![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
|
Fuchsia magellanica -23 dereceye kadar dayanıyormuş. Kaynak: azbitki.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/627282-post1123.htm Bizim ülkemizde onun ölüm sebebi soğuk değil sıcak oluyor. Yetiştirdiğiniz bitkileri görme umuduyla, saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bulamadımda. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2017
|
Merhaba, küpeli en ufak bir temasta neden taze tomurcuklarını döker? Onlarca sayfa okudum, sanırım kimse böyle bir sorun yaşamamış 1hafta oldu eve getireli, tarif edilen büyün şartlar uygun şuan, ama sularken mesela elim çarpsın pıt pıt bir iki tane döküveriyor minicik tomurcuklardan. (Sarkan cinsten bu arada) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Yukarıda bahsettiğim çiçeğim bu 👆🏻 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Fikri olan yok mudur ki... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Belki de sorun yoktur alışmaya çalışıyordur yeni yerine .Bazen bütün tomurcuklar açmıyor biraz daha bekleyin .Bol çiçekli günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili edahoca bu zarif ve kırılgan bir tür, hepimizin yasadıgı bir sorun. Yapabileceginiz tek sey biraz daha dikkatli olmak, tam actı acacak derken elin degdi ve cicek doküldü... Kokü sizde, ona da sükür ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler sardunya18 ve jezebel Aklımda bulunsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-05-2017
|
Merhaba benim küpelim de bu. Alalı 1 ayı geçti ve çiçeklerini bir türlü açamıyor. Hatta sağlıksız bir hal almaya başladı. Sorunu nedir ne yapmam gerekir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2016
|
Semt pazarından 5 tl ye aldığım küpe çiçegini yaşatabilmek için şimdi bu 109 sayfayı okuyacağım. Havalar ısındıkça korkuyorum Antalya da bu sıcakta nasıl yaşatabilirim diye. Antalya'da yaşayan ve bu çicekle bir iki yaz geçirebilen var mı acaba? Tavsiyelerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
Bol su istediğini deneye yanıla anladım. Şuan gayet iyi, suyunu veriyorum yaprakları diri ve parlak, çiçekleri açıldıkça açıldı. Bence yerine de alıştı. Sabah 1-2 saat az güneş alıyor, akiama kadar gölgese ve hafif de esinti var. O da bizi seviyor bence |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2016
|
Ya ben en iyisi çiçekleri sevmekten vazgeçeyim. Daha forum daki yazıların yarısına bile gelmeden küpe çiçegini kurutmayı başardım. Onu coşturmak için verdiğim gubre öldürdü sanırım . Yapraklarını kuruttu.acaba dibinden budasam yeniden yeşerir mi?Yaptığım hatayı anlayınca hemen saksı toprağını değiştirdim sonra da iyice suladım .gubre iyice aksın diye. Ne yapsam bilmiyorum. Üzerinde ki tek tohum da erkenden düştü . acaba bu mevsimde ekilir mi? Bir o tohumu kesip de ekmeli mi ?yoksa bütün mü ekmeli? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
çünkü Bitkilerin Soğuk Havaya Ve Sıcak Havaya Dayanımları (Derece Olarak) adlı konuya açmıştım.Sitede yoktu.Ona lazım.Herkez bildiğini yazın diye mesaj atmıştım.745 görüntülenme olmuş toplam 3 kişi yazdı.Sizde oldukça çok bilgilisiniz.Nolur sizde yazın bildiğinizi 1 tane yazsanıs bile kardır. linki: http://www.agaclar.net/forum/bitkile...alar/40586.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merak ettiğim bilgiyi burada buluyorum. PlantFiles: The Largest Plant Identification Reference Guide - Dave's Garden Mesela Salvia farinacea arıyorum diyelim. Bu sayfayı açıyor bana Salvia Species, Mealycup Sage, Mealy Sage Salvia farinacea USDA Zone 7b: to -14.9 °C (5 °F) diyor bana Siz de açın bakın. Gerçekten çok kolay. Bunca bitki var , kimse hepsini hatırlamaz. Merak eden bakar yayınlara, makalelere. Burada herkes amatör. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2016
|
Gercekten cok guzeller |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
2 ay önce küçücük fide olan küpelerim çiçeklenmeye başladı ![]() kuzey batıya bakan duvar dibinde, büyük dikdörgen saksıda, 30 cm kadar toprak derinliği var. Bir saksıda 15 kök kadar var, gün aşırı üzerlerinden yağmurlama yaparak suluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2017
|
Alıntı:
küpe çiçekleriniz nasıl oldu. renkleri çok güzeldi.beyazlı olandan bende de vardı yaz sıcağında öldü. yeni fideler arıyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2014
|
yeni almıştım saksıya ekince bazı yaprakları kurudu neden olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
