agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1627Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-06-2013, 22:54   #1141
Ağaç Dostu

sarigoz's Avatar

Giriş Tarihi: 18-09-2009
Galeri: 26
Merhaba arkadaslar
Onceleri,cicek acmadan once cekmis,eklemistim.Simdi ise ciceklenmis hali ile..

Eklenen Resimler

sarigoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2013, 13:29   #1142
Ağaçsever

masallale's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2013
***. ben mersinde oturuyorum. iki tane bardak menekşem var. kuzularımın biri hastalandı çiçekleri açmadan sapları kahverengi renk aldı ve kurudu. ben menekşelerimi çoğaltmak istiyorum. bu konuda bana yardımcı olacak birileri vardır umarım aranızda. temin edebileceğim yer **** kişiler varmı (( benim kuzucuklarım mor renkli. değişik renklerinide bulmak istiyorum

Canan beğendi.
masallale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 16:08   #1143
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
canan hanım merhaba;
bardak menekşeyi bende çok sevdim burada hatay'da hiç görmedim istanbul'da halam var nerede satılıyor bana yazarsanız halamı oraya yönlendireceğim. sizden isterdim ama halam daha kolay gönderir.**** alır buraya geldiğinde getirir diye sizden istemedim. sizden yetiştirilmesi ve çoğaltılması konusunda yardım isterim yardım ederseniz tabi. şimdiden teşekkürler....
Kusura bakmayın mesajı yeni gördüm. Halanız nerede oturuyor bilmiyorum ama Kozyatağı Bauhausla bugün görüştüm, ellerindekiler bitmiş. Salı günü saat 3-4 gibi yeni parti gelecek dediler.. Halanız civarındaki büyük yapı marketlere telefon edip gitmeden sorsun bence.. Fakat hepinize söylemekte fayda görüyorum ben kaç tane hazır satın aldıysam yaşatamadım, martta yumru alıp ektim sorunsuz gelişiyorlar..hele bir de bu sıcakta uzun yol görecekler, yaşatamazsanız üzülmeyin...

masallale beğendi.
Canan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2013, 07:58   #1144
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı Göster
Kusura bakmayın mesajı yeni gördüm. Halanız nerede oturuyor bilmiyorum ama Kozyatağı Bauhausla bugün görüştüm, ellerindekiler bitmiş. Salı günü saat 3-4 gibi yeni parti gelecek dediler.. Halanız civarındaki büyük yapı marketlere telefon edip gitmeden sorsun bence.. Fakat hepinize söylemekte fayda görüyorum ben kaç tane hazır satın aldıysam yaşatamadım, martta yumru alıp ektim sorunsuz gelişiyorlar..hele bir de bu sıcakta uzun yol görecekler, yaşatamazsanız üzülmeyin...
sorun değil cevap için teşekkürler. halam içerenköy de **** o civarlarda istanbulu pek bilmem Kozyatağına yakınmı bilmiyorum artık marta kadar bekleyeceğim çünkü hatayda bulma umudum hiç kalmadı tekrar teşekkür ederim iyi günler...

Canan beğendi.
eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2013, 11:49   #1145
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Alıntı:
sorun değil cevap için teşekkürler. halam içerenköy de **** o civarlarda istanbulu pek bilmem Kozyatağına yakınmı bilmiyorum artık marta kadar bekleyeceğim çünkü hatayda bulma umudum hiç kalmadı tekrar teşekkür ederim iyi günler...
Yakın İçerenköy'e.. Kendi imkanlarıyla gelse bile Carrefour un araçlarıyla dönmesi de kolay olur..

eceyıldız beğendi.
Eski 01-07-2013, 11:56   #1146
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
Yakın İçerenköy'e.. Kendi imkanlarıyla gelse bile Carrefour un araçlarıyla dönmesi de kolay olur..
bu günlerde yumru bulunur mu acaba...

Eski 01-07-2013, 12:19   #1147
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Alıntı:
bu günlerde yumru bulunur mu acaba...
Açıkçası ben mevsiminde bile Bauhaus da görmedim, şimdi hiç olmaz hepsi artık yeşermiştir diye tahmin ediyorum, olsa bile yaşıyor olma ihtimali az... Siz yine de Zengarden' ı takibe alın...

eceyıldız beğendi.
Eski 01-07-2013, 23:06   #1148
Ağaçsever

yenerr's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2011
Sn alacakaranlık'a bir sormanizi tavsiye ederim.
Googledan şeyma çiçekçilik olarakta ararsaniz belki bulursunuz.
Bilirim bir cicek arayipta bulamamanin sancisini
ara ara kriz gelir insana.
Bol sanslar.

yenerr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2013, 23:23   #1149
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yenerr Mesajı Göster
Sn alacakaranlık'a bir sormanizi tavsiye ederim.
Googledan şeyma çiçekçilik olarakta ararsaniz belki bulursunuz.
Bilirim bir cicek arayipta bulamamanin sancisini
ara ara kriz gelir insana.
Bol sanslar.
sanırım sizde aynı sancıyı yaşamışsınız. şeyma çiçekçilikte var olduğunu biliyorum ama kargo iki günde geliyor. bu yüzden yumru arıyorum

Eski 02-07-2013, 14:02   #1150
Ağaçsever