![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2008
|
Sayın Buket Aknar, Kıbrıs'ta problem olacağını zannetmiyorum. Sayın Tolgahann, Elimde tohum almak için ayırdığım bir meyva var ancak önceki yazımda da belirttiğim gibi bu tohumlardan pek ümidim yok. Sayın Passion'un yaşadığı problemi ben de yaşıyorum. Ben bunun 4 senedir kendi ürettiğim bitkilerden tohum almamdan kaynaklandığını zannediyorum. Physalis sanırım diğer bitkilerle döllenebiliyor. İlk sene meyveleri eşe dosta dağıttık kalanlardan reçel yaptık ama 4 sene içinde verim giderek düştü. Bu sene ancak tadımlık birkaç tane yiyebildik. Bitki üzerindeki olgunlaşmamış meyvelerin bu mevsimden sonra olgunlaşacağını da sanmıyorum. Sayın Passion, Sizin çelik aldığınız bitki bendekiler gibi toplanan tohumlardan üretilen bir bitkimi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim sn. otugay. Korkarım güvey feneri tohumlarınızdan bir dahaki yıla daha az ürün alıcaksınız tohumlarınızı yenilemenizi öneririm.Tohumlar içinde teşekkür ederim eğer yetecek kadar tohum bulursam sizinlede paylaşırım. SAYGILAR... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
![]() Arkadaşlar mutlaka bu bitkinin meyvelerinden reçel yapın, tadına hayran kalacaksınız.Normalde reçeli çok seven bir insan değilim bu yıl hasat ettiğim 2 kg kadar meyveden anneme reçel yaptırdım tadı ve aroması müthiş...5 kavonoz reçelim olmuştu 2' si şimdiden bitti.Kime tattırdıysam çok beğendi.Bütün arkadaşlara tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim ana bitkiyi Oğuzhan vermişti bana fide olarak. Nasıl bir tohumdan yetiştirdi bilmiyorum. Ama sanıyorum ki o da ilk kez yetiştiriyor. Benim şu anda üzerinde hala çiçek açıyor ve ve çiçeklerden meyveye dönenlerde var. Daha çok küçükler ama bakalım ne olacak?Geçen sene benim bahçede diğer physalis türü physalis alkekengi vardı , bahara kadar hiç bozulmadan çürümeden o şekilde kalmıştı. Bakalım bu tür ne yapacak? Geçenlerde gece sıcaklık 0'ın altına düştü , bir sorun yok şu anda. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|