![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2007
|
Dieffenbachia- Difenbahya
Merhabalar, ilişikte gördüğünüz difenbahiamizi çok severek büyütüyoruz ancak bir ay sonra tavanı 30 cm. kadar daha alçak bir eve taşınacağız. acaba tavana değen bu difenbahia için ne yapabiliriz? bu çiçek budanır mi? evet ise nasıl ve ne zaman? teşekkürler, |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Sevgili cyber papatya,ben kendi difenbahialarımı topraktan 15-20 cm yukarıdan kesiyorum,kestiğim yapraklı kısmı su dolu kovaya koyup köklendiriyorum,sonra tekrar saksıya alıyorum.Bu işlemi de nisan-mayıs aylarında yapıyorum.10 yıldır bu işlemi yaparım herhangi bir olumsuzluk yaşamadım.Sadece benimkiler alttan yaprak döküyor,sizinkilerde alt kısım çok yapraklı,nasıl bir bakım uyguladığınızı anlatırmısınız? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
merhaba bende defanbahyayla ilgili bir şey sormak istiyorum... neden bu çiçeğin yapraklarında su damlacıkları oluşuyor...Bir bilen varsa lütfen yazabilirmi ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Fazla suyunu atıyor... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2007
|
arkadaşlar ben de Ankara koçtaşdan bir Dieffenbachia- Difenbahya aldım.martta toprağını değiştirdim...alta biraz çakıl ve toprak,üstüne de biraz torf koydum.yanlarını da torf ile iyice sıkıştırdım.şimdi yapraklarının uçları kahverengi oldu.sanırım kuruyor.ne yapmalıyım.fazla sulamıyorum.güneş ışığı da almıyor ama odam aydınlık. Düzenleyen BARIŞ AKINCI : 05-04-2007 saat 02:29 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Arkadaşlar,yaprakları renk olarak difenbahya gibi ama boyut olarak onun 3-4 misli küçük olan 2 adet çelik ,bugün bana geldi ,şu anda suda duruyor acaba toprağa geçireyim mi?Yoksa suda köklenmesini mi beklemeli miyim? Adı yine difenbahya mı oluyor? onu da bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bir çok değişik türü var.Bodur-Alacalı-düz. Bence suda köklenmesini bekleyin. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2007
|
dieffenbachia ile ilgili sorunum var..... En önemlisi 1 metre boyu var ama bunun 90 cm yaprak yok.....en üstünde 3 tane yaprağı var....onlarda yavaş yavaç çürüyor....ikincisi ise 15 günde bir yaprak kaybediyorum.... hiç güzel gözükmüyor... neden bu halde bu çiçek yardım edebilirmisiniz ? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
CYBER PAPATYA siz ne yaptınız bu bitkiye allah aşkına ben de 2 senedir var ama hala aynı boyda ve 2 senede döke döke 4 yaprak kaldı özel bir bakım vitamin falan varmı verdiğiniz. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2011
|
Alıntı:
|