agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni3922Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-11-2014, 21:00   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sametcan Mesajı Göster
Merhabalar kupe cicegi alip orkidelerimin yanina yani cam kenari gunes almasa da guzel isik alan odamon onundeki rafa koyacagim tomurcuklanip cicek acar mi ev icersinde acaba? Lutfen evet deyin cok seviyorum kupelileri
Sametcan tecrübe ettiğim kadarıyla kış aylarında çiçek açtırma konusunda başarı sağlayamadım. Belki sen başarırsın.Ama bence ne kadar ışık olursa olsun yaprakları zayıf zayıf büyür ve yapraklar arası mesafe artar içerde. Biraz fazla hassas bir tür. Yaz başını ve yaz sonunu çok seviyorlar. Bir de dışardaysa çiçekleri çok daha gürbüz ve sağlıklı oluyor o zamanlarda. Ben de çok seviyorum arada girer fotolara bakarım siteden.

kazım80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2014, 20:01   #2
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Alıntı:
Merhabalar kupe cicegi alip orkidelerimin yanina yani cam kenari gunes almasa da guzel isik alan odamon onundeki rafa koyacagim tomurcuklanip cicek acar mi ev icersinde acaba? Lutfen evet deyin cok seviyorum kupelileri
bol aydınlık pencere kenarlarında küpeli olabilir fakat direk güneşi sevmiyor. evin içinde ben geçen yıl baktım ev sıcaksada sevmeye bilir.

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2015, 00:05   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-09-2014
Alıntı:
Sayın Sametcan kardeşim küpe çiçeği çok böcek yapar orkidenin yanına asla koyma böcekler orkidene sıçrar kurtaramazsın tecrübe edilmiştir. Küpeler yazın gölge ve havadar yer sever bol çiçek verir. Saygılar.

pınar59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2014, 00:13   #4
Ağaç Dostu

eneskrky's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2014
küpeliler kışın dışarıda kalsa olur mu ??

eneskrky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2015, 23:34   #5
Ağaç Dostu

nanemolla's Avatar

Giriş Tarihi: 13-07-2014
Bende resimlerde gördükçe deliriyorum küpe çiçeklerine.hele katmerlileri beni benden aldi.simdi cicwkcilerde bulamadim.ama satılmaya basladigi zaman bakimi için sık sık burayi ziyaret ederim artik insaallah.istediğim gibi( katmerli ,morlu ve iri çiçekli)bulurum inşaallah.keşke buradaki yetişti renlerden de begendiklerimizden satin alma imkanimiz olsa..

nanemolla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2015, 14:39   #6
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Iki küpemden biri😊

Name:  image.jpg
Views: 1364
Size:  61.1 KB

Açalı bir Ay'ı geçti

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2015, 11:55   #7
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Bu da öbürü

Views: 1254
Size:  69.6 KB

Yaşarsa bonsai olacak

Eski 18-04-2015, 21:00   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Arkadaşlar Bicentenniali hayatta olan var mı?

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2015, 17:05   #9
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Sayın Benol Hanım ;
Bicentenniali'nin farkı ne? Nasıl anlaşılıyor?

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2015, 19:26   #10
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Benim minyatür küpe

Views: 1477
Size:  69.3 KB

Eski 20-04-2015, 19:41   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever Mesajı Göster
Sayın Benol Hanım ;
Bicentenniali'nin farkı ne? Nasıl anlaşılıyor?
2010 yılında ortak siparişle yurt dışından getirtmiştik. 44-45 sayfalarda resmi
var turuncu içi hareli.

Eski 20-04-2015, 21:13   #12
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Uzun lafın kısası - Fuchsia Bicentennial

Name:  Bicentennial-07c2014.jpg
Views: 1792
Size:  69.9 KB

Fuchsia Bicentennial adını 1976 ABD nin 200 yaşı şerefine almış.
Bicentennialin kelime anlamı;İki yüzüncü
latince Bi - iki ve Cent - yüz den geliyor.
Bu küpenin manevi değeri de çok yüksek.

Eski 21-04-2015, 11:47   #13
Ağaç Dostu

Çok güzeldi çooook. Kendime kızıyorum onu yaşatamadım diye.

Eski 21-04-2015, 11:55   #14
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Ay öldü mü
Ben sende var diye umutluydum.
Getirtsek mi yine

Eski 22-04-2015, 10:36   #15
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Ben bahçede gölgede bakıyorum. Kışın ölüyor. Fakat ben inatla güzelliğine dayanamadığım için baharda yine alıyorum.

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2015, 10:04   #16
Ağaçsever

kupecim's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Ay öldü mü
Ben sende var diye umutluydum.
Getirtsek mi yine
Sevgili Jezebel; senin deneyimlerini ve tavsiyelerini ilgiyle takip ediyorum. Gecen senlerde yetistirdigin cicekleri gorunce cok mutlu olmustum ama İzmir sicaginda kaybettigin icin de cok ama cok uzuldum. Neyse umarim bundan sonra hersey diledigince olur. Sevgiyle kal.

kupecim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2015, 09:55   #17
Ağaçsever

kupecim's Avatar

Benimde gecen seneden aldigim rengi eşsiz bir küpe cicegim var. İyi bakmak için 1. Sayfadan 104. Sayfaya kadar tüm sayfalari inceledim, notlar aldim, resimlere baktim ve şunu fark ettim ki onca bitki arasinda benim bitkimin ciceklerine benzer bir resim goremedim. Şöyle tarif edeyim: yalinkat, disi koyu mor ici koyu mavi polenler de civciv sarisi mükemmel bir görünümü oluyor. Bitkim yan surgunler versin diye dun tepe çeligi aldim ve torfa ektim,seraladim, simdi serin ve golge bir yerde. Şimdilik cicegim boya gidiyor ve tek kaldi saksida. Celikleyip yedeklemek iyi olacak.bakalim nasil bir gelisim sergileyecek. Henuz tomurcuk vermedi ama verdiginde buyuk bir zevkle paylasicam.Bu konu basligi altinda deneyimlerini ve bilgilerini paylasan tum kupeseverlere tesekkurlerimi sunmak istiyorum.bilmedigim pek cok konu icin beni aydinlattiniz. Herkese bol tomurcuklu gunler diliyorum.

Eski 27-04-2015, 13:37   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-05-2012
merhaba, benim çok üzücü bir sorunum var. moralim sıfır. çünkü çiçeğimin bütün tomurcukları dökülmeye başladı.daha öncede bakmıştım. yine aynı şekilde baktım. kapalı balkonda, direk güneş almayan ama aydınlık bir yerde duruyor. sadece çok soğuk gecelerde içeri alıyorum. 2 günde bir 1 bardak su veriyorum. 15 günde bir sıvı besin veriyorum. başlarda çok iyi bir gelişim vardı. birden fotograftaki görüntüye döndü. şuan çiçeğimin üstü dökülmüş tomurcuklarla dolu. dikkatimi çeken tek şey toprağını marketten almıştım. 3-4 gündür hiç sulamama rağmen toprak sırılsıklam. acaba suyu fazla mı tutuyor. sadece ondan şüphelendim açıkçası. siz ne düşünüyorsunuz. tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız? toprağı değiştirsem düzelir mi acaba ?

Eklenen Resimler

MyOzoTis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2015, 16:01   #19
Ağaçsever

kupecim's Avatar

Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MyOzoTis Mesajı Göster
merhaba, benim çok üzücü bir sorunum var. moralim sıfır. çünkü çiçeğimin bütün tomurcukları dökülmeye başladı.daha öncede bakmıştım. yine aynı şekilde baktım. kapalı balkonda, direk güneş almayan ama aydınlık bir yerde duruyor. sadece çok soğuk gecelerde içeri alıyorum. 2 günde bir 1 bardak su veriyorum. 15 günde bir sıvı besin veriyorum. başlarda çok iyi bir gelişim vardı. birden fotograftaki görüntüye döndü. şuan çiçeğimin üstü dökülmüş tomurcuklarla dolu. dikkatimi çeken tek şey toprağını marketten almıştım. 3-4 gündür hiç sulamama rağmen toprak sırılsıklam. acaba suyu fazla mı tutuyor. sadece ondan şüphelendim açıkçası. siz ne düşünüyorsunuz. tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız? toprağı değiştirsem düzelir mi acaba ?
Sorununuz oldukca kotu gorunuyor ama bildigim kadariyla hemen cevaplayayim; oncelikle kapali alan demissiniz bu cok yanlis esintili bir yerde durmali yani bitkiye solunum yaptirmalisiniz. Bu noktada serin esintili bir yere koyun ya da cami acik birakin. Toprak konusuna gelince sadece torf yeterli degil maalesef ki. Torfa bir miktar perlit ve vermikulit de ekleyin yani acilen topraginiza bunlari ekleyin goreceksiniz ki su durumu duzelecek cunku bu kucuk taslar topragin hava ve nemini kontrol ediyor. Kokler icin de cok yararli. Besin konusuna gelince paketin uzerinde yazanin daha azini uygulayin bi kapak diyorsa yarim kapak koyun daha fazlasi bitkinin topraktan kalsiyum almasini engelliyor gordugunuz gibi tomurcuklar dokuluyor yapraklar buzusuyor cirkin bir seye donusuyor. Tavsiyemi uygulayin daha gec olmadan

Eski 27-04-2015, 20:15   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-09-2014
Sayın MyOzoTis benim de aynı şekilde baktığım küpelerim var,suyu toprak kuruduğunda veriyorum market toprağında ekililer gübresi de baharda her saksı ya bir yemek kaşığı yanmış çiftlik gübresi yıl boyu yetiyor bence sizin küpenize su bu mevsimde fazla birde gübre yakmış olabilir kolay gelsin Saygılar.

pınar59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2015, 12:40   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-05-2012
teşekkür ederim yardımlarınız için. açıkçası gübreden çok şüpheleniyorum. çünkü onu verene kadar gelişimi gayet iyiydi. sayın kupecim kapalı balkonda duyuyor ama sağ ve sol pencerelerini açmıştım hava sirkülasyonu olsun diye belkide yeterli gelmedi. perlit aradım bulamadım. çiçeğim bugün daha da kötü. artık yaprakta döküyor. göz göre göre ölüyor. en kötüsü de ne biliyor musunuz ? gözüm gibi bakmama rağmen bunların olması. Antalya'da geçen hafta sokakta bir satıcı gördüm. el arabasında çiçek satıyor. küpe çiçeği de vardı. tepede felaket bir güneş. hava sıcak . kimbilir ne kadar sürede bir suluyor. küpeleri görmeniz lazımdı. süper sağlıklı bir görüntüleri vardı. ben günde 10 kere kontrol ediyorum. ama benimki ölüyor

MyOzoTis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2015, 13:51   #22
Ağaçsever

kupecim's Avatar

Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MyOzoTis Mesajı Göster
teşekkür ederim yardımlarınız için. açıkçası gübreden çok şüpheleniyorum. çünkü onu verene kadar gelişimi gayet iyiydi. sayın kupecim kapalı balkonda duyuyor ama sağ ve sol pencerelerini açmıştım hava sirkülasyonu olsun diye belkide yeterli gelmedi. perlit aradım bulamadım. çiçeğim bugün daha da kötü. artık yaprakta döküyor. göz göre göre ölüyor. en kötüsü de ne biliyor musunuz ? gözüm gibi bakmama rağmen bunların olması. Antalya'da geçen hafta sokakta bir satıcı gördüm. el arabasında çiçek satıyor. küpe çiçeği de vardı. tepede felaket bir güneş. hava sıcak . kimbilir ne kadar sürede bir suluyor. küpeleri görmeniz lazımdı. süper sağlıklı bir görüntüleri vardı. ben günde 10 kere kontrol ediyorum. ama benimki ölüyor
Hakli olabilirsiniz sayin MyOzoTis cunku yanlis gubre veriminin topragin icindeki element degerlerini bozdugunu okumustum bir makalede. Bu arada tavsiyeme uydunuz mu yani sivi besini azaltin bu arada besinin degerleri nasil yani uzerinde yazan rakamlar? Maalesef cicek ve yaprak dokulmeseinin en onemli sebebi ısı durumu. Yani 7 ila 21 derece arasindaki sicaklik kupeli icin en ideal olani. Bence siz toprak degisimi yapmadiysaniz ve toprak hafif nemli ise en az saksi hacminde ciceginizi sulayin. Bunu yapmak zorundasiniz cunku eger suphenizde hakli iseniz bitki zehirlenme yasiyor olabilir. Bu arada drenaj deliklerini kontrol edin ve yikadiktan sonra iyice suyun suzuldugunden emin olun. Ve bir tavsiye daha yaprak arkalarini iyice konrol edin bir zarali dadanmis olmasin!!! Yaprak arkasinda yoksa toprak icinde olabilir.
Disarida satilan ciceklerin o durumu beni de oldukca sasirtir her zaman? Ne demek lazim bilemem cicek satan pek cok yerde gunesin acimasiz isinlarina maruz birakilan bitkiler var ama yine de pek birsey oldugu yok. Anlasilan pek uzerlerine dusmemek gerekiyor. Ne derler bilirsiniz sakinilan goze cöp batar!!!

Eski 28-04-2015, 16:39   #23
Ağaçsever

kupecim's Avatar

Her ikisinden de cicekcilerden temin edebilirsiniz bu arada birer litrelik alin uygulayacaginiz saksi boyutuna gore 1\4 oraninda yani bana gore bir avuc yeterli gelecektir harciniza iyice karistirin bu taslar fazla suyu emecek ve bitki susuz kaldigi durumda fazla suyu vererek bitkinin susuz kalmasini önleyecek. Fazla bir maliyeti yok litresini bir tl ye bulabilirsiniz sanirim ozellikle yaz gunlerinde tum saksi cicekleriniz ihtiyaci oldugunu dusunuyorum. Bu arada sevgili MyOzoTis ciceginiz sicak bir ortamda kalmasin isiya dikkat edin. Havanin fazla kuru oldugunu dusunuyorsaniz sabah saatlerinde ve gunes gectikten sonra yapraklarina su fisfislayin. Ama dinlendirilmis su olsun ve fazla da sıkmayin. Su verme islemini de hep ayni vakitte yapin duzensiz olmasin ki bitkinin ritmi bozulmasin. Gidişati yine buraya yazip bizimle paylasin lutfen...

Eski 01-05-2015, 01:34   #24
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Yeni küpem.
Bakalım yazı atlatacak mı

Views: 2487
Size:  55.9 KB

Çok sevimli.

Eski 01-05-2015, 01:56   #25
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şimdilik maşallah sevgili Jezebel, çok güzel görünüyor. İnşallah sevimli hali ile de yazı atlatırsınız. Rastgelsin...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2015, 08:20   #26
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Açmış hali de bu

Views: 1789
Size:  50.8 KB

Çok sevimli

Eski 01-05-2015, 16:58   #27
Ağaç Dostu

esmaesma's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2014
Ben de size yeni çiçeğimi tanıtayım...

Eklenen Resimler

esmaesma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2015, 00:11   #28
Ağaçsever

kupecim's Avatar

Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esmaesma Mesajı Göster
Ben de size yeni çiçeğimi tanıtayım...
Esmaesma bu ne kadar güzel bir cicek; yani hic bu kadar dalli budakli kupeli gormemistim. İnsallah tomurcuklarini da goruruz hep birlikte masallah da diyelim de nazar degmesin kizimiza :-(

Eski 03-05-2015, 00:15   #29
Ağaç Dostu

esmaesma's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kupecim Mesajı Göster
Esmaesma bu ne kadar güzel bir cicek; yani hic bu kadar dalli budakli kupeli gormemistim. İnsallah tomurcuklarini da goruruz hep birlikte masallah da diyelim de nazar degmesin kizimiza :-(
Çok teşekkürler sayın küpecim. İnşallah görürüz. Gelişmeleri paylaşacağım .

esmaesma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2015, 00:26   #30
Ağaçsever

kupecim's Avatar

Benim nazli kupem daha acmadi. Ektigim tepe çeligi tuttu ama ana bitki surgun vermekle mesgul bu aralar. İstanbul havalari da tam da onun istedigi gibi ama gelgelelim bir tomurcuk goremedim henuz. Bende beklemedeyim bakalim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025