agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni126Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-03-2012, 21:05   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2012
evimizdeki yaklaşık 20 senelik şeflera bitkisi. şu anda bir dalından kuşburnu gibi meyveler vermekte. önce yeşil renkteydiler, sonra sarardılar, şimdi de birkaç tanesi kırmızıya döndü. daha önce hiç meyve vermediydi, 20 sene sonra bir ilk oldu. meyvelerin içinde şeffaf, yapışkan (bal gibi) bir sıvı var ve altlarından dışarı veriyor. verdiği bu meyvemsi şeyler hakkında detaylı bilgisi olan var mı?

Eklenen Resimler

smartguy25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2012, 23:27   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smartguy25 Mesajı Göster
evimizdeki yaklaşık 20 senelik şeflera bitkisi. şu anda bir dalından kuşburnu gibi meyveler vermekte. önce yeşil renkteydiler, sonra sarardılar, şimdi de birkaç tanesi kırmızıya döndü. daha önce hiç meyve vermediydi, 20 sene sonra bir ilk oldu. meyvelerin içinde şeffaf, yapışkan (bal gibi) bir sıvı var ve altlarından dışarı veriyor. verdiği bu meyvemsi şeyler hakkında detaylı bilgisi olan var mı?
Sn. smartguy25,

shefflera çiçekleri açtıktan sonra bu şekilde meyveye dönüşürler. Meyveler koyu turuncu rengini aldıklarında olgunlaşmış olurlar. Bu olgunlaşmış meyveleri çimlendirme torfuna ekerseniz, bu yöntemle shefflera bitkinizi üretmeniz mümkün olabilir. Ben bu yolu denemedim. Ben çelikleme yöntemiyle çoğaltmayı denemiştim fakat dediğim gibi meyvelerinden de üretmek mümkün.

Fotoğraftan pek anlaşılmıyor fakat bitkinizde pamuksu oluşumlar gözüme çarptı, pamuklu bit olabilir mi? Forumda bu konuylaa ilgili başlıklar, tanımlamalar, örnekler, ve çözümler bulabilirsiniz.

Ayrıca yeni gelen arkadaşlar bölümünde de kendinizi tanıtmanız sizden ve yeni katılan tüm üyelerden beklenir.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2012, 16:15   #3
Yeni Üye

merhaba sn. kelebek çalısı,
sorumu cevapladığınız ve benimle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. bitkimizi üretme gibi bir amacımız yok, zaten bir tane fazlasıyla yetiyor da artıyor bile. sadece daha önce görmediğim için merak etmiştim. gözünüze çarpan pamuksu oluşumları internette şöyle bir araştırdım fakat bizdekiler pek onlara benzemiyor. daha çok meyvelerin altından çıkan siyah ve beyaz renkte başçık denilen çiçek kısımlarına benziyor. size tekraren teşekkürler, görüşmek üzere...

Eski 15-03-2012, 16:19   #4
Yeni Üye

aslında tekrar baktım da, pamuklu bit dediğiniz oluşuma daha çok benziyor. biraz tedbir almak gerekecek sanırım. bir de bu meyveler yenir mi acaba, içlerinde bal gibi şeffaf bir sıvı da var, insanın canı çekiyor

Düzenleyen smartguy25 : 15-03-2012 saat 16:21 Neden: eksik yazım
Eski 15-03-2012, 20:04   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
aslında tekrar baktım da, pamuklu bit dediğiniz oluşuma daha çok benziyor. biraz tedbir almak gerekecek sanırım. bir de bu meyveler yenir mi acaba, içlerinde bal gibi şeffaf bir sıvı da var, insanın canı çekiyor
Meyveleri yenmiyor. Yenebilseydi keşke değil mi? Bu durum midenize ziyafet fırsatı vermese bile, bunca sene sonra size meyveleri ile görsel bir şölen sunmuş scheffleranız.

Ayrıca forumda bilgim olan konularda fikirlerimi paylaşmak beni mutlu eder, size faydam olduysa ne mutlu, ben de teşekkür ederim.

Eski 17-03-2012, 09:12   #6
Yeni Üye

sn. kelebek çalısı,
belli ki çiçek ve bitkileri çok seven ve onlarla uğraşmaktan keyif alan birisiniz. ben de bunları sevmeme rağmen pek ilgilendiğim söylenemez. hatta bu çiçek bize yetiyor da artıyor bile daha önceki resimlerinizden gördüğüm kadarıyla büyük bir şefleranız var. maaşallah azman gibi olmuş, insanı bile yer yani o derece..

Güzin Çakar beğendi.
Eski 18-03-2012, 02:04   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
sn. kelebek çalısı,
belli ki çiçek ve bitkileri çok seven ve onlarla uğraşmaktan keyif alan birisiniz. ben de bunları sevmeme rağmen pek ilgilendiğim söylenemez. hatta bu çiçek bize yetiyor da artıyor bile daha önceki resimlerinizden gördüğüm kadarıyla büyük bir şefleranız var. maaşallah azman gibi olmuş, insanı bile yer yani o derece..

Sn. smartguy25,

açıkçası bir kaç sene öncesine kadar ben scheffleranın salon bitkisi olduğunu düşünürdüm, çiçek açtığını, meyvesinin olduğunu, hatta dış mekanda ve bahçe toprağında yaşayabileceğini söyleseler güler geçerdim herhalde.

Üstelik hiçbir besin takviyesi yapılmadan bu derece büyüdü. Alındığında tek gövdeli ve 160cm yüksekliğindeydi. Ben de şaşırıyorum doğrusu. Bu resmen artık schefflera ağacı oldu da budama bile yapıyorum. İnsanı yemese de budamak için uğraşırken içinde kayboluyor insan

tijeen beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025