agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1386Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-05-2020, 13:28   #1
Ağaç Dostu

E.Kahraman's Avatar

Giriş Tarihi: 26-05-2020
1 senedir yaşamayı başaran gardenyamın bir tane çiçeğini dahi göremedik ne yazık ki. Oluşturduğu tomurcukları sürekli döktü. Ayrıca ciddi derecede demir eksikliği de oluşmaya başlamıştı.
Aşağıdaki kolajda üstteki fotoğraf demir sülfat vermeden önceki hali, alttaki ise uygulamadan 12 gün sonraki hali. Fark ciddi oranda belli oluyor.
3 gün önce ise 2. fotoğraftaki çok daha büyük saksıya aktardım. Bugün tekrardan demir sülfat uygulaması yapacağım. Demir sülfatı 1lt suya 1 tepeleme çay kaşığı koyuyorum; iyice çalkalayarak bitkimin toprağına döküyorum.

Eklenen Resimler

E.Kahraman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2020, 13:32   #2
Ağaç Dostu

E.Kahraman's Avatar

Ayrıca bu forumda öğrendiğime göre gardenya bitkisi dış ortamı çok seviyor. Ben de dışarıya ekmek üzere bir saksı daha satın aldım. İçinde 3 kök vardı bunları bölerek 4 gün önce toprakla buluşturdum. Şu anda üzerleri tomurcuk dolu. Bakalım zamanla ne hale gelecekler.

Eklenen Resimler

Eski 27-05-2020, 09:29   #3
Ağaç Dostu

aloe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-10-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi E.Kahraman Mesajı Göster
Ayrıca bu forumda öğrendiğime göre gardenya bitkisi dış ortamı çok seviyor. Ben de dışarıya ekmek üzere bir saksı daha satın aldım. İçinde 3 kök vardı bunları bölerek 4 gün önce toprakla buluşturdum. Şu anda üzerleri tomurcuk dolu. Bakalım zamanla ne hale gelecekler.
Ben de merakla bekleyeceğim. Henüz gardenyam yok. Pahalı ve bakımı zor bir bitki olduğu için henüz almadım. Pahalı pahalı alıpta bozup çöpe atacak tekrar alıp başa dönecek durumum yok maalesef. Burayı takipteyim şimdilik. Henüz almaya cesaret edemedim

aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2020, 18:44   #4
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe Mesajı Göster
Ben de merakla bekleyeceğim. Henüz gardenyam yok. Pahalı ve bakımı zor bir bitki olduğu için henüz almadım. Pahalı pahalı alıpta bozup çöpe atacak tekrar alıp başa dönecek durumum yok maalesef. Burayı takipteyim şimdilik. Henüz almaya cesaret edemedim

Her saksıda en az 3 kök olur.
Eskiden bizler de alıp üç arkadaş bölüşürdük. O zaman ucuza geliyor.
Hele festivallerde daha çok çeşit alabilmek için kullandığımız bir yöntemdi.
Meraklı arkadaşınız varsa bunu yapabilirsiniz.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2020, 23:00   #5
Ağaç Dostu

aloe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-10-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Her saksıda en az 3 kök olur.
Eskiden bizler de alıp üç arkadaş bölüşürdük. O zaman ucuza geliyor.
Hele festivallerde daha çok çeşit alabilmek için kullandığımız bir yöntemdi.
Meraklı arkadaşınız varsa bunu yapabilirsiniz.
Bulunduğum semtte 6yıldır ikamet etmeme rağmen, taşındıktan kısa bir vakit sonra ikizlerimin haberini almam ve bu seneye kadar nerdeyse tüm yaşantım tamamen onlar olmasından dolayı ( bana yakın yardımcı olabilecek bi akrabam yok.) etraftan komşuluk ilişkilerim az oldu. Yaptığınız teklif çok güzel ama ben bunu kimlere teklif edebilirim? maalesef hiç bilmiyorum
Festival ve fuarlara gidebilmekse hak getire...

aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2020, 20:04   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2020
Alıntı:
1 senedir yaşamayı başaran gardenyamın bir tane çiçeğini dahi göremedik ne yazık ki. Oluşturduğu tomurcukları sürekli döktü. Ayrıca ciddi derecede demir eksikliği de oluşmaya başlamıştı.
Aşağıdaki kolajda üstteki fotoğraf demir sülfat vermeden önceki hali, alttaki ise uygulamadan 12 gün sonraki hali. Fark ciddi oranda belli oluyor.
3 gün önce ise 2. fotoğraftaki çok daha büyük saksıya aktardım. Bugün tekrardan demir sülfat uygulaması yapacağım. Demir sülfatı 1lt suya 1 tepeleme çay kaşığı koyuyorum; iyice çalkalayarak bitkimin toprağına döküyorum.
Benim gardenyamda da sararmalar var, birkaç tomurcuğunu da döktü maalesef, siz çözebildiniz mi bu sararma sorununu?

ebutun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2020, 21:08   #7
Ağaç Dostu

E.Kahraman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ebutun Mesajı Göster
Benim gardenyamda da sararmalar var, birkaç tomurcuğunu da döktü maalesef, siz çözebildiniz mi bu sararma sorununu?
Eğer sararmanız fotoğraftaki gibi damarlar yeşilken damar aralarının renginin açık olması şeklindeyse demir eksikliği kaynaklıdır. Demir sülfat takviyesi ile yapraklar düzelmeye başlayacaktır.

Eski 06-07-2020, 15:24   #8
Ağaç Dostu

E.Kahraman's Avatar

Alıntı:
Ve ilk çiçek sonunda bize gülümsedi. 😊

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025