![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili ardabora benim gözlemlerime göre maviş bu aylarda gölge ,fakat havadar bir yeri seviyor. Benimki bütün kış güneş aldı, oldukça gelişti. İzmirde Mayıs sonunda gölge bir yere alırken daha göze hoş görünsün diye saksıyı sepete yerleştirdim. Gölge alan biraz kuytu kaldı ve sepet hava almasını engelledi, çok güzel çiçeklenmesine rağman , keyfi kaçtı. Sepetten çıkarıp, daha havadar, gölge bir yerde kendine geldi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimki yaz kış doğudaki balkonda. Yazın çok su istiyor. 3 günde bir altından su çıkıncaya kadar bolca suluyorum. Buzla sulamayı hiç denemedim. Çiçekler geçtikten sonra kuruyan dalları tutup çektiğinizde zaten elinize geliyor. Onun dışında bir budama yapmıyorum. Baharda kök ayırması yapıp başka saksılara çoğaltıyorum. Üstten ve uzaktan görünümü: |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sayın Sakagun, maşallah ne yoğun çiçeklenmiş, ellerinize sağlık Benimkilerde iyice açma derdindeler, üzerindeki en küçük tomurcuklar dahi açmaya çalışıyor.Acaba havaların sıcak oluşundan mı böyle. Ben de bir haftadan beri içeride tutuyorum,poz verdirmek için aldım dışarı. Ben mavişe köyümüz sağlık ocağı Doktorunun eşi sayesinde kavuştum, rica ettim kırmadılar sağolsunlar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizinki de çok güzel çiçeklenmiş aheste. Sizin de elinize sağlık. Kışın bir saksıyı donmasından korkarak eve almıştım. O saksıdaki dallar sanırım güneş yetersizliğinden daha çok uzadı. O da şu anda çok yoğun çiçekli olarak mahallemizden bir teyzenin balkonunu süslüyor. Çiçeklere ilgi göstermeyen birkaç komşum bile mavişi görünce fikir değiştirdi. Seneye kısmetse onların da birer mavişi olacak. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
benim küçük mavişimde açtı ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Tamamdır. Üzerinde çiçekler olmakla beraber kurumaya başlayanlar da var. Onları elimle topluyorum. Aynen devam o zaman. Bu arada umduğumdan uzun süre çiçekte kaldı. ben 1 haftada açıp solacak zannediyordum. Taşınacağım diye toprağa geçirmeyip elime geçen her saksıya diktiğim Lisianthus fidelerinden 4-5 tanesini de mavişin saksısına dikmiştim. Onlar da çiçeklendi, seyirlerine doyum olmuyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de geçen sene kuruyanları elimle toplamıştım, bu sene uçları makasla budadım, bakalım nasıl olacak? Güler Hanım'ın kulakları sık sık çınlıyordur ama mavişler açınca daha çok çınlıyordur ![]() Düzenleyen Kiraz : 07-09-2011 saat 17:33 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Uçlarını makasla aldığım daha güzel gelişti. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de diplerinden yeni sürgünler ve yapraklar geldiğini görünce, çiçekleri geçmiş olan sarkan kısımların hepsini dipten budadım. Daha büyük bir saksıya geçirdim. Şimdi (arapsaçı gibi) bulunduğu saksıyı doldurma çabasında. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Sevgili dostlar,
İlk kez sizler aracılığı ile varlığından haberdar olduğum mavişlere hayran olmamak mümkün değil. CAMPANULA TRAILING STAR SARKAN KAMPANULA YILDIZ SERİSİ - Campanula SARKAN MAVİ YILDIZ KAMPANULA ÇAN CAMPANULA - Campanula Peki hangisi sizdeki cins ? İkiside tam uymuyor gibi. Hiç değilse tohumundan bulup yetiştirmek istiyorum. Ya da tohum/çelik gönderebilecek arkadaşlarım var ise minnettar olurum. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lir'e bu bilgi için çok teşekkür ediyorum,bende zengardene tohum siparişi verecektim,hangisi diye karar veremiyordum.En son ikisinden de alıp denemeyi düşünmüştüm. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yıl mavişten pek iyi bir randıman alamadım ne yazık ki... ![]() Mayıs ayında ,minik bir saksıda, 4-5 gün sulanmadan kalınca kurumaya başlamıştı.Zaten daha büyük bir saksıya ihtiyacı olduğunu düşünerek sepete geçirmiştim.Saksı değişimi için geç kaldığımdan ve neredeyse kurumak üzere olduğundan ancak kendini toparladı sanırım.Sizinkiler gibi çiçeklenme olmadı.Tek tük çiçek açıyor ama hala tomurcuklar var. Bitkinin diplerinde yeni sürgünler başladı,yapraklar gayet canlı görünüyor. Sepete geçirdiğim dönemdeki haline baktıkça,şu anki görünümüne kavuşması bile iyi sayılır..Sabırla bekliyorum bakalım... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Gece 02:30 gibi fecci bir rüzgar ve yağmur başladı.Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim.Dışarı çıkıp bazı saksıları kenara çektim.Sabah 05:45 te yağmur iyice şiddetlendi,uzun zamandır böyle bir fırtına görmemiştim.Duvar dibine çektiğim mavişim suya doydu,diğer bitkiler gibi. Birkaç gün sonra bahçedeki tüm bitkiler gibi tarla sarmaşıkları da semirir. ![]() Sabahki yağmurdan,dalı kırılan bir kaç rudbeckia ve arka bahçeye kurduğumuz naylon çardağın uçup gitmesi gibi hafif sıyrıklarla kurtulduk ) |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çok çiçeklenemedi. 4-5 tane açtı ve durdu. Dalları maviş gibi uzamıyor. Ufak , derli toplu. İyice yana doğru yayılıp büyüdüğünde belki güzel olur. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Moderatör
|
Sevgili Kiraz , güzellikleri sizlerle paylaşmak inan bir başka haz veriyor insana. Benim mavişin çiçekleri çok azaldı, ama beyaz olanı halâ çoşkulu. Koca saksıyı bir oraya bir buraya taşıyıp duruyorum. Nerede oturuyorsam karşımda dursun da seyredeyim diyorum, ama Oğuz, belini sakatlayacaksın diye kızıyor. Koca saksı güllü kameriyedeydi şimdi balkonda, bu sıralar balkonda daha çok oturur olduk. Bakarsın yarın yukarı terasa taşırım. Benim işim hiç belli olmaz. Amannn boşver zaten adım çıktı diye düşündüğümden saksıyı ıhlıya pıhlıya el arabasına koyuyor, taşıyor da taşıyorum. Rahmetli annem görseydi " kedi enciğini taşır gibi sen de saksını taşıyorsun" derdi. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2011
|
Çok mini mini bir çiçekmiş bu ilk defa görüyorum Satın alınan çiçek tohumlarını yetiştirmek çok zor,şartlarını sağlayamıyor insan.Çelik yöntemi daha emeğin karşılığını görebileceğimiz bir yöntem. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Güler hanım ne gönlü bol insansınız, kim maviş dese hemen paylaşıma koşuyorsunuz. Mavişleri baharda diktim sevgili hakkı Şen sağ olsun , hediye etti. Çiçeklerini de gösterdiler minicik boylarına bakmadan ama bitkisi çok fazla gelişmedi. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer torfda ise bence gelişmeme nedenidir, hafif kumlu, kestane toprağına, ya da iyi bahçe toprağına geçirin. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Torfo benziyor nedense fotoğrafta sevgili acemifüsun, gözlerinizin suçu yok. Bahçe toprağı ve sihirli toprağı karıştırıp dikmiştim ama sanırım bahçe toprağından çok az karıştırdım.sevgili Hakkı Şen bahçe toprağı eklememi tavsiye etti. Ben de hemen uyguladım. Çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
benim bahcemde buna benzer yer örtücüler vardi ot sanip yolmustum hepsini ama ben yoldukca azdilar sanki bu konuyu görünce farkettim galiba mavisler tamda emin degilim ama cicekleri ayni bu renk ama sanki daha kücük cicekleri sizin resimlerinizdekiler büyük duruyor birde yapraklanmasi daha fazla benimkinin. Denemek icin bir tutam topraktan alip saksiya diktim bakalim nasil olacak. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2011
|
Sevgili Güler Hanım sayesinde sonunda bende maviş sahibi oldum. hemen gelir gelmez saksısını değiştirdim ve batıya bakan çokta soğuk almayan gömme bir balkonum var oraya yerleştirdim. şunu merak ediyorum. suyu çok seviyormuş. ne zamana kadar sulayacağız. kışın dondurucu soğuklarda da sulamak gerekirmi. kış koşullarında bakımı nasıl olacak.. bilgilendirirseniz sevinirim.. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Şirince'de gezerken o dar sokaklardaki evlerin önü teneke kutulara dikilmiş çeşitli çiçeklerle doluydu. Baktım bir beyaz maviş açmış çiçeklerini. Dayanamadım içeri seslendim. Ne yapayım benim beyazım yoktu. Bir kök rica etsem dedim. Fatma teyze koşarak geldi ayırdı kök verdi. Bende bir sevinç bir sevinç,hemen pet şile kesildi toprak dolduruldu dikildi. 20 ün yolculuktan sonra durumu pek parlak değil ama inşallah kök sürgün verir. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim maviş hala çiçek açmaya devam ediyor.Her ne kadar şiddetli yağan yağmurdan biraz hırpalansa da üzerinde 5-6 tomurcuk daha var. Bu mevsimde çiçek açması normal midir? Yoksa o da benim gibi mevsimsel karışıklık mı yaşıyor? |
|
|
|
![]() |
|
|