25 (Mesaj 1291612)
Eklemeden de geçmek istemedim küpe çiçeğinde çelik alarak çoğaltma yaparsanız daha başarılı olursunuz sayın Çelikbey.

çok sağolun... teşekkür ederim.. :)

ezafma 03-06-2014 21:19

5 Eklenti(ler)
Küpelerim ;)

tkorkunckaya 14-06-2014 16:15

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetisen küpe çiçeklerimiz, evin neşesi oldular.

vildan25 14-06-2014 22:06

Sayın tkorkunckaya küpe çiçeğinize maşallah çok güzel. Tohumdan yetişen küpe çiçeklerimiz demişsiniz
tohumdan nasıl yetiştirdiğinizi anlatabilir misiniz lütfen? Tohumdan yetiştirmek isteyenler tecrübenizden faydalanmak isteyebilir.

capsaicin 15-06-2014 08:53

4 Eklenti(ler)
Bunlarda benim kamelya vadisi Derviş hocadan aldığım küpelilerim, 7 tanesi de yolda. ;)

Eklenti 502145

Eklenti 502146

Eklenti 502147

Eklenti 502148

capsaicin 15-06-2014 08:54

4 Eklenti(ler)
Eklenti 502149

Eklenti 502150

Eklenti 502151

Eklenti 502152

capsaicin 15-06-2014 08:58

Salon ortamında verim alabilen var mı?

vildan25 15-06-2014 10:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi capsaicin (Mesaj 1295924)
Salon ortamında verim alabilen var mı?

Sayın capsaicin küpe çiçeklerinize maşallah hepsi çok güzel. Salon ortamında verim alabilen varmı demissiniz benim fotoğraflarını yüklediğim küpe çiçeklerim hepsi ev içerisinde geçen yıldan bu yana :)

capsaicin 15-06-2014 14:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vildan25 (Mesaj 1295940)
Sayın capsaicin küpe çiçeklerinize maşallah hepsi çok güzel. Salon ortamında verim alabilen varmı demissiniz benim fotoğraflarını yüklediğim küpe çiçeklerim hepsi ev içerisinde geçen yıldan bu yana :)

Teşekkür ederim. Derviş hocam güzel yolladı sağolsun. Salonu şunun için sordum, bir yerlerde bu bitki hafif hava sirkilasyonuna ihtiyaç duyar, düzenli hava akımı olan yere koymazsanız iç mekanda fazka yaşamaz denmişti. Eğer sorun yok diyorsanız salon için harika bir bitki. Hem güneşten kuruma derdi yok, hem gölgeyi seviyor hem de çiçekleri çok güzel. Gardenyanın kaprisleri de yok hem.

çare küpeli!

:p

vildan25 15-06-2014 14:24

Rica ederim Erzurum çok soğuk olduğu için dışarıda bırakamadım ve sorun da yaşamadım.Hala akşam ve geceleri çok soğuk oluyor iki gün önce küpe çiçeğimin bir saksısını pencerenin dışına koymuştum bir gecede soğuktan etkilendi ve yine içeriye aldım. Siz de isterseniz deneyerek salona teker teker alin saksilarinizi ve riske atmamak içinde çelik alin :)

Gülkokusu 15-06-2014 14:26

Merhaba foruma yeni üyeyim,küpe çiçeğimle ilgili yardıma ihtiyacım var.1 ay önce aldığım tomurcuk dolu küpem hiç açmadan büzüşüp solarak tomurcuklarını döküyor.Bodrum'da balkonda tüm gün gölgede duruyor,günaşırı suluyor ve yapraklarına fıs fıs su serpiyorum.Alt yapraklarından da sarama başladı ama dalları dik ve sağlam.İpad kullandığım için foto yükleyemedim,sorunun ne olduğunu ve tabi ki çözümü bilen birisi yardım edebilirmi benim prensesime?Şimdiden teşekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025