Konu: Schefflera
View Single Post
Eski 14-10-2011, 14:40   #125
eb_ru
Ağaç Dostu

eb_ru's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dagkum Mesajı Göster
Bu çoğaltma işinde de kafam karıştı.Yaprak koparıp suda köklendirme mi yapayım? Çeliğe sarma vs hiç anlamıyorum bu terimlerden üzgünüm Bana basit bir usulle nasıl anlatabilirsiniz çoğaltma işini ???
Ben şefleramızda yaptığım havada köklendirmeyi anlatayım. 16 eylülde yaptım, dün açıp baktım köklenmişti. Kökler büyüsün biraz daha diye tekrar kapadım, bu sefer torf kullandım. Biraz daha büyüyünce kökler saksısına alacağım bakalım.

Bitkinin tepesinden 20-30 cm kadar aşağıda bir yer belirledim. Maket bıçağı ile 2-3 mm derinliğinde yere yatay ve 1,5 cm uzunluğunda yere dikey şekilde kesip kabuğunu çıkardım. Buna bilezik alma deniyormuş. Sonra 0,5 litrelik bir su şişesinin ağız kısmını çıkardım, 7-8 cm yukarısından da şişeyi kestim. Konik bir yapı elde ettim yani. Sonra bunu yan tarafından kesip bitkinin gövdesinde açtığım yaranın etrafına geçirdim. İçerisine saksısından aldığım toprağı sıkılaştırarak doldurdum. Şeffaf mutfak streç filmi ile alttan ve üstten iyice sardım. Haftada bir kere şırınga ile su verdim. Ne köklendirme hormonu ne de torf kullanmadım. Sanırım uygun zamanda hareket ettim ve sonuca ulaşabileceğim inşallah.

Resimleri ekliyorum. Umarım bir fikir verir.

Eklenen Resimler

eb_ru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön