View Single Post
Eski 19-05-2010, 22:29   #103
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Salonu boyarken üzerine dökülmüş gibi duruyor Ben bunlardan görmüştüm galiba ama nerde hatırlamıyorum

Devetabanı bana da hep 70' li yılları hatırlatır. Dönemin gözde salon bitkilerinden tabii. Nostaljik bir bitki. Çoğu salonda da yaşatılmıyor artık maalesef. Biz de Devetabanı kardeşliği kuralım cidden

Benim de lisedeyken, okula gidip gelirken, boş bir dükkanda kaderine mahkum edilmiş halde gördüğüm ve birgün artık gidip dayanamayıp evlat edindiğim bir devetabanım var. Onu bulduğumda çok uzun süredir susuzluktan ve bakımsızlıktan perişan hale gelmişti ama gerçekten de dev gibiydi. Kocaman kovasını kucaklayıp komşuların '' deli bu heralde'' şeklindeki bakışları altında eve getirdim. uzun süre yıpranmış yapraklarına bile dokunmadım ve nasıl bakacağımı da bilmiyordum. Epey zaman o halde bıraktım ama birgün artık böyle olmaz deyip budadım. Köklü kısmını sanırım bir komşuya vermiştim. Aldığım çeliği de köklendirip diktim. Yapraklı haldeki çelik pek iyi gelişmedi. Birkaç kez işlem gördü aslında ve şaka maka 15 yıldır benimle birlikte yaşıyor. Şu an küçük bir halde 4 yaprağıyla saksısında nazlı nazlı büyüyor. Atasından kalan ancak bu oldu En kısa zamanda fotolayıp foruma ekleyeceğim. Büyüdüğü zaman sevenlere çelik de üretebilirim.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön