agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1386Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-08-2010, 10:37   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-06-2010
Arkadaşlar; Bu platformun bir çok yerinde yerli-yabancı gerdanya cinsinden bahsedildi.Amaa yerli ile ithal gerdanyayı nasıl ayırt edileceğinden hiç kimse bahsetmedi sanırım bu farkı anlatacak arkadaş varsa memnun olurum.Geçen gün hazır çiçek buket satan çiçekçinin yanında satmakta olduğu gerdenyanın yerlimi yoksa ithalmi olduğunu sorduğumda ithal demişti.Yerlisi nasıl olur dediğimde cevap veremedi.Bu farkı ortaya koyacak arkadaşlardan bu bilgiyi rica ediyorum.

feyyazk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2010, 17:43   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-06-2010
EVET FARKI NASIL ANLAYACAĞIZ

TİMSAHGİL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2010, 13:55   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-06-2010
Kurtardım :)

Çok şükür gardenyamı pamuk bitlerinden kurtardım.. ama garibimin nerdeyse hiç yaprağı kalmadı.. son günlerde yeni açık yeşil renkte yapraklar verdi. Bakalım zaman ne göstericek..

Eklenen Resimler

TİMSAHGİL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2010, 23:46   #4
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyyazk Mesajı Göster
Arkadaşlar; Bu platformun bir çok yerinde yerli-yabancı gerdanya cinsinden bahsedildi.Amaa yerli ile ithal gerdanyayı nasıl ayırt edileceğinden hiç kimse bahsetmedi sanırım bu farkı anlatacak arkadaş varsa memnun olurum.Geçen gün hazır çiçek buket satan çiçekçinin yanında satmakta olduğu gerdenyanın yerlimi yoksa ithalmi olduğunu sorduğumda ithal demişti.Yerlisi nasıl olur dediğimde cevap veremedi.Bu farkı ortaya koyacak arkadaşlardan bu bilgiyi rica ediyorum.
Yaprak yapısından anlayabilirsiniz ithal olanlar daha bir gür ve koyu renk yapraklı. Yani ecenbi olduğu kalıbından belli oluyor, marketlerde de hep bunlar satılıyor.

Yerli:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1244

İthal:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1253

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2010, 14:34   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-08-2010
ya ben yeni üye oldum ve bütün sayfaları 3 gündür baştan sona okudum galiba o güzelim gardenya resimlerini görünce gözlerime inanamadım ben de yaklaşık 3 ay önce almıştım pazarın yanındaki seradan iki saksı çok güzellerdi ama bu günlerde yaprakları çok döküldü cılız kaldılar yeni öğrendim asitli toprak sevdiklerini ben öylece büyürler sanıyordum su verdikçe arada bir de sıvı besin veriyordum iç mekan çiçekleri için olanlardan ama nereden bileyim bu kadar zor bir çiçek olduğunu neyse artık başladım bütün yapmam gereken şeylere bir demir sülfatları eksik onuda pazartesi alabileceğim *** yanlız burada sabah güneşini çok sevdikleri yazıyor yani öneriyorlar bende dün öyle yapıp (buarada ben bütün kökleri ayırdım topluca durunca sanki birnirlerini etkiliyorlar gibi hissettim birde ay olsunlar dedim zaten saksıları çok küçük geliyordu ayırmak zor oldu ama başardım çok fazla zarar vermeden köklere ) işte iki kökü içeri sabah güneşi olan yere koydum boyun bükmeği geçtim resmen düzleşmiş bütün yapraklar bir iki köküde sıcak ama hiç güneş almayan bir yara koydum onlarsa gayet iyi durumda ne yapacağımı şaşırdım şimdi mekan konusunda deneyerek bulacağım artık galiba sadece soracağım bir soru var demir sülfattan başka ya da demir tozundan başka demir alabileceği bir şey var mı ?

---meri--- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2010, 14:38   #6
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Yerli:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1244

İthal:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1253[/QUOTE]

Benim Gardenyam yerliymiş , bunu sayenizde öğrenmiş oldum
Teşekkürler .

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2010, 18:42   #7
Yeni Üye

gardenyalarımın bütün yaprakları kahverengileşti bende sağlıklı olanlar hariç hepsini kestim iyi mi yaptım kötü bilmiyorum neden böyle oldu hiç anlamadım galiba onları ayırmam iyi olmadı şimdi hepsini nemli bir ortamda olsunlar diye poşetledim umarım bu iyi gelir hiç umut yok bende kesin kaybedeceğim onları

Eski 31-08-2010, 07:58   #8
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Keşke dokunmasaydınız , değişikliği pek sevmezler .
Saksı değişimi ve ayırma için ekim - şubat ayları arasındaki zamanı tercih edin
Yarı gölgede tutun , açık havada mümkünse , sık sık yerini değiştirmeyin .
Uyum süreci yaşatıp , olmadı tekrar değiştirirseniz tekrar tekrar uyum sağlamaya çalışacak .
Biraz rahat bırakıp yumuşak su verseniz belki mutlu olur

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 13:07   #9
Yeni Üye

önerileriniz için teşekkür ederim jezebel uygulayacağımdan emin olabilirsiniz ama bu gün toprağın üstünde pamuğumsu oluşumlar fark ettim ama bitkinin hiç bir yerinde yok sadece toprağın üstünde var bunun sebebi ne olabilir ?

Eski 04-09-2010, 18:20   #10
Yeni Üye

gardenyalarım öldü hepsini atmak zorunda kaldım salı günü izmire gideceğim burada gardenya yokktuu orada bulabilir miyim bulursam nerede bulabilirim bu konuda yardım edecek birileriniz var mı ? şimdiden teşekkür ederim .

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025