![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2007
|
Teşekkür ederim.
Arkadaşlar aynı başlıkta daha önceki sayfalarda edindiğim difenbahya çiçeğinin kötü durumda olduğunu belirtip bilgisi olan arkadaşlardan yeniden yaşatmak için yardım istemiştim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların verdiği önerileri titizlikle uygulamaya koydum. Aylar önce yaşamaz umuduyla baktığım çiçeğim şimdi sağlıklı bir şekilde büyüyor hatta seri şekilde yaprak açmaya devam ediyor. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim saolun. iste fotolari ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2007
|
Yanlış anlaşılmasın
Saksının dibinde bulunan küçük yapraklar difenbahya yaprağı değildir çelikle ekilmiş Afrika menekşesi yaprakları yanlış anlaşılmasın. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
merhaba. Şaşırmanız gayet doğal çünkü, uzun yıllar difenbahya bakımı ile uğraşanlar böyle birşeyle karşılaşmamışlardır. Bense bundan 4 ay önce hediye gelen difenbahya ve kendi (5 yıl) difenbahya,mın çiçek açmasıyla şaşırdım. Acaba dişisi erkeğimi var bilemiyorum. Asıl öğrenmek istediğim difenbahyamın toprakla birleşen yerinden yeni filiz çıkardı. Toprağı sıyırıp baktım çimi yoktu. Eğer olsaydı koparıp başka bir saksıya ekecektim. Şu haliyle koparıp suya alsam tutar mı ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2014
|
difenbahyamdaki lekeler - delinmeler
difenbahyamdaki lekelerden nasıl kurtulabilirim. 1 aylık çiçeğim.bugün saksısını değiştirdim ve de toprağını.daha geniş bir saksıya aldım. torf toprak kullandım en son. sulamasınıda toprak kuruyunca yapıyorum. daha ne yapmam lazım acaba? Düzenleyen aydogansirin : 14-08-2014 saat 21:50 Neden: foto yükleme |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
Benim Difenbahyam
Benim difenbahyam 9 yaşında. Püf noktası ise, evde hep ayni odada yaşaması, güneşi tülün arkasından alması, her hafta ayni gün ve saatte sulanması, haftada bir sıvı vitaminli su ile spreylenmesi, her sene üstüne torf eklenmesi, ayda 2 kez duş alması ve yapraklarını ıslak bezle merdiven yardımıyla silmem.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
Evet bitkiler ortam şokunu sevmezler. Ya da yeni yere adapte olmasi için 1 **** 2 ay lazım. Benim tek sorunum bitkinin gövdesi ince ve desteğe ihtiyacı var. Çok buyuk yapraklı ve altlardan ve üstten sürekli uzayıp büyüyor. Heralde marangoza gidip 8 veya 10 cm kalinliginda 3m boyunda bir bitki desteği yaptirmam lazim. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|