![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
sonbaharda toprağına baktım ufak ufak 2-3 tane yavru yapmış.onu ayrı saksıya diktim.bakalım nasıl olacak.Afyona yolu düşene yumrusundan verebilirim.ben şu anda 2-3 tane yumruyu dinlenmeye bıraktım.1-2 tanesini suluyorum.Üzerinde yaprağı var.2 ay önce açtı.Kırmızı-beyaz cinsli olanı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...0&postcount=16 Bu da ilk çiçeğimdi.Bu renkten de burada bulamadım |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayır yaşatamadım. Eskiden sobalı evdeyken kırmızı beyaz yalınkat cinsini 3-4 sene aynı saksıda ve topraktan çıkarmadan yaşatmıştım. Fakat şimdi 2. seneye çıkan kolay kolay olmuyor. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2007
|
benim gloxinia larım bunlar. Reesmi yükleyebilmişimdir umarım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
bardak menekşesi
Günaydın herkese, size bir şey soracam bendeki yumruların biri çürüdü .Satıldığı yerde de artık bulunmuyor.Kalan tek yumrumu nasıl saklıyabilirim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Didemnaz,Bende 4 tane kadar var 2 tanesini toprağında sakladım.2 tanesini sulamağa devam ettim.onlarda şu anda tomurcuk oluşmaya başladı.Geçen sene yumrular yavru yapmıştı, onlarıda toprakta saklamıştım fakat geçen hafta baktığımda kuruduklarını gördüm.Bir yumruda çürüdü. Yapraktan biraz zor yetişiyor.Yumru daha kolay oluyor |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
Bunlar evde yetiştirme değil.Kendi üretim seralarım var.resimdekiler satış amaçlı bir araya geldiler resimden bir kaç dakika sonra kamyona yüklenip gittiler.. ))belkide şu an evlerinizdeki çiçeklerden birileri olabilir.2005 ti onlar ama şuan 2007 versiyonları da yolda.. ))![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnanılmaz güzeller.. Sn. richirich, yolda olanlar İzmir'e de geliyorlar mı? Geliyorlarsa nerelerden temin edebiliriz? Açıkçası deneyeceğim ama, benim yapraktan üretmede pek umudum yok.. O yüzden saksılı almak daha mantıklı geliyor.. Temin konusunda yardımcı olursanız çok memnun oluruz.. Şimdiden teşekkürler. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mayıs'ı beklerken; Sn. arb73, sizin uyarınızla bugün Koçtaş'tan 2 li bir Gloxinia buldum.. Beyaz.. Piyasada hiç bu rengini görmemiştim.. Bayağı soğan gibi kökler. Patates gibi yuvarlak, küçük bir yumurta büyüklüğünde.. Hatta uyanmaya bile başlamışlar.. Hemen 2 saksıya diktim.. Sanırım bakıma alınan tüm çiçeklerim gibi bunların da her gün tepesindeyim artık. Aşağıda yeni Gloxinia yumrularımı (yumru doğru mudur bilemedim ama) ve broşüründeki resmini ekledim.. Ve ümid ediyorum; minik yaprakların çıkıp büyümesini ve inşallah açtırmayı başaracağım o güzel çiçeklerinin resimlerini de eklemeyi umuyorum.. Sevgilerimle.. |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. richirich2, acaba sizinkiler mi? Yoksunuz uzun zamandır.. Sanırım işleriniz yoğunlaştı.. Umarım yine uğrarsınız buralara, gördüğünüz gibi biz hala bekliyoruz.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
mümkünse antebede gönderin nolurrr karşı ödemeli alabilirim mümkünse lütfen lütfen lütfennnn |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
****** yeni resimleride eklerim. 2007 versiyonlarının resimlerini paylaşırız. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimkide açmıyordu, yapraklarını kopartıp, çiçekcosturan verdim tam 1 haftada süper çiçeklere sahip oldum , önceki sayfalara bakarsan benim beyaz mekşemle olan maceramı resimleriyle görebilirsin. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yıl paketle aldığım dört adet gloxinia yumrusunu verandamdaki saksıda yetiştirdim. Açık ortamda çok güzel gelişim gösterdiler, şimdi yapraklarından sizlerin verdiği bilgilerle üretime başladım. Bir iki güne kadar bununla ilgili fotoğraflar koyacağım ama şimdi iki ay kadar önceki ilk açan çiçeği yolluyorum..... Selamlar.... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2007
|
Arkadaşlar bu yapraklar suda ortalama ne kadar sürede köklenirler ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Beylikdüzü Bauhause'ye galoxinia gelmiş fiyatı:4,90 ytl
İstanbul Beylikdüzü Bauhausa'ye yakın olan arkadaşlar müjde! Bugün bauhauseye şeş kaza öylesine uğramıştım birde ne göreyim eşsiz güzellikte renk renk gloxinialar görünce çıldırdım hatta bikaç müşteride dönüp bana baktı .Etiketine Gloxinia-Külah çiçeği yazmışlar.Diğer adıda Külah çiçeği demekki ama çiçekleride külah gibi Mor ve koyu pembesini aldım ama uçuk pembe ile ebrulilerde gözüm kaldı.Onlarıda alırdım ama evde yer kalmadı![]() Yumruları çimlendireme hüsranından sonra inşallah bunları yaşatabilirim. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar digital camera'm olmadığı için webcam'imle anlık çekim yaptım. Görüntü kalitesi düşük ama denemekte fayda var deyip saksılarımı bilgisayarın önüne taşıdım ve çekim yapmaya çalıştım.Fotoğraf yükleme başarısız oldu.Boyut ayarlaması ne zormuş.Bakalım beğenecekmisiniz. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo, ****** haber veririm.Tomurcuklarda teker teker açmaya başladı. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Olay9.Teveccühünüz efendim baktıkça benimde içim açılıyor.Hatta suluboya fırçası ile petunyalara denediğim tozlaşmayı gloxiniayada uyguluyorum bakalım tohum tutacakmı? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2007
|
Bir ay kadar önce suya koyduğum yapraklar yaklaşık 1 cm kadar kök saldılar ve minicik yumrular oluşturmaya başladılar.Bunları ne zaman toprağa dikmeliyim ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bardak menekşe yaprağımın yavruladığını belirtmiştim daha önce. Haziran da ektiğim 4 yapraktan 2 si yavruladı, büyümekteler. Bugün yavrulamayan yaprak olan saksıyı elime aldığımda çok şaşırdım. Yaprak çok büyüktü ve kırılmıştı ortasından. Ben toprak içinde yavru ararken ne göreyim. kırılan yerden ve yaprak altından yavrulamış zavallı. Şimdi ne yapmam gerekir? Nasıl alacağım da toprağa geçireceğim bunu. Anlatmakla olmıyacak, en iyisi resim çekeyim ben. Bu arada geçen hafta daldırdığım yaprak çürüdü. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
/
Giriş Tarihi: 03-07-2009
|
çürüyen gloxinia
Merhabalar ilk defa gloxinia aldım bahaustan.Çok hoşuma gitmişti.Ama şu an çürümeyemi yoksa kurumayamı başladı bilemiyorum.Geç kalmadan sizlere sormak istedim Çok sıcak bir çatı katında kalıyor ama direkt güneş almıyor.Diret alacak şekildemi yerleştirmeliydim?Çiçekleri kurudu ama tomurcukları duruyor.Resimlerini ekledim.Ne yapmalıyım.Lütfen bir fikir verirmisiniz.Yapraklarını toprağa direkt mi daldırmalıyım yoksa suda köklendiripmi ekmeliyim.Yardımcı olursanız çok sevinirim |
|
|
|
![]() |
|
|