fide arıyorum
arkadaşlar küpe çiçeği fidesi gönderebilecek olan arkadaşlar var mı? aranızda bende 9 çeşit vardı .yaz sıcaklarında hepsini kaybettim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-09-2017
|
Aynı durumdayım. Yaz sıcağında üstü çiçek doluydu, sonbaharda yarısı kurudu. Bakakaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
Bu yaz bütün küpe çiçeklerimi yaz sıcaklarında kaybettim.Yeni fidelerim geldi saksılara diktim.Yaz gelince aynı hatayı yapmayacağım , yaz sıcaklarında yaylaya çıkaracağım. Eski küpeli renklerinden elimde olmayanlar var .Eski renklerden bulmaya çalışıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2017
|
Arkadaşlar merhaba, Bugün kayıt oldum siteye. Bir küpeli çiçeğim var, ofiste, saksıda, gözüm gibi baktığım. İki renk tohum aldım, ekmeden önce ne önerirsiniz, ilk kez tohumdan yetiştirme yapacağım. Selamlar. Nil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Nil25 aramıza hoşgeldiniz. Varsa resimlerini siteye yüklerseniz biz de görürüz. Farklı türleri çarprazlayarak değişik bir çiçek olmasını sağladı iseniz ilkbaharda tohumları dikmek en güzeli. Kışın ısı ve güneş azlığı sıkıntısı baharda olmaz. Aynı ise siz ayrı bir yerde ekin isterseniz. Belki farklı bir şey çıkar. Ben sardunya tohumlarını olduğu zaman ekerek iki üç defa tohumdan yetiştirdim. Onun yeri de ayrı. Yardımcı olması açısından bulabiydiğim bilgileri atıyorum. Küpeli çiçeği en kolay çoğaltılması bildiğiniz gibi bir kısmını kesip köklendirilerek yapılıyor. Çok büyüdüğü zaman budayarak çıkan çelikleri birkaç gün suda beklettikten sonra nemli toprağa dikerek köklendirebilirsiniz. Yurt dışında sardunyalarda tohumdan üretim yapılıyormuş. Ancak tohumdan küpeli üretimi ile ilgili bilgim yok. https://www.google.com.tr/imgres?img...&iact=c&ictx=1 http://www.agaclar.net/forum/118744-post79.htm Olgunlaşmış Küpe Çiçeği Tohumu - Galeri - agaclar.net http://www.agaclar.net/forum/211161-post190.htm http://www.agaclar.net/forum/attachm...kleri3-007.jpg http://www.agaclar.net/forum/119102-post83.htm http://www.agaclar.net/forum/118739-post77.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Bana ruh hastası diyebilirsiniz ama yıllar önce küpe çiçeğinin meyvesini yemek için olgunlaştırıp yemiştim ve tadı harika aromalı idi annem zehirlenirsin diye kızmıştı ama hala yaşıyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
![]() 20 günlük kupelilerim.çok küçükler.bakalım böceklerden uzak tutabilecekmiyim yazın.geçen sene aldıklarımı kırmızı örümcek belalilarindan kaybetmiştim.bu yaza çıkarsak sagsalim onları diğer çiçeklerden ayrı havadar biryerde tutacağım inşallah.yeri hazır zaten.yeterki böceklerden koruyabileyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
|
2018 yılının ilk küpe çiçeğim açtı.
2018 yılının ilk küpe çiçeğim açtı. 14 saksı küpeli fidesi diktim. bakalım hangi renkler açacaklar, şuanda hepsi çok sağlıklı görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Aaa çok begendim sn bekir_33. Mersinde olduğu icinmi erken çiçeklenme oldu.Hakikaten 2018 in ilk küpelileri sanırım.Keşke benimkilerde sürpriz yapsa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
![]() Kupelilerimin şimdiki hali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Dünyada en çok sevdiğim çiçek ama beyaz sinekler ve çöl sıcakları sağolsun 6-7 aydan fazla asla yaşatamadım en son başardım derken 3-4 yıldır baktığım 1.5 metre boyunda ki küpe ağaççığımın odunsu kısmının iç kısmı sararıp çürüdü ve onuda kaybettim ve iki sene çnce tekrar denemek için 5 kök küpe aldım ve fazla uzamadan tepelerini kesip onlarıda çelikledim ve 1 hafta geçmeden hepsi köklendi daha sonra 15-20 kök küpenin hepsi toplu olarak öldü sanırım lanetliyim. Ben de sinrlenip son kalan çürümüş dal parçasını saksıya beraber bahçeye fırlattım aman tanrım ne göreyim o küpe hayatta ve 15 cm boyuna ulaşmış bu beni çok şaşırttı. Şimdi size sorumu yöneltiyorum. Sizce bu küpeyi 50-60 litre toprak haznesi olan büyük bir ağaç saksım var 1 ay sulanmasa dahi toprağını nemi bırakabilecek kadar büyük bir yapıya sahip fakat bu saksı güneybatı cephesinde ve denize çok yakın olduğundan lodosa maruz kalıyor. Diğer mekan ise aşırı nemli günde 1-2 saat güneş gören ve küpe çiçeğimin hayata tutunduğu kuzey doğu cephe duvar dibi direkt bahçe var buraya diksem büyük bir küpe ağacı elde edebilir miyim şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|