![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2016
|
ben bugun cicekciden kustum otu aldim. yapraklarinin uclari sararmisti bazilarinin ve dokununca hemen kapanmiyor. sadece ilk yapraklari kapaniyor. pencere kenarinda esen bi yere koydum. hava kararinca butun yapraklari kapandi acaba bu normalmi. bir de tohumlari nerede oluyor ve ne zaman oluyor. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
Alıntı:
bu sene öylesine atmıştım tohumları bahardan bu zamana kadar boyu 1cm anca oldu anlaşılan belli bir boya getirmek pek mümkün değil.torfa felan dikilmesi gerekiyor olabilir.çalı formunda bir bitki olduğu için saksıda yetiştirmek pek mantıklı gelmiyor.eğlence amaçlı ekilebilir. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Hele ki eylence amaçlı olarak![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
evde baya büyüyor ama yaprakları felan sararıyor sonra tekrar geliyor ve pek tepki de vermiyor yaprakları.bendekiler 1cm anca var böylesi çok daha tatlı...saksıda olacaksa hep böyle küçük kalsın büyüyünce saksıya hiç yakışmıyor. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2016
|
Alıntı:
o kadar uzayıp çiçek açmasına ragmen gövdesi bir türlü kalınlaşmadı. Ben onu hep benimle kalacak sanıyordum şimdi kış geldiğinde benim küstüm çiçeğim bana küsüp gidecekmi ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Küstüm otu yarı gölge ortamlardan hoşlanır. Siz almadan önce ya bakımsız kalmış ya da güneşte fazla durmuş olabilir. Yaprakları hafif dokunuşlarda kapanmayabilir normaldir, deforme olmuş yapraklarda hassasiyet kaybı da gerçekleşmiş olabilir... Güneş battığında yapraklarını kapatıp, güneş doğduğunda açar... Tohumlarını çiçekleri açtıktan sonra tozlaşma gerçekleşmişse (erken ekimlerde yaz aylarından başlayarak) sonbaharda elde edersiniz. Buradaki mesajın 2. fotoğrafında olgunlaşmış tohumlarını görebilirsiniz... |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|