![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz sinek (Bemisia tabaci)
Beyaz sineğin ilacı Cotto 50 WP veya Confidor Sc 350. Benim küpelere henüz gelmedi . İlaçlamanın ölçüsü her yaprakta 2 sinek görmekmiş . Yani bu kadar olana kadar beklemiyeceğiz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2008
|
Bunlarda benim, Sayın Jezebil'in verdiği linkten getirttiğim küpe çiçeklerim. Yerlerini sevmiş gibiler. Umarım sağlıklı bir şekilde büyür ve çiçek açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Alıntı:
Fısfısın içine çeşmeden su koyup sıvı sabun ve zeytinyağı kattım, iyice çalkaladım. Çok ince bir katman şeklinde yaprakların üstüne ve becerebildiğim kadar arkasına püskürttüm. Zeytinyağı zor karıştığı için her seferinde çalkalamak lazım. Önemli olan şey toprağı sularcasına fazla sıkmamak, sis şeklinde püskürtmek. Yani yapraklardan şırıl şırıl sabun akmamalı toprağa. Bir de uygulamayı devam ettirmek çok önemli. 2-3 günde bir tekrarladım ve kısa sürede hepsinden kurtuldum. Bu uygulama yaprak bitlerinde de çok işe yarıyor. Bence evinizde arapsabunu varsa sıvı sabun yerine onu kullanın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Peki querelle anneme aynen iletiyorum. Arapsabunlu karışımı ben güllerimde kullanıyorum. Başka bitkilerde denemediğim için emin olarak anneme tavsiye edemedim. İçim rahat olarak tavsiye edebilirim şimdi, teşekkürler. ![]() Düzenleyen Dudi : 07-04-2010 saat 10:22 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Arkadaşlar bu nazlı da benim küpelim ama bir türlü açmadı . Her gün neden açmıyorsun diye soruyorum cevap yok.. Sizce neden açmıyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Küpe çiçeğiniz kapalı bir mekanda ise çiçek açmayabilir veya açsa bile çiçek sayısı çok az olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arzu Hanım , şimdi budasam zarar verir mi acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sayın The İsland, budasanız bir şey olmaz ama iç mekanda olduğu için yine aynı şekilde büyüyecektir. Çiçeklenmeyi teşvik etmek için, çiçek çoşturan gübre verin. Haftada bir çay suyu da verebilirsiniz. Çay suyu küpe çiçeklerine çok iyi geliyor. Ayrıca ben çiçeğinizin formunu çok beğendim. Açtığı zaman kimbilir ne kadar güzel olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2009
|
küpe ciceklerine bayılırım hava akımı olan biryere taşıyınız kapalıalanları pek sevmezler topragını nemli tutunuz arada yapraklarına su püskürtünüz inşallah acar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Balkonlarım kapalı ama havalar ısınınca açık bırakıyorum.. İşe gittiğim için sorun oluyor açıkcası.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Yok yok öğrenmem lazım söyleyin bakalım bi parmak boyundaki küpelileri açtırmak için ne yapıyorsunuz?? çiçekleriniz çok güzel arkadaşlar ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Çay suyu ve çiçek coşturana başladım baharla birlikte . Havadar bir ortam sağlarsam açar umarım . Açınca resmini koyarım tekrar, teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Hayırlı olsun k dönmez umarım sağlığı hiç bozulmaz, dalı beyaz olunca beyaz açar demişti bana seradaki görevli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Ben yanmış keçı gübresi veriyorum Orkun bey , 1 kaşık da leonardit /humik assit verdim . Bakalım ne olacak , bu konuda bilgi bulamadım ...vereli 3 hafta oluyor zayiat yok . Haftalık da aminoasitli sıvı gübre vermeye devam ediyorum , sulama suyuna ilave olarak . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
25 saksı oldu toplam , artık kime ne bulursam onu veriyorum ![]() Organik gübre vermeye korkmayın , burada bir çok küpesi olan bir hanım var , okuma yazması yok ama çok tecrubesi var , yanmamış gübre bile veriyor . Küpelerini görmeniz lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Kaybettik
|
Ben gübre vermemiştim gelir gelmez yormayayım diye. Yavaş yavaş sulama sularına besin takviyesi yapayım o zaman ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2009
|
Arkadaşlar ben ortak siparişle gelen küpelerime EMA verdim. 2kere şu an için iyiler minik yapraklar büyümeye başladılar.Yanmış gübrede versem mi acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|