Konu: Schefflera
View Single Post
Eski 14-03-2012, 22:27   #136
kelebek çalısı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smartguy25 Mesajı Göster
evimizdeki yaklaşık 20 senelik şeflera bitkisi. şu anda bir dalından kuşburnu gibi meyveler vermekte. önce yeşil renkteydiler, sonra sarardılar, şimdi de birkaç tanesi kırmızıya döndü. daha önce hiç meyve vermediydi, 20 sene sonra bir ilk oldu. meyvelerin içinde şeffaf, yapışkan (bal gibi) bir sıvı var ve altlarından dışarı veriyor. verdiği bu meyvemsi şeyler hakkında detaylı bilgisi olan var mı?
Sn. smartguy25,

shefflera çiçekleri açtıktan sonra bu şekilde meyveye dönüşürler. Meyveler koyu turuncu rengini aldıklarında olgunlaşmış olurlar. Bu olgunlaşmış meyveleri çimlendirme torfuna ekerseniz, bu yöntemle shefflera bitkinizi üretmeniz mümkün olabilir. Ben bu yolu denemedim. Ben çelikleme yöntemiyle çoğaltmayı denemiştim fakat dediğim gibi meyvelerinden de üretmek mümkün.

Fotoğraftan pek anlaşılmıyor fakat bitkinizde pamuksu oluşumlar gözüme çarptı, pamuklu bit olabilir mi? Forumda bu konuylaa ilgili başlıklar, tanımlamalar, örnekler, ve çözümler bulabilirsiniz.

Ayrıca yeni gelen arkadaşlar bölümünde de kendinizi tanıtmanız sizden ve yeni katılan tüm üyelerden beklenir.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön