agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni532Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-09-2009, 13:11   #1
Ağaç Dostu

emy_83's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk Mesajı Göster
sn emy 83 merhaba
resmini verdiğiniz deva tabanından (Philodendron erubescens) mayıs ayında bir yeörünmesi içindeğil. rlerde görüp iki çelik almıştım. o tarihten bu tarihe hiçbir değişiklik olmadı, çok değil ama yine de köklenmişti ama bir türlü büyümüyor.
sizinkinin büyümesi nasıl? ya da hiç çelik yöntemini denediniz mi bu tür için
Sevgili iksenöztürk,
Benim şuanda gördüğünüz devetabanım hızlı büyüyor ve yaprakları da iri ve canlı. Özellikle yaptığım birşey yok aslında ama bence suyu çok seviyorlar.
Bu deve tabanımdan bir tane daha var ama o bu gördüğün gibi değil malesef. Gelişimi daha yavaş ve yaprakları daha küçük.

Çelik yöntemi ile de ürettim alttan yoğun olması ve daha güzel görünmesi için üstten koparıp alta ekiyorum büyümeleri ilk ekildiğinde daha yavaş oluyor. Benim gözlemime göre. Ama hiçbirzaman köklendirmedim doğrusu. Direk toprağa ektim.

emy_83 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2009, 17:26   #2
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Küba da görmüştüm. Orkide gibi yetiştiriyorlardı. Nemli iklimde olanlar deneyebilir. Meyvesi de yeniyormuş.

(link veremeyi beceremedim. Alışveriş, Deve tabanı arıyorum bölümünde)

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2009, 19:29   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2009
Gerçekten ilginç denenmeli diye düşünüyorum...

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 14:36   #4
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
bana gönderilen deve tabanından kargocuların dikkatsizliği nedeniyle bi dalın yaprağı tamamen düşmüştü. şimdi o dal sipsivri duruyo

deve tabanından dalı (dal dediğim yaprak sapı) suya koysam köklenir mi?

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2009, 16:30   #5
Ağaç Dostu

almira's Avatar

Giriş Tarihi: 25-02-2009
Sanırım deve tabanımın yapısı biraz farklı. Daha sert yapraklı ve sert dalları var. Çok fazla uzamıyor. Yeni bir yaprak çıkarırken önceki eski yaprağı ölüyor.

Eklenen Resimler

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2009, 17:29   #6
Ağaç Dostu

Bu cins farkından değil bitkinin yaşından dolayı

Eski 02-10-2009, 17:40   #7
Ağaç Dostu

almira's Avatar

Giriş Tarihi: 25-02-2009
Deve tabanım sanırım dört yaşında. Kendisini üzerinde tek yaprakla köklenmiş ve yere atılmış olarak sokakta bulmuştum. Ben kıyamadım; eve getirip diktim. Diktiğimden bu yana aynı sorunu yaşıyorum. Yaprak ve gövde özelliği de değişmedi. Sanırım ilk sahibi de gelişmiyor diye atmış.

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2009, 17:27   #8
Ağaç Dostu

Atma gibi bir hatayı sizde yapmayın lütfen Nasıl acımadan atıyorlar şaşırıyorum
Devetabanı bir sarmaşık ağaç değil sonradan gövde kalınlaşmaz....
Benim elime geçen devetabanının kökü kurşan kalem kalınlığında almasına rağmen yeni çıkan filizi bir parmaktan daha kalın bu tür farklar oluşabiliyor

Eski 25-11-2009, 00:20   #9
Yeni Üye

mylasoslu's Avatar

Giriş Tarihi: 04-11-2009
İyi akşamlar dostlar.Ben de 1996 yılında İstanbul GATA Askeri hastnesi bahçesinde bulduğum yaklaşık 30 cm boyundaki kuru bir dalı bir pet şişede yaklaşık 2-2,5 ay ıslattıktan sonra köklendirmiş ve bazı yaprakları yarılmaya başlayınca devetabanı olduğunu anlamıştım.Bu ilk devetabanımdı ve bazı arkadaşların söylediği sarmaşık tipiydi yaklaşık bir ay kadar önce bir arkadaşımın devetabanından aldığım bir parça daldan ikinci tür devetabanına da sahip oldum.
Ortalama haftada bir sulama ile coşan bir bitkidir.haftalarca sulamayı unutmuş olsanız da size küsmez.Herzaman kadim bir dost gibi sizin yolunuzu gözleyen bir dostunuz olduğunu bilirsiniz.Dostlarınız eğer çiçeğinize bakar kalırsa hiç çekinmeyin bir dalını verin, ıslatmalarını kök verdikten sonra büyükçe bir saksıya dikmelerini önerin.
İnanın kadim bir dost olduğu kadar Dostlarınızı size bağlayan bir canlıdır.Onlara iyi bakalım.Bir arkadaşın dediği gibi eskiden bazı dükknlarda devasa boylarda bu canlılardan vardı.Artık pek yok.Bizler elimizdeki bitkilerden isteyen dostlarımıza verirsek elimizdeki devetabanlarını (tabi diğer bitkileri de) paylaşırsak gene eskisi gibi bu çiçek türlerini her yerde görmeye başlayacağız.
Unutmayalım; Dünya biz olduğumuz için değil diğer canlılarda olduğu için güzel...

mylasoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 00:34   #10
Yeni Üye

iceblue's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
philodendron selloum

Bitki dostları merhabalar,
Birkaç ay önce elime saksı içinde bir bitki geçti. Küçük bir saksı içinde ve bakımsız bir haldeydi. Saksısını büyütünce önceden var olan 4 tane yaprağın yanına onlardan epeyce uzun ve geniş olan 2 yaprak daha verdi kısa bir sürede. Epey bir zaman aradım adının ne olduğunu ancak az önce bulabildim. (bulabildiğimi düşünüyorum) Önce ''Monstera deliciosa'' bitkisine rastladım bu sitede bir çok resmi inceledim. Sonra bu türe benzer çeşitlerin ne olduğunu araştırırken evdeki çiçeğimin 'philodendron selloum' türü olduğunu gördüm. Acaba evinde bu bitkiden yetiştiren varmı? Bu konuda tavsiyesi olan varmı? Teşekkürler.

iceblue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2009, 14:54   #11
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

sn iceblue
bahsettiğiniz bitki 80nolu mesajdaki bitki midir?

Eski 18-12-2009, 19:02   #12
Yeni Üye

iceblue's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Merhaba sayın ilksenozturk,
Mesajı yazarken kendi çiçeğimin resmini koymak istedim ama forum kurallarında 70 kb dosya boyutu olduğunu öğrenince netten yüklemeye karar verdim. Bendeki bitkinin aynısı.

Eklenen Resimler

Düzenleyen iceblue : 18-12-2009 saat 19:10 Neden: Yanlış fotoğraf yükleme
iceblue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2009, 22:09   #13
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-09-2009
Galeri: 1
çok güzel görünüyor.

ieski Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 11:43   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-08-2008
Benimki kış boyunca çok az gelişim gösterdi, hatta göstermedi desem yeridir. Evim o kadar az ışık alıyor ki mantar çiftliğine dönüştürsem daha mantıklı

Yabancı forumlarda devetabanını dışarı çıkarmayı tavsiye ediyorlar. Gece ısısı 15C'nin altına düşmedikçe sorun olmadığını belirtmişler. Ayrıca bol bol nem sevdiğini, ancak o zaman yapraklarının maksimum ölçülere ulaştığı söyleniyor.

Sanırım bu tavsiyelerin ışığında bitkimi balkona alacağım bugün yarın, İstanbul yeterince ısındı sanki. Bakalım nasıl bir gelişme gösterecek.

querelle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2010, 09:17   #15
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

sn querrelle
diğer arkadaşlar konuyla ilgili ne der bilmem ama ben kesinlikle dışarı çıkarmanızı tavsiye etmem.
biraz daha güneş olunca yaprakları yanabilir, bitki dışarı çıkınca şoka girebilir, difenbahialar radikal değişiklikleri sevmezler. istanbul iklimi bence onlar için çok da uygun değil.
ayrıca kış boyunca gelişim göstermemesi anormal bir durum değil aslında. gelişimini değerlendirmek için yazı bekleseniz bence daha iyi edersiniz.

Eski 01-04-2010, 13:31   #16
Ağaç Dostu

Aydınlık ama direk güneş almayan biryere alınırsa sorun olmaz, tabi burada şimdiçıkarttım ben, havalar gayet iyi burada...
Havanın durumuna göre çıkartabilirsiniz bence...
Ayrıca bu bitkiyi yıllardır tanıyorum, kışın etkisinden çıkarmak için ani hava değişikliğine ihtiyacı var bence

Eski 05-04-2010, 20:19   #17
Yeni Üye

GREEN NATURE's Avatar

Giriş Tarihi: 24-05-2007
Merhaba, 3 yıl önce aldığım deve tabanımın üst yaprakları ve üst gövdesi çok gelisti muhteşem bir görünümü var ama alt bölümü aynı oranda gelişmediği için çiçeğimin üst kısmını (üstten 5 yaprak kadar) kesip yeniden köklendirmek istiyorum. Bu konuda tecrübesi olan veya yol göstebilecek bir arkadaş varmı?

GREEN NATURE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 21:57   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GREEN NATURE Mesajı Göster
Merhaba, 3 yıl önce aldığım deve tabanımın üst yaprakları ve üst gövdesi çok gelisti muhteşem bir görünümü var ama alt bölümü aynı oranda gelişmediği için çiçeğimin üst kısmını (üstten 5 yaprak kadar) kesip yeniden köklendirmek istiyorum. Bu konuda tecrübesi olan veya yol göstebilecek bir arkadaş varmı?
Havai köklendirme yapmanızı öneririm, altta kalan çeliklerden bir yaprak bırakaak bölerseniz yeni bitkiler elde edebilirsiniz...

