![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Dallar kurumuş Güler hanım ama toprağın alt kısmında sağlam kalan kısım olabilir diye tutuyorum. Tavsiyenize uyup naylon poşete alıp iyice nemlendirecem. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Açelya
Açelyalar açmaya başladı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Tüm yazı balkonda, sadece sabah güneşi görerek geçirdi açelyalarım, sanırım sağlıkla atlattık yazı. Maşallah diyeyim de ama hala bir kıpırtı yok benimkilerde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın cellin bugün Ankara Koçtaş ta bol miktarda vardı. 3.95TL |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2010
|
Bursa koçtaşa açelya gelmiş.Dün akşam iki tane aldım.Biri katmerli pembe diğeri bordo çokta güzelller.İnşallah bakmayı becerebilirim.Büyük saksılar 9,95 küçük saksılar 4,95 tl. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu gün koçtaş'a gittim ve açelyaları gördüm ama güvenipte alamadım.Daha öne yetiştirmediğim için korktum açıkçası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
bu gün bende bir tane açelya aldım pembe çiçekli çok mutluyum inşallah uzun yıllar beraberliğimiz sürer |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2010
|
Arkadaşlar iyi bayramlar, birşey danışmak istiyorum sizlere; 4 büyük saksı açelya geçti elime. Bu mevsimde toprak ve saksı değişikliği yapmam sizce uygun olur mu? Yoksa geldikleri saksılarda koruyup baharda mı değiştirmeliyim? Bir de bazı dallarında yaprak yok onları budamalı mıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
iyi günler. ben 2 ay önce biri pembe biri beyaz 2 tane açelya aldım. beyaz olan çiçekleri solmuş ve yapraklarının çoğu kurumuştu bende buradan aldığım bilgilerle çiçeklerini ve yapraklarını temizledim ve saksısını değiştirdim. diplerden sürgün vermişti. sonra sıvı gübre verip balkona serin ve güneş görmeyen bir yere koydum. ama 2 aydır pek bir gelişme göremedim.pembe olan açelyamda bazı çiçekleri kurudu ve temizledim oda balkonda duruyor onda pek bir değişiklik yok. açelya çokmu yavaş gelişen bir çiçek bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-09-2010
|
Merhaba, Açelyaların üzerinde çiçek varken yapraklarına su püskürtmemizin bir sakıncası varmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
Acelya kokmaz. Sanirim rhododendronla karistiriyorsunuz. Katmer katmer, bol cicekli ithal olanlara aldanmayin. Omurleri bir ciceklenme. Ben ne yaptiysam daha uzun sureli yasatamadim. Daha ciliz gorunen tek katli olanlar sizi uzmez. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Ağaç Dostu
|
Üzüldüm şimdi ben de katmerlilerden almıştım şu anda mutfakta duruyor petekleri kapattım çok sıcak değil mutfakta havalanıyor kapalı balkona çıkarsam 10-12 derece civarı Güler hanım 15-18 C arsında durmalı yazmış acaba çıkarsam olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Balikesir'in havasi kurudur ve soguk olur ( Ben boyle soguk gormemistim hayatimda, kis doneminde askerlik yapmistim orada ). Nem acisindan mutfaginizda kalmasinda fayda var. Bu mevsimde cok sorun olmuyor. Karadeniz'de asiri sicak olmamasina, havanin nemli olmasina ragmen bendekileri hep yazin kaybettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Ağaç Dostu
|
İyi akşamlar budadığım beyaz açelyam gelişmeye başladı çok sevinçliyim ama çok yavaş gelişiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
yine açelya aldım yine öldü ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2010
|
Merhaba eticin, Benim açelyamda evin içindeyken her gün su istiyordu yoksa hemen soluyordu, bende Ankara'da yaşıyorum ve bu sene açelyama kıyıp balkona koydum bu soğuklarda bile çok mutlu kasımdan beri açıyor ve sürekli yeni tomurcuklar çıkarıyor. Bence sende balkonda çok güneş almayan bir yere koy, benimkisi sadece sabah güneşi görüyor. Suyuna da dikkat etmeyi unutma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2009
|
10 günden fazladır açelyam harika bir şekilde duruyordu. Gece yattıgımıza hiç birşey yoktu sabah uyandım bütün çiçekler üzerinde ama bir tane bile yapragı kalmamışdı hepsini dökmüştü yani bildiginiz kuru dal ama çiçekleri üzerinde neden olabilir ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
sevgili cey, öneriniz içn teşekkürler. balkonum yok maalesef, sanırım içerisi de sıcak geliyor. bir süre açelya bakmayı unutsam daha iyi, en azından ölmezler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
|
![]() Merhabalar buda benim açelyam, dün kipada gördüm ve hayran kaldım ****** hemen aldım..Bu çiçek hakkında pek bilgim yok onu mutfağıma koydum doğuya bakıyor fakat pencerenin uzağında bi yerde burası onun için uygun mu? lütfen bana fikir verebilir misiniz? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
3 yıldır açelyalarım var. İnsanlar zor yetiştiğini söylediklerinde şaşırıyorum. Etmediğim eziyet kalmadı zavallılara..Köklerini ayırdım, kestim budadım, yazın cam kenarında kaldı, çok suladım, az suladım. ![]() Ama onlar mutlu, her şartta açmaya devam ediyorlar, tabii kışın. Hani çiçek yerini sevdi derler ya..Sanırım durum bu ![]() Mutfakta balkonun heman yanında cam kenarında duruyorlar. Kapı ve cam mutfakta sık sık açıldığı için serin oluyor. Sanırım mutfakta olduğu için nem ihtiyacını da rahat karşılıyor. genelde bol suluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2011
|
benim açelyam
bu kış aldığım açelya nın çiçeklenme dönemi bitti sanırım. forumdan okuduğuma göre de tomurcuklarını çiçeklerini topladım üzerinden. şimdi balkona koydum. cam balkon olduğu için don olmaz sanırım. bi kaç sorum olacak. 1. bitkiyi naylonlama yapacam ama boyu baya büyük. nasıl yapmalıyım bilemedim. 2. bi arkadaşım toprağın üstünü aşacak kadar su dolu bi kaba koy dedi. böyle yaparsam kökleri çürümez mi. 3. açelyanın şekline baktığımda bonsai olur gibi. sizce de olurmu. (özellikle mine hanımın cevaplarını bekliyorum) herkese bol çiçekli günler.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
açelyalarımın yaprakları dökülüyor neden acaba çiçekçiye sordum yeni yapraklar çıkacak ondan dedi ama bu cevap beni tatmin etmedi bu sene ilk defa yetiştirmeye başladım ondan dolayı deneyimli degilim ne yapmalıyım ne eksik acaba şu anda evin içinde dışarı alsam dogru olur mu cevap bekliyorum saygılar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Mersin ikliminde açelyaları bütün sene dışarda ağaç altı veya gölge yerde bulundurun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Teşekkür ederim özel besin vermem gerekiyormu ne dersiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|