![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2007
|
bu bitki yıllardır neredeyse hiç denecek kadar az büyüyor ,yaklaşık 30 cm. civarında şu an.yapraklarıda 10-12 cm. kadar. difenbahya yla ilgili yeterli bilgiyi hiçbir yerde bulamadım,ışıkmı sever yoksa gölgemi bilmiyorum. bu konuda bilgisi olan varsa beni aydınlatabilirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Şikayetin ile ilgili yardımcı olamam ama bakımı konusunda yardımcı olabilirim, benim ilk çiçeğimdir difenbahya hiç çiçek sevmeyenler bile hayran kalıyor, salonum öğleden sonra akşama kadar güneş alıyor oda tam camın önünde duruyor yapraklarına sürekli su püskürtür ve devamlı tozunu alırım 15 günde bir de gübre veririm okadar, halinden çok memnun olacakki geçtiğimiz yaz gövdesi2 3 yerden patladı ben tohum verecek sandım ama ayrı bir dal verdi, dilerseniz resimlerinide eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Bu çiçekle ilgili yanlış düşünüyorsun. Yaklaşık 2 ay önce aldığımda 20 santim var yok küçük bir bitkiydi daha şimdi bile 50 cm geçti. Sabah güneşi alan bir yere bıraktım. Toprağını hiç kuru bırakmıyorum. Yapraklarının da sürekli tozunu alıyorum. İnşallah seninkide iyileşir. İyileşmezse de bana ver bide ben bakayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Merhaba, Yari aydinlik ortami seviyor cok sicaktan hoslanmiyor. ve de cok az su istiyor cok verildigi an yapraklarinda lekeler olusuyor buzusup oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşım ****** fazla suyu sevmez çünkü onun gövdesi su deposudur her bitki gibi bahsedilen bitkide ihtiyacı olduğu zaman su verilmesi daha uygun olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|