![]() |
|
![]() |
#151 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2013
|
mimoza yapraklarını döküyor
mimozamı geçen sene arkadaşımla birlikte almıştım onunki 1 metre oldu beinmki daha 20 cm yapraklarını döküyor ne yapabilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2013
|
benimde mimozam var geçen sene arkadaşımla almıştık onunki 1 metre oldu benimki daha 20 cm birde yapraklarını döküyor ne yapabilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
Bende yeni aldim küstüm otumu ve geldiğinde un gibi birşeyler vardi ve cogaldi internetten biraz arastirdim ve boceklenmis.hemen diş fircasiyla bi saat tek tek temizledim. Çiçekleri ne zaman cikacak beklemedeyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2013
|
mimosa çiçeğimin sararmasını nasıl durdurabilirim çiçekleride açamadan ziyan oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Yarı gölgede tutun ve her gün sulayın, suyu çok sever. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2011
|
Arkadaşlar saksılı küstüm arıyorum. Buralarda bulamadım yardımcı olabilecek var mı?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
Benim kustum çiçeğini ne kadar böceklerden ayikladiysamda Cicek verdiremedim ve öldü maalesef.çok üzüldüm. Zaten zor bulmuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-03-2015
|
Merhabalar, yine kimsenin asla cevaplamayacağı bir soruyla karşınızdayım: Ben mimosa pudica ve nepeta cataria yetiştirmeye çabalamaktayım (başka şeyler de var da onları kendim bulurum sanıyorum şimdilik). Nepata 15 günde çimlenir deniliyor. Mimosa da 4-5 günde bir takım işlemler sonrası çimlenirmiş. Ben o işlemleri yaptım. Nepatayı ise sadece ıslatılmış toprağa serpip saksının üzerini streç filmle kapadım. Bir kaç günde çimlendi. Mimosaların üzerini ise örtmedim. Hala çimlenmediler. Olay örtüde midir? Öyle olduğunu varsayalım. Ben örtmedim ama her gün suladım (öyle olan biten suyu dökerek değil tabii). Bi kere de köpeğim bir saksıyı devirdi. Ordaki tohumlardan işlemden geçmiş olanının kök çıkardığını gördüm. , Neyse, baktım olmuyor bunları da örttüm. Çimlenince örtüyü çıkarıp güneşe koymak gerekiyormuş. Iccıcık yeşil bişeyin toprakta belli belirsiz görülmeye başladıını görünce hemen güneşe koydum. Sonra baktım o ufaccıcık şey de görünmez olmuş büzüşüp toprağa geri girmeye çabalamış. Acilen içeri aldım gerisin geriye. Yani bu beceriksiz denemelerle çimlendiremediğim mimosalar sizce asla çimlenmeyecekler midir? Küstüm otunu daha görünmeden küstürmüş müyümdür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Ben geçen sene 15-20 tane ekmiştim. Tohumlar 2 senelikti 1 haftada aralıklı olarak 10 civarı filizlendi. Filizlenmesi benim için sorun olmadı fakat daha büyük bir saksıya alamadığım ve Antalya'nın sıcağına pek dayanamadıklarından büyütemedim. Zaten dikenlerinden de hoşlanmazdım diyerek küstümden vazgeçtim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Çimlenmesi için ilk ektiğimde mutfakta, cam kenarında, üzeri naylon poşet kaplıydı hatırladığım kadarıyla. Çimlenmeden sonra dışarıya alabilirsiniz. Ben Antalya'da küstüm yetiştiremedim fakat yer darlığında büyüyemedi, besinsiz kaldı gibi sebeplerim var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaçsever
|
4 tane vardı zaten 3ü öldü. az sulamışım. spreyle sulayın demişler internette ben de öyle yapıyordum ama onlara yetmemiş. yakında bir fidancı var orda bir sürü küstüm filizi satıyorlar ufak saksılarda. onlardan da almayı düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
4 Mayıs'ta deneme amaçlı tek bir tohum ektim, ekerken hiç bir özen göztermedim, bahçe toprağına azıcık perlit ekledim ve tohumu plastik bardağa ektim, güneş almayan iç mekanda 3-4 günde bir musluğun altına tutarak su verdim. Kotiledon yaprağın haricinde tek bir yaprağı var, hala mutfak penceresinin iç kısmında duruyor ve ben onu gidip gelip rahatsız etmekten kendimi alamıyorum. Çok güzel küsüyor napayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Aynısını bende yapıyorum sevgili Hira, sen sadece bir tanecik ekmişsin bende 6 ya da 7 fidecik var minnacıklar teker teker küstürüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Bende de tam 6 tane bebiş var kotiledon haricinde 2 yaprak çıkardılar bile ![]() Ben hem küstürmeye kıyamıyorum hem de çok küçükken rahatsız etmemek lazımmış ![]() Ama çok tatlılar yaa ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Küstüm otu
Benim fideciklerim bunlar. Sevgili Laleci03 sizin dediklerinizden sonra pek rahatsız etmiyorum fideciklerimi. Çünkü maalesef bir tanesini kuruttum ![]() ![]() ![]() Kıyamam ben bebeklerime.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah çok şirinler Sümeyra ablacım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Bebişleri asıl yerlerine şaşırttım, şimdilik memnunlar ![]() ![]() Bu ikisini de belki şaşırtılanlara bir şey olur diye bekletiyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
Merhaba tohumlarını nereden edinebilirim coxukluğumu hatırlatıyor bana küstüm otu küçükken dokunup küsmesini izlerdim cok severdim inşallah bulabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Laleci, senin küstümler ne durumda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2015
|
Alıntı:
![]() Geçen sene ben de küstüm otu almıştım. Küçük poşette fide halinde. Ama epey büyük fideydi. Alırken orta boy saksıya aktardı çiçekçi. Mevcut toprağı ile birlikte kalıp gibi çıkarıp yeni saksısına koydu, üzerine de orman toprağı ekledi. Eve geldiği günden kötüye gitti. Bir yandan yapraklar sarardı, diğer yandan büyümeye devam etti. Sonra unlu bit saldırısı olduğunu farkettim. Mücadele etsem de, diğer bir çok bitkilerde olduğu gibi, küstüm otunu da unlu bit saldırısından kurtaramadım. Sonra çiçekçideki tüm mimosa'ların unlu bitli olduğunu gördüm ve yeni bitki almak için bu seneyi bekledim. İki gün önce yeni bitkiler geldi ve yine unlu bitliydi ![]() Sn. hira, ben de tam aynı soruyu soracaktım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Balkonumda pek çok bitkide rastladım. Gördüğüm gibi mücadelesini yapmaya çalışıyorum. Bundan sonra küstümü de göz hapsinde tutmalıyım demek ki. Fotoğraf için söylediklerinize teşekkür ederim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
merhaba dün internetten küstüm çiçeği tohumu ve hanımeli fidesi sipariş verdim sabırsızlıkla bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
tohumları ektım 1 hafta oldu henuz bır hareket yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
bugun ektiğim tohumlardan 1 tanesine baktım merak edip tohumu bile bulamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Benim küstümler en erken bir haftada çıktılar, sonra ara ara çıkmaya devam etmişlerdi. Hatta 1-2 ay sonra, çıkmasından ümidimi kestiğim için toprağını başka saksıya aktardığım bile çıktı. Tohumlarım 2 senelikti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|