![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Merhaba, 3 yıldır bende olan drasena marginatam oldukça iyi durumdaydı ve aynı kökten iki baş vermişti. Geçen hafta köklerinden ayırıp iki farklı saksıya ektim. Mevcutta çok güneşli ve öğleden sonra (özellikle yaz günlerinde) stor perdeleri kapatmadan oturamadığımız salonda duruyordu. birini yine salonda bıraktım ve durumu iyi... Diğerini de güneşi sevdiğini düşünerek, tüm gün güneş gören terasta denemek istedim. Terasta çok rüzgar almadığını umduğum köşede, tüm gün güneş gören bir duvar kenarına bıraktım. Maalesef çok güneşten mi, yoksa rüzgardan mı bilmem iki gün içinde bitkinin duvar tarafında olmayan yapraklarının rengi yeşilden beyaza döndü. Neyseki duvar tarafında olan yapraklar hala sağlıklı... Hemen tekrar içeri aldım. Ne yapmamı önerirsiniz; beyazlaşmış yaprakları kesmeli miyim, eski haline dönme ihtimali var mıdır? Ayrıca bu bitkiyi bahçede, terasta yetiştirmeye çalışan varsa tecrübelerini benimle paylaşırsa sevinirim... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2010
|
Merhabalar. Kışın soğuktan etkilenip ölen üst kısımlarını 2.5 ay önce budadğım ve uçlarına mum erittiğim Dracaena marginatam henüz sürgün vermedi neden acaba? Not: Önceleri fazla suladığımı farkettiğim için suyu şu an az veriyorum. Çiçeği ışıklı ortamda bekletiyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Yukarıdaki mesajımı okuyan arkadaşlar varsa, bitkinin son haliyle ilgili sizleri bilgilendirmek istedim. Tekrar evin içine aldığım drasena, beyazlaşmış yapraklarının hepsini döktü ama yeşil kalmış olanlar hala sağlıklı üstelik üstten sağlıklı yeni yapraklar büyük bir hızla çıkıyor. Hava çok yumuşak olsa da (güneşe konumu ve havalandırma imkanı ile drasena'nın içeride ve dışarıda bulunduğu mekanlar birbirine çok benzemesine rağmen), dışarı çıkararak drasena'mı tehlikeye attım. Neyse ki hava çok sıcak veya çok soğuk değildi, drasenam çok fazla yaprağını kaybetti ama kendini toparladı. Sizler benim yaptığım hatayı tekrarlamazsınız umarım. |
|
|
|
![]() |
|
|