![]() |
|
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sevim Hanım siz Yalovaya daha yakınsınız zannediyorum. Sordum Yalova dan gelmişler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Sevgili jezebel küpe fidanı almak için İzmir'e mi yerleşsem diye düşünmeye başladım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Fidanlıklarda ve Eminönü çiçek pazarında bulabilirsiniz şu anda.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlaçlama amaçlı aynı yere topladım , hepsi farklı farklı cam pervazlarında . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili jezebel şahane 25 senelikmiş annemin dediğine göre, şu an üzerinde beyaz küçük sinekler varmış. Onlarla mücadele ediyormuş. Sitede sormamı istedi. Göztaşı ile müdahale ettim ama faydası olmadı ne yapabilirim diye soruyor ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
harikalar jezebel beyaz bit oluşuyormu ne kullanıyorsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Kaybettik
|
Bugün arkadaşım pazar dönüşü üç tane küpe getirdi bana. Daha çiçeklenmemişler. Küçükler. Hepsi aynı renk çiçek açabilirler bu ihtimal de var. Pazarda 50 kuruşmuş fiyatları. Düzenleyen sevim.K : 06-04-2010 saat 19:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz sinek (Bemisia tabaci)
Beyaz sineğin ilacı Cotto 50 WP veya Confidor Sc 350. Benim küpelere henüz gelmedi . İlaçlamanın ölçüsü her yaprakta 2 sinek görmekmiş . Yani bu kadar olana kadar beklemiyeceğiz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Dudi, ne kadar muhteşem bir küpeli o öyle ! İnanılmaz hakkaten. Bence Mine hanımın önerdiği ev yapımı ilaçlara başvurun, benim beyaz sinek problemimi hemen çözdü. Arapsabunu, zeytinyağı ve acı biber karıştırıp fısfısla yapraklara püskürtüyorsunuz; ama siz yine de tam tarife siteden bakın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Alıntı:
Fısfısın içine çeşmeden su koyup sıvı sabun ve zeytinyağı kattım, iyice çalkaladım. Çok ince bir katman şeklinde yaprakların üstüne ve becerebildiğim kadar arkasına püskürttüm. Zeytinyağı zor karıştığı için her seferinde çalkalamak lazım. Önemli olan şey toprağı sularcasına fazla sıkmamak, sis şeklinde püskürtmek. Yani yapraklardan şırıl şırıl sabun akmamalı toprağa. Bir de uygulamayı devam ettirmek çok önemli. 2-3 günde bir tekrarladım ve kısa sürede hepsinden kurtuldum. Bu uygulama yaprak bitlerinde de çok işe yarıyor. Bence evinizde arapsabunu varsa sıvı sabun yerine onu kullanın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
|
Peki querelle anneme aynen iletiyorum. Arapsabunlu karışımı ben güllerimde kullanıyorum. Başka bitkilerde denemediğim için emin olarak anneme tavsiye edemedim. İçim rahat olarak tavsiye edebilirim şimdi, teşekkürler. ![]() Düzenleyen Dudi : 07-04-2010 saat 10:22 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu nazlı da benim küpelim ama bir türlü açmadı . Her gün neden açmıyorsun diye soruyorum cevap yok.. Sizce neden açmıyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2009
|
küpe ciceklerine bayılırım hava akımı olan biryere taşıyınız kapalıalanları pek sevmezler topragını nemli tutunuz arada yapraklarına su püskürtünüz inşallah acar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2008
|
Bunlarda benim, Sayın Jezebil'in verdiği linkten getirttiğim küpe çiçeklerim. Yerlerini sevmiş gibiler. Umarım sağlıklı bir şekilde büyür ve çiçek açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Ağaç Dostu
|
Küpe çiçeğiniz kapalı bir mekanda ise çiçek açmayabilir veya açsa bile çiçek sayısı çok az olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Ağaç Dostu
|
Balkonlarım kapalı ama havalar ısınınca açık bırakıyorum.. İşe gittiğim için sorun oluyor açıkcası.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|