Eski 06-04-2010, 00:02   #19
Ağaç Dostu

Havai kökledirme yöntemi en uygun yöntemdir...
Havai köklendirme ile ilgili bilgiler forumda mevcut...

Eski 11-05-2010, 21:59   #20
Ağaç Dostu

Arkadaşlar, başlığı görenler var mı?
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=16281&page=3

Eski 19-05-2010, 19:54   #21
Ağaç Dostu

Harika bir tür, gören var mı? Şahsen umudumu kaybediyorum...

Eski 19-05-2010, 22:29   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Salonu boyarken üzerine dökülmüş gibi duruyor Ben bunlardan görmüştüm galiba ama nerde hatırlamıyorum

Devetabanı bana da hep 70' li yılları hatırlatır. Dönemin gözde salon bitkilerinden tabii. Nostaljik bir bitki. Çoğu salonda da yaşatılmıyor artık maalesef. Biz de Devetabanı kardeşliği kuralım cidden

Benim de lisedeyken, okula gidip gelirken, boş bir dükkanda kaderine mahkum edilmiş halde gördüğüm ve birgün artık gidip dayanamayıp evlat edindiğim bir devetabanım var. Onu bulduğumda çok uzun süredir susuzluktan ve bakımsızlıktan perişan hale gelmişti ama gerçekten de dev gibiydi. Kocaman kovasını kucaklayıp komşuların '' deli bu heralde'' şeklindeki bakışları altında eve getirdim. uzun süre yıpranmış yapraklarına bile dokunmadım ve nasıl bakacağımı da bilmiyordum. Epey zaman o halde bıraktım ama birgün artık böyle olmaz deyip budadım. Köklü kısmını sanırım bir komşuya vermiştim. Aldığım çeliği de köklendirip diktim. Yapraklı haldeki çelik pek iyi gelişmedi. Birkaç kez işlem gördü aslında ve şaka maka 15 yıldır benimle birlikte yaşıyor. Şu an küçük bir halde 4 yaprağıyla saksısında nazlı nazlı büyüyor. Atasından kalan ancak bu oldu En kısa zamanda fotolayıp foruma ekleyeceğim. Büyüdüğü zaman sevenlere çelik de üretebilirim.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2010, 23:13   #23
Ağaç Dostu

Umarım sağlıklı gelişir, ilk taliplerinden biri de ben olurum
Bende 5 yıl gibi oluyor, 2 metrelik devetabanımı halamdan yalvararak aldım, 3 kişi ancak asansörden indirip arabaya taşıdık, eve getirdim ve zamanla büyük gövde çürüdü, çelikler de tutmadı, son kalan fidesi şu anda duruyor, ufacık birşey...
Halamla aramızın şu sıralar bozuk olmasına rağman halen daha kendisini çok sevdiğimi belkide devetabanıma yansıtıyorum

Eski 20-05-2010, 02:37   #24
Ağaç Dostu

Ooops, ne demek tabii, ilk çelik senindir nasipse
3 yıl önce bir ara nerdeyse öldü derken yine bir şekilde kurtardım ama 3 yıldır hiç büyümemişti. Siteden öğrendiğim bilgilerle bundan sonra daha sağlıklı büyüteceğime inanıyorum. Senin bebek de sağlıklı yetişir umarım

Eski 20-05-2010, 17:45   #25
Ağaç Dostu

Artık bilem,yorum nasıl birşeydir ama bu bitki benim için bir tutku adeta, bugün birtane daha edindim, fazla da büyük değil, halen doymak nedir bilmiyorum galiba....
Sanırsam carrefour a yakınsanız devetabanı çıkmış, bilginiz var mı?

Eski 21-05-2010, 00:53   #26
Ağaç Dostu

Pek yakın sayılmayız. İstanbul' da yakın görünen yerlere bile ulaşım epey zorlu oluyor. Genelde de aktarma filan yapmak gerekiyor. Ben büyük yapı marketlere pek gitmiyorum zaten ama yolum düşerse sizin için her zaman bakıcağım, devetabanlarına artık

Eski 21-05-2010, 14:01   #27
Ağaç Dostu

Umarım yakın zamanda yolunuz düşerde bende şu açgözlülüğümü biraz kontrol etmiş olurum

Eski 21-05-2010, 19:29   #28
Ağaç Dostu

Şuna bakın, yurdışından mı getirtsek bunları?

turkankaragoz beğendi.
Eski 27-05-2010, 15:31   #29
Ağaç Dostu

Sen bu tutku nedeniyle, bizzat yurtdışına da gidebilirsin, kendin alıp getirmek için sanırım

Eski 02-08-2010, 15:01   #30
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı Mesajı Göster
Sen bu tutku nedeniyle, bizzat yurtdışına da gidebilirsin, kendin alıp getirmek için sanırım
Evet aynen öyle yaptım ve gürcistandan 3 saksı devetabanı getirdim ancak beyazlısını bulamadım. Gümrükten kılpayı geçirdim desem yeridir

Etiketler
hastalık, monstera deliciosa

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025