agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni455Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-08-2013, 17:58   #1
Ağaçsever

t.tuncel's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2013
sonunda çiçeğinide gördüm ama bir sorunum var sanki son zamanlarda yaprak saplarının bazıları ince gibi ve yaprak büyüdükce gövdeden ayrılıp aşağı yatıyor sebebi ne olabilir. fotoğrafa dikkatli bakarsanız ince iple desteklercesine bağladım ama her seferinde aşağı kayıyor ip bunun önüne nasıl gecebilirim

Eklenen Resimler

t.tuncel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2013, 11:19   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-03-2013
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi t.tuncel Mesajı Göster
sonunda çiçeğinide gördüm ama bir sorunum var sanki son zamanlarda yaprak saplarının bazıları ince gibi ve yaprak büyüdükce gövdeden ayrılıp aşağı yatıyor sebebi ne olabilir. fotoğrafa dikkatli bakarsanız ince iple desteklercesine bağladım ama her seferinde aşağı kayıyor ip bunun önüne nasıl gecebilirim
yaklaşık 2 yıldır özenle büyütmeye çalıştığım difenbahyamın alt yaprakları gövdeden ayrılıyor ve aşağıya doğru çok sarkıyor, çiçeklerimi sulamayı çok sevdiğimden bildiğim halde difen.yamı çok sulamaktayım. İşte bu sebeple gövdeden ayrılarak aşağı sarkan yapraklarımdan biri kırıldı, çok üzüldüm ama düşünmeden yaprağı attım. Şimdi yine aynı durumla karşı karşıyayım VE bu kez bu tek yaprağı kesip su içinde köklendirebilir miyim? Yani yeni bir bitkim olabilir mi yardım bekliyorum sizden. fotoğraf ekleyemedim ancak fotoğrafı en kısa zamanda ekleyeceğim şimdiden teşekkürler

patipatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 20:29   #3
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi patipatya Mesajı Göster
yaklaşık 2 yıldır özenle büyütmeye çalıştığım difenbahyamın alt yaprakları gövdeden ayrılıyor ve aşağıya doğru çok sarkıyor, çiçeklerimi sulamayı çok sevdiğimden bildiğim halde difen.yamı çok sulamaktayım. İşte bu sebeple gövdeden ayrılarak aşağı sarkan yapraklarımdan biri kırıldı, çok üzüldüm ama düşünmeden yaprağı attım. Şimdi yine aynı durumla karşı karşıyayım VE bu kez bu tek yaprağı kesip su içinde köklendirebilir miyim? Yani yeni bir bitkim olabilir mi yardım bekliyorum sizden. fotoğraf ekleyemedim ancak fotoğrafı en kısa zamanda ekleyeceğim şimdiden teşekkürler
sanırım henüz bilgi verecek bir arkadaşımız mesajımı okumadı yardımcı olursanız sevinirim...

Eski 03-10-2013, 08:07   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Alıntı:
sanırım henüz bilgi verecek bir arkadaşımız mesajımı okumadı yardımcı olursanız sevinirim...
Bu bahsettiğiniz şey ışık ve güneşle ilgili sanırım ışığı ve güneşi az olan çiçek boyuna doğru uzar bu da aşağıdan gövdeye bakınca anlarsınız.Çizgi boğumları arasındaki mesafe büyüktür aslında ilk aldığınızda boğum çizgileri arasındaki mesafe daha azdır.Bu da cansız yaprakların oluşmasına sebep olur...Bir de çok sık sıvı gübre vermenizden olabilir.Kopan yaprağının köklendiğini hiç duymadım ve görmedim.Ben de taze bir yaprağın gelen misafirin çocuklarının kırması vakalarına çok rastladığım için biliyorum.Kıyamazdım atmaya dikerdim toprağa ama sonuç nafile...Çok su vermek her çiçek için tehlikelidir zaten özellikle kış aylarında..Saygılarımla.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2013, 21:38   #5
Ağaçsever

Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Bu bahsettiğiniz şey ışık ve güneşle ilgili sanırım ışığı ve güneşi az olan çiçek boyuna doğru uzar bu da aşağıdan gövdeye bakınca anlarsınız.Çizgi boğumları arasındaki mesafe büyüktür aslında ilk aldığınızda boğum çizgileri arasındaki mesafe daha azdır.Bu da cansız yaprakların oluşmasına sebep olur...Bir de çok sık sıvı gübre vermenizden olabilir.Kopan yaprağının köklendiğini hiç duymadım ve görmedim.Ben de taze bir yaprağın gelen misafirin çocuklarının kırması vakalarına çok rastladığım için biliyorum.Kıyamazdım atmaya dikerdim toprağa ama sonuç nafile...Çok su vermek her çiçek için tehlikelidir zaten özellikle kış aylarında..Saygılarımla.
Bilgileriniz için teşekkür ederim evime ulaştığımda bitkimi daha çok ışık alacak bir yere geçireceğim tekrar teşekkürler

Eski 30-12-2013, 15:58   #6
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Köklendirmek için:

1. Köklendirmek için 3 göz olacak şekilde kesim yapın. (Kesimler gözlerin ortalarından olacak)

2. Bu kestiğiniz dalları 1 gün bekletin.

3. Kestiğiniz dalların altlarını odun külüne batırın. (mantar ilacıda olabilir) Üst kısımlarına odun külü dökebilirsiniz.

4. Bu dalları 2 göz torf altında kalacak şekilde torf ile örtün.

5. Saksıya ekti iseniz sera şeklinde bir alan yapınız. Ve sulama yapmayınız. 2-3 günde bir havalandırmasını yapın.

Oda sıcaklığında tutar iseniz 2-3 hafta için köklenme vazlasıyla gerçekleşecektir.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026