View Single Post
Eski 12-04-2015, 11:18   #12
uylimaz
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-03-2015
Merhabalar, yine kimsenin asla cevaplamayacağı bir soruyla karşınızdayım:

Ben mimosa pudica ve nepeta cataria yetiştirmeye çabalamaktayım (başka şeyler de var da onları kendim bulurum sanıyorum şimdilik). Nepata 15 günde çimlenir deniliyor. Mimosa da 4-5 günde bir takım işlemler sonrası çimlenirmiş. Ben o işlemleri yaptım.

Nepatayı ise sadece ıslatılmış toprağa serpip saksının üzerini streç filmle kapadım. Bir kaç günde çimlendi. Mimosaların üzerini ise örtmedim. Hala çimlenmediler. Olay örtüde midir?

Öyle olduğunu varsayalım. Ben örtmedim ama her gün suladım (öyle olan biten suyu dökerek değil tabii). Bi kere de köpeğim bir saksıyı devirdi. Ordaki tohumlardan işlemden geçmiş olanının kök çıkardığını gördüm. ,

Neyse, baktım olmuyor bunları da örttüm. Çimlenince örtüyü çıkarıp güneşe koymak gerekiyormuş. Iccıcık yeşil bişeyin toprakta belli belirsiz görülmeye başladıını görünce hemen güneşe koydum. Sonra baktım o ufaccıcık şey de görünmez olmuş büzüşüp toprağa geri girmeye çabalamış. Acilen içeri aldım gerisin geriye.

Yani bu beceriksiz denemelerle çimlendiremediğim mimosalar sizce asla çimlenmeyecekler midir? Küstüm otunu daha görünmeden küstürmüş müyümdür?

uylimaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön