![]() |
|
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
|
Fatma hanım; gerçekten muhteşem açmış. Benimkiler de Güler abla'nınkiler gibi tomurcukta. Beyazla birlikte dikmiştim renk geçişi olsun diye ancak senkron tutmuyor. Beyaz olanı daha geç açıyor. Maviler geçtikten sonra. Sizinkilerde de durum böyle mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Benim Mavişimde açtı bugün.Sevgili Güler Hanım Mayıs başında yollamıştı geldiği ve bugünkü hali. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
benimkiler tomurcukta ne zaman açar acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Mavişimin şu anki hali. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzel, bu sene biz de beyazın çiçeklerini görebileceğiz sevgili acemifüsun ![]() Beyaz mavişi kuzeye bakan balkonda ceylanın gölgesine koymuştum, çok sevdi. Hem yeni sürgün hem de toplu iğne ucu kadar da olsa tomurcuk verdi ![]() Mavilim çiçek vermekte biraz geç kaldı sanki. Bende geçirdiği üçüncü yaz ve her dalda 2-3 çiçek verirken bu sene öbekler halinde çiçekler veriyor. Bursa'ya sevgilerimle ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Bu çiçeği sevmemek mümkün değil. Benim mavişlerde açtılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Benim mavişlerim de sonunda açmaya başladılar.Mavişlerimi geçen sene ağustos ayında üç kök ayrı ayrı dikmiştim,üç saksı oldular birini anneme verdim. Benimkilerin rekleri birazcık koyu ve çiçekleri tam olarak açılmıyor.Çiçekleri tam olarak açılmıyor derken, tam yayvan olarak değilde birazcık yumuk duruyor. Renklerinin koyu olması için (mavi olması) demir sülfat vermiştim ama böyle hoşuma gitmedi ![]() ![]() Düzenleyen aheste : 09-07-2011 saat 13:27 Neden: cümle ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Bunlarda beyazlarım, bunları da bu sene mayıs sonunda dikmiştim, onlardada minik minik tomurcuk var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Kaybettik
|
Beş altı kök oldular sevgili periş. Çok nazlılar. İçerde cam önündeler şu an. Biraz daha yapraklar büyür, güçlenirlerse balkona çıkaracağım. Sanki şimdi bu güneşi ve sıcağı kaldıramazlar gibi geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Bende maviş çeliği edindim suya koydum köklenmesi için. Beyaz olanı öyle köklendirmiştim inşallah mavidede başarırım. Başka köklendirme şekli varmı bu çiçeğin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Benim mavişimde açıyor çok mutluyum. Gönderenlere tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Benol , çok güzel . Geçen sene mavişim çok büyümüştü. 2 büyük saksıyı kaplamıştı. Saksının birini arkadaşıma vermiştim. Yaz sonu hastalık sonrası iki saksıda bozulmaya başladı. Saksının kenarında minicik 2-3 yapraklı fidecik bu şekilde büyüdü. Ve çok mutlu oldum. Beyazımda tomurcukta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Maviş çocukluğumda hiç eksik olmazdı evimizin bahçesindeki saksılarda . Unutmuşum, daha doğrusu şehir hayatı unutturmuş bana mavişleri seneler sonra bu resimleri görmek beni çok sevindirdi. En kısa zamanda bunlardan temin edeceğim. Konuyu açan ve destek verenlere çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sıvı gübre takviyesi yapabilirsin. Maşallah mavişine. 3 sene oldu mu? Zaman ne çabuk geçiyor. Beyazın var mı? Yoksa haberim olsun. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2011
|
Herkese merhaba arkadaşlar.. ben de sevgili Manolya sayesinde bir maviş sahibi oldum. henüz minişler ben ilerisini de düşünerek büyük saksıya diktim, akşam güneşi alıyorlar.. şimdiden saksıyı doldurmaya niyetliler boyuna bakmadan kocaman çiçekler açan bu çiçeği çok sevdim gerçekten. bu arada sardunyalar için olan "çiçek coşturan"ı çok seviyor maviş. çok az katıyorum suyuna ve tomurcuklar eskiye göre daha hızlı gelişiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2011
|
bu sene çok güzel oldular
beyazını bulamadım bulsam 3 saksıda beyaz dıkıcem. çok hassas canlılar bıkaç arkdaşıma verdım ortam sıcaklığı 3 derece fazla olduğu ıçın yaşamamış.mutlaka serın yerde bulundurun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
Dolu dolu 2 yaşında mavişim sevgili uzman16 ![]() 3 kez saksı değişimi yaparak verdiği yeni sürgünlerden ayırdım. 3 ayrı evde daha büyümeye devam ediyor ![]() Sevgili Fatoş beyaz mavişini benimle de paylaştı. Henüz küçük ama çiçek hazırlığında ![]() İzmir'e sevgilerimle... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2011
|
Arkadaşlar çok sıcak gunlerde dıplerıne buz koymakta fayda var önemlı ayrıntı unutmayın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|