![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Kendi çapımda siteme yazdığım yazı: Yaprak güzeli (Coleus) türlerinin çoğu tek gövde halinde ağaç gibi büyüdükten sonra dallanmaya başlar. Bu da onların oldukça uzun bir formda olmalarına yol açıyor. Göz zevki elbette ama ben yapraklarının güzelliğinden dolayı yetiştirdiğimiz bu bitkinin yapraklarıyla öne çıkmasından yanayım, dallı budaklı olmasından değil. Bu yüzden başkalarından çelik ile köklendirdiğim ve büyütmeye başladığım yaprak güzellerime biraz bakım yaptım. Hem böylece yeni yavrular da üretmiş oldum. Kalabalık ve yoğun bir görünümde daha güzel olacaklarına eminim. Elbette iyi bakarsak… İlk olarak bitkimizi nereden keseceğimize karar vermeliyiz. Alt bölümlerden yeni filizler patlatmış olması bence şart. Yoksa işimizi şansa bırakırız ki bitki yine aynı formda büyüyebilir. Zaten buradaki amacım bitkinin tepe/zirve sayısını arttırmak. ![]() Kırmızı çizgili yerden yaprak güzelimi kesiyorum. Aşağıdaki kesilmiş halinden bitkinin yeni zirve/tepelerini daha iyi görüyoruz. ![]() Kestiğimiz bölümü atmayıp suya koyacağız ve yaklaşık bir hafta kadar sonra köklenmiş haliyle saksıya dikeceğiz. Yalnız köklendirmek için suya koyarken yapraklarının suya değmemesi iyi olur. Bu yüzden alttaki yapraklarını koparıyorum. ![]() Geçtiğimiz hafta aynı uygulamayı yaptığım diğer yaprak güzelimin son hali: ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2012
|
Sayın İ.Durgun resimleyerek çok güzel anlatmışsınız. Çok anlaşılır olmuş. Bu yöntemi çelikle yani köklendirerek çoğaltılan diğer bitkilerde de kullanabilir miyiz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Elbette ama bazı bitkiler yapraklarından bile çeliklenebilir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Önceki mesajlarımda yaptığım uygulamanın sonuçlarını da küçük resimlerle paylaşmak istedim. Aşağıdaki resimlerin üst satırı eski (15 Nisan), alt satırı da yeni (28 Nisan) durumları. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2012
|
Ben 8 gün önce yaprak güzeli tohumlarımı ektim. Hala çimlenmediler. Ne kadar sürüyor acaba çimlenmesi? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Şartlarınıza bağlı ama 3 haftayı bulabiliyor. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2012
|
Bu da benim yaprak güzelim. Kök salmayı bekliyor... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Anzac, ben güneşe göre renk değiştirdiklerine kanaat getirdim: ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2011
|
kolyozum soldu
******... binbir özenle baktığım guzeller guzeli kolyozumun yanlardan ve diplerden çıkan ufak dallarını budayıp köklendirmek istedim,aldığım 4-5 dalın hepsi de birkaç günde köklendiler ancak saksıya diktikten sonra hepsi solup öldü anlamıyorum neden... ayrıca yanından geçerken boyu nerdeyse 1,5 m e ulaşan dalına çarptım ve kırıldı suya koydum ama köklenmedi dal biraz kalın acaba o nedenle olabilir mi?ben yine de aldım topraga diktim o da aynı diğerleri gibi soldu... ![]() guzelimin üstünden çiçekleri bile açmıştı ayrıca bu çiçeklerden nasıl tohum elde ederim merak ediyorum ne olur acilen yardım edin ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Fittonyalar ile güzel aranjmanlar yaratılabiliyor aslında: ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet pencerenin önünden uzaklaştırdığımda yapraklar hemen soluveriyor. Akşam güneşi alan pencerenin önünde gayet mutlular şimdilik. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar da diğerleri... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2012
|
merhaba ;iki tane yaprak güzeli almıştım saklarını değiştirdiğimde bir tanesinin yaprakları cansızlaştı ve öylece duruyor nerde hata yaptım bilemiyorum ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Yaprak güzelleriniz çok hoş , ben son 8-10 yıldır bulunduğum ilde bu çiçeği görememiştim , bu gün sayenizde gördüm çok teşekkür ederim , çocukluğuma küçük bir seyahatte yapmış oldum ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2012
|
buda benim güzelim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
3-4 ay önce çelik olarak bir velimden hediye gelmişti.Ondan sonra bir saksıya daha aldım. Bir saksı arkadaşıma verdim.Bir saksıya dikip annemlere verdim.2 dal suda bekliyor bahçeye dikeceğim. Bu kadar hızlı büyüyen bir çiçek daha bilmiyorum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2012
|
Merhaba arkadaslar ben daha cok yenı ve acemıyım 3 ay once merak ve hevesle pet bardakalara şebboy yağrak güzeli ve karanfil tohumu ektim üçündende var elımde suan ama yaprak guzelimin yapraklarını bısey yıyorr neyapmam lazım bana yardım edersenız sevınırım |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2012
|
Aynı sorun bendede var. Komşumdan alıp ektiğim çeliğin yaprakları sürekli yeniyor bir şey tarafından. Böcek **** salyangoz yok saksıda. Ne olabilir bilgisi olan varmı |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Bu da bebek kolyozum. Latinlere komşu oldu. Gelişmeleri latine göre çok yavaş. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Kolyozlarım..
Küçük saksıdaki devlerim. Çelikleri çok körpe ve çelimsizdi nasıl bu hale geldile anlamadım.. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
3 saksı yaprak güzelim olmasına rağmen, "yetmez" dedim ve tohumlarını ektim.İşte son durum.Bebecikler daha;ama çok şirin görünmüyorlar mı? ![]() Bu arada çok çabuk çimlendiler ve büyümelerini heyecanla izliyorum,umarım bu şekilde firesiz devam ederiz. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2012
|
bozo.0606 , Rana+miraç maşallah cok güzeller benımkıler daha mınık 15 günlukler |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba...Kolyozum ve arkadaşları maviş ile kolonşo omuz omuza poz verdiler. |
|