agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-10-2008, 20:53   #1
Ağaç Dostu

otugay's Avatar

Giriş Tarihi: 03-08-2008
Sayın Buket Aknar,
Kıbrıs'ta problem olacağını zannetmiyorum.

Sayın Tolgahann,
Elimde tohum almak için ayırdığım bir meyva var ancak önceki yazımda da belirttiğim gibi bu tohumlardan pek ümidim yok. Sayın Passion'un yaşadığı problemi ben de yaşıyorum. Ben bunun 4 senedir kendi ürettiğim bitkilerden tohum almamdan kaynaklandığını zannediyorum. Physalis sanırım diğer bitkilerle döllenebiliyor. İlk sene meyveleri eşe dosta dağıttık kalanlardan reçel yaptık ama 4 sene içinde verim giderek düştü. Bu sene ancak tadımlık birkaç tane yiyebildik. Bitki üzerindeki olgunlaşmamış meyvelerin bu mevsimden sonra olgunlaşacağını da sanmıyorum.

Sayın Passion,
Sizin çelik aldığınız bitki bendekiler gibi toplanan tohumlardan üretilen bir bitkimi?

otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2008, 21:02   #2
Ağaç Dostu

tolgahann's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2008
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi otugay Mesajı Göster
Sayın Buket Aknar,
Kıbrıs'ta problem olacağını zannetmiyorum.

Sayın Tolgahann,
Elimde tohum almak için ayırdığım bir meyva var ancak önceki yazımda da belirttiğim gibi bu tohumlardan pek ümidim yok. Sayın Passion'un yaşadığı problemi ben de yaşıyorum. Ben bunun 4 senedir kendi ürettiğim bitkilerden tohum almamdan kaynaklandığını zannediyorum. Physalis sanırım diğer bitkilerle döllenebiliyor. İlk sene meyveleri eşe dosta dağıttık kalanlardan reçel yaptık ama 4 sene içinde verim giderek düştü. Bu sene ancak tadımlık birkaç tane yiyebildik. Bitki üzerindeki olgunlaşmamış meyvelerin bu mevsimden sonra olgunlaşacağını da sanmıyorum.

Sayın Passion,
Sizin çelik aldığınız bitki bendekiler gibi toplanan tohumlardan üretilen bir bitkimi?

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim sn. otugay. Korkarım güvey feneri tohumlarınızdan bir dahaki yıla daha az ürün alıcaksınız tohumlarınızı yenilemenizi öneririm.Tohumlar içinde teşekkür ederim eğer yetecek kadar tohum bulursam sizinlede paylaşırım.
SAYGILAR...

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2008, 08:24   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 3
Talking güvey feneri reçeli

Arkadaşlar mutlaka bu bitkinin meyvelerinden reçel yapın, tadına hayran kalacaksınız.Normalde reçeli çok seven bir insan değilim bu yıl hasat ettiğim 2 kg kadar meyveden anneme reçel yaptırdım tadı ve aroması müthiş...5 kavonoz reçelim olmuştu 2' si şimdiden bitti.Kime tattırdıysam çok beğendi.Bütün arkadaşlara tavsiye ederim.

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2008, 12:57   #4
Ağaç Dostu

Passion's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2007
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi otugay Mesajı Göster
.

Sayın Passion,
Sn. Otugay,

Benim ana bitkiyi Oğuzhan vermişti bana fide olarak. Nasıl bir tohumdan yetiştirdi bilmiyorum. Ama sanıyorum ki o da ilk kez yetiştiriyor.

Benim şu anda üzerinde hala çiçek açıyor ve ve çiçeklerden meyveye dönenlerde var. Daha çok küçükler ama bakalım ne olacak?Geçen sene benim bahçede diğer physalis türü physalis alkekengi vardı , bahara kadar hiç bozulmadan çürümeden o şekilde kalmıştı. Bakalım bu tür ne yapacak? Geçenlerde gece sıcaklık 0'ın altına düştü , bir sorun yok şu anda.

Passion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025