agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1386Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-03-2017, 10:52   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-12-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Emin değilim ama yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'de captan isimli fungusit çok övülüyor. Daha önceki sayfalara göz atarsanız bir birinden faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ya da size en yakın ziraat ilaçları satan bir yere danışabilirsiniz.
Ben yurtdışında yaşadığım için burada olupta Türkiye'de olmayan, veya Türkiye'de olupta burada olmayan çok ilaç var bu yüzden vereceğim bilgi sağlıklı olmayabilir.
Tamamdır Teşekkür ederim.

Birde bu mevsimde çanağını değiştirsem ve birde köklerinden ayırıp çoğaltsam bitkiye zarar verir miyiz?

taydin66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2017, 12:46   #2
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi taydin66 Mesajı Göster
Tamamdır Teşekkür ederim.

Birde bu mevsimde çanağını değiştirsem ve birde köklerinden ayırıp çoğaltsam bitkiye zarar verir miyiz?
Tabii ki saksısını değiştirebilir ve köklerine çok fazla zarar vermeden ayırıp çoğaltabilirsiniz.
Geçtiğimiz yaz temmuz-ağustos gibi arkadaşımın gardeniasını köklerinden ayırıp dikmiştik toplam dört kök vardı ve dördüde gayet güzel gelişti. Şimdi bahar bence sizin ayıracaklarınız daha da güzel büyürler.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2017, 20:27   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-12-2015
O lekeler genelde güneş göremeyen yapraklarda oluyor. Havalar iyi sayılabilir, gündüzleri balkona koy güneş görsün. Geceleri de içeri al. Havalar iyice ısınınca da gece gündüz balkonda kalırsa sorunun hallolur. Ben toprağını çiçekliyken değiştirdim, o halde çiçek açmaya devam etti. Bir şey olacağını sanmam.

malkocatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2017, 09:41   #4
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malkocatalay Mesajı Göster
O lekeler genelde güneş göremeyen yapraklarda oluyor. Havalar iyi sayılabilir, gündüzleri balkona koy güneş görsün. Geceleri de içeri al. Havalar iyice ısınınca da gece gündüz balkonda kalırsa sorunun hallolur. Ben toprağını çiçekliyken değiştirdim, o halde çiçek açmaya devam etti. Bir şey olacağını sanmam.
Merhaba,
Bende güneş yakar zannetmiştim. Hemen şimdi evin en güneşli bölgesine alacağım. Bilgi için teşekkürler

Eski 24-04-2018, 17:01   #5
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi taydin66 Mesajı Göster
Merhaba,
Bende güneş yakar zannetmiştim. Hemen şimdi evin en güneşli bölgesine alacağım. Bilgi için teşekkürler
Bitki güneşde duruyor. Sabahtan öğlene kadar güneş alıyor. Ancak yapraklardaki sararma gittikçe devam ediyor. Sulamayı fazla **** az yapmıyorum. Tomurcuklar gayet sert ve bol çiçek açıyor. Bu sararmaya rağmen gittim bir de demir ilacı(mikromel kombi) aldım. Bu ilacıda 15 günde bir vermeye başladım. Ama sararmayı durduramıyorum.
Ne yapmalıyım?

Eklenen Resimler

Eski 21-03-2017, 09:40   #6
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Tabii ki saksısını değiştirebilir ve köklerine çok fazla zarar vermeden ayırıp çoğaltabilirsiniz.
Geçtiğimiz yaz temmuz-ağustos gibi arkadaşımın gardeniasını köklerinden ayırıp dikmiştik toplam dört kök vardı ve dördüde gayet güzel gelişti. Şimdi bahar bence sizin ayıracaklarınız daha da güzel büyürler.
Merhaba lusoari,
bitki 4 kökdü. Kökler birbirine çok sıkı girdiği için ayırırken kökler hep koptu. Bitkilerden 3 tanesi bugün yaprakları aşağıya bıraktı sanki yumuşadı gibi oldu. Bir tanesi nisbeten daha iyi. Bunlar kendini toplar mı?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025