![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
merhaba, yaprak güzelinin rengiyle aldığı güneşi veya suyun bir alakası var mıdır? ben çok güzel mora yakın koyu bordo renkli bir kolyoz almıştım. camın önüne koydum. güneş gördükçe yaprakları her yerde gördüğümüz bordo-yeşil oldu. eski rengini nasıl koruyabilirdim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorunuz gözden kaçmış, sayın thisisme. Aldığı suyla alakası olabileceğini bilmiyorum ama yaprakların koyulaşması güneş ışığı ile alakalı. Ne kadar güneş, o kadar renk. ![]() Eski rengini korumak için, gölge bir yere alabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-07-2011
|
merhaba arkadaşlar benim yaprak güzelim çiçek açtı.daha önce çiçek açnını hiç görmemiştim.fakat çiçekten sonra yapraklar kartlaşmaya başladı.ve dipten yeni sürgün verdi.çiçeklerini bir süre sonra koparttım büyümesini engellemesin diye acaba koparmasamıydım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Benim yaprağı güzelim bayağı coştu.Tek çeşit olanın tepelerinden alıyorum.Dallandı. İki çeşit olanda normal gelişiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
benim de 2 buçuk senelik dalından koparıp köklendirdiğim bi yaprağı güzel çiçeğim var onu istediğim gibi büyüttüm boyuna 40-48 cm bişey enine de büyüdü ancak daha profesyonel bi bakım yapmak istiyorum ve bu ay budasam ne olur vs .. teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Özel bir bakım uygulamıyorum. Kuzeye bakan, perdesi açık pencere önünde tutuyorum. Yaprakları kapanmaya başlayınca suluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2011
|
2 ay önce küçük bir çelikten suda köklendirip diktiğim yaprak güzelim bir türlü büyümüyor.Gübrelediğim halde bir işe yaramadı.Alt yaprağı da hafifçe çürümeye yüz tutmuştu,koparıp attım.Daha ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Geçen gün köye gittiğimde teyzemin komşusundan almış olduğu iki kök yaprak güzelini görünce çılgına döndüm ve hemen el koydum. tohumdan yetiştirmeye çalışırken birden böyle bir güzelliği görünce dayanamadım. Şimdi köklenmeleri için bekliyorlar. Ne kadar zamanda kök salarlar ki? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar bende sizinle kendi kolyozumu paylaşmak istedim. Çiçeğim güneye bakan mutfak penceresinde duruyor. Suyu çok seviyor, hergün 1 su bardağı su veriyorum. İki yılda bu duruma gelmesine rağmen henüz çiçek açmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Ne kadar kudurmuş Maaşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2011
|
İşyerimde bulunan güzelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Sevgili Damla Maşallah kapı boyunda neredeyse. Ama sanırım gücünü boya vermiş. Acaba budamak iyi gelirmiydi. Yanlardan hacim kazanması için. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2011
|
Alıntı:
Değişik renklerde olanların tohumlarını aldım onlarıda yetiştirmek istiyorum.hepsini birarada hayal ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Yaşatalım da sevgili sevda hanım. Bu arada eltimle yani sevda 271 ile ben minnacık birer saksıda birer kolyoz aldık sevip duruyoruz inşallah yaşarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Benim minikler büyümeye devam ediyor yavaş da olsa... Ne renk olacaklarını bilmiyorum. Karışık renkli tohum satın almıştım. Bir kapta daha bir dünya minik yaprak güzeli var, onları da fotoğraflayacağım bir ara. Bunları 11 Şubat'ta ekmiştim, hala köpük bardaktalar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba... Ev içinde çelikten yetiştirmeye çalıştığım yaprağı güzelimi balkona ya da cam önüne dışarıya çıkarabilir miyim? Güneşi görünce yaprak rengi daha güzel oluyor.Yarı gölge mi ,güneş alan bir yerde mi durmasını tavsiye edersiniz? Düzenleyen Rana+miraç : 22-03-2012 saat 18:38 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|