![]() |
|
![]() |
#2312 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lir, küpelilerinizin hayranıyım... Nasıl oluyorda bu soğuklarda bu güzelliklerini muhafaza ediyorlar , maşallah. En çok küpeli çeşidi sizde var sanırım size bir soru sormak istiyorum. Gelin -damat çiçeği diye bir çiçek var, küpe çiçeğine benziyor... Asıl ismini bilmiyorum... Her çiçek çifter çifter açıyor.. Kırmızı renkli... Çiçeğin biri gelinlik gibi kabarık gösterişli; diğeri daha sade yalın katlı. Böyle bir çiçek duydunuz mu acaba... Çok Çok eskiden annemde vardı... Eminim küpelilerinizin yanına çok yakışır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ardabora'nın gönderdiği çelikleri torfa diktim. perlit veya vermikült olmadığı için katamadım. Hazır torfun içine çiçekçiden aldığım açık toprağı kattım. Havalanması için biraz da ambalaj köpüğü koydum. Saksının en alt kısmına da çakıl taşı koydum. Çelikleri diktikten sonra fısfısla üstten suladım. Üzerini kapattım. Çelikler biraz sıkışık oldu. Sakıncası olur mu? Buraya kadar yanlış yaptığım bir şey var mı? Saksıyı salonda, altında kalorifer olan cam kenarına koysam olur mu? ikindiye kadar güneş alıyor. Yoksa salonda herhangi bir yerde mi dursun? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Ağaç Dostu
|
Sayın blaze_ash, Dışarıda soğuk ısırığı olan küpelilerimi eve alınca birkaç yer denemem gerekti. Öncelikle pencere önüne aldım. Ancak kaloriferden hoşlanmadılar. Tam üstünde değildiler oysa. Ve iyi ışık alıyorlardı. Ancak cidden kaloriferi sevmediler. Azıcık daha geriye aldım, yerdeler şu an hatta. Her akşam buğulama yapıyorum. Daha keyifliler. Biri çiçeklendi. Sağlıklı göründü bana küpelinizin yaprakları. Üzerini kapatmanız pek gerekmiyor sanki. Yeterince gelişmiş gibiler. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Buğulama derken.. ![]() Soğuk buhar mı ? sıcak buhar mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Ağaç Dostu
|
Ama köksüzler. Sera ortamı yapınca daha çabuk köklendiğini okumuştum bazı çeliklerin. Bir de o çeliklerimi tek tek ayırıp, toprağına perlit ve vermikülit katarak tekrar ektim. O zaman saksım yoktu ![]() Buğulama dediğiniz sisleme mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Ağaç Dostu
|
Sayın onur şengün ve blaze ash, buğulama derken su püskürtme (fıs fıs) demek istedim. Sanırım tam ifade edemedim kusura bakmayın. Beklemiş suyu yapraklarına püskürtün. Köksüz olduklarını bilmiyordum. O halde böyle devam etmenizde fayda var. Ben ekildiler büyüyorlar sanmıştım. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Ağaç Dostu
|
Eklenti 257239 Sevgili lir, küpeler geldiğinde böyleydi, dalından yeni kopmuş gibi canlı. Tabii senin dahiyane fikirlerle paketlemenin etkisi büyük. Uzun dalları ikiye böldüm, mini kokopit saksılara yerleştirdikten sonra pet bardakların içine geçirdim. Teşekkürler ederim canım, yüreğine sağlık. Devamı bahçe başlığımda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Ağaç Dostu
|
İlk defa duydum. Çok merak edip gugılda aradım. Acaba şu mu sorduğunuz küpeli? Başka hiç küpeli sonucu vermiyor hep fuşya! ![]() ROHEES NEW MILLENNIUM - Potted Rarities Eğer yetiştiren varsa ben de isterim mecburum buna ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lir; Tavsiyene uyup yaprakları azalttım ve büyük yaprakların uçlarını kestim. Tomurcuk olanın sapları bu gün biraz uzamış ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
|
Etekleri bendekilerin lacivert. Sanırım Zafer Beydeydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar çok mutluyum. Küpe çeliklerimden iki tanesinin birer kökü bardaktan görünüyor. Tutmuşlarrrrrrrr!!!!!!! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2009
|
Binbir eda ve naz ile köklendirip büyütmeye uğraştığım küpe çiçeğim boynunu büktü.Yaşatmağa çalışıyorum.İnşallah başarırım.Elinde değişik renkte çiçeği olanlardan çelik bekliyorum.Gönderme nezaketinde bulunacak dostlara şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Ağaç Dostu
|
Sayın blaze ash güle güle büyütün ![]() Sayın seyfidağdeviren bende iki küpeli var ancak içeri alınınca çok mutsuzlandılar, daha nemli ve ışıklı iş yerime götürdüm, biraz toparlarlarsa çelik alıp köklendirmeye çalışırım. Şu an kendilerine hayırları yok, haliyle bekliyorum. Sizinki boynunu büktüyse biraz su verin diyeceğim, susuzluğa karşı hoşgörüsü yoktur küpelinin. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Merhaba Arkadaşlar, benimde elimde iki tane ekmem gereken küpeli çiçeği çeliği var. Şuan suda bekliyorlar. Toprağa ektikten sonra sobalı evdemi serin bir yerdemi durmalı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah İstanbul Sarıyer'de küpeli büyütmek varmış doğrusu. ![]() Sayın çilek59, küpeliler ılık-serin arası ortamları severler ve bol da nem ararlar. Yani sobaya yakın olmamalı kavrulmamalı. Ama kuru ve serin yeri de çok sevmeyebilir çünkü ayaz çarpabilir. Aydınlık ve çok soğuk olmayan bir yer iyi gelecektir.. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2011
|
Alıntı:
Fuchsia magellanica'ların cimlenmesi 90 günü bulabiliyormuş. Ektiğin tohumlardan vazgecme bekle derim ben. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Küpe
Açmaya devam ediyorlar |
![]() |
![]() ![]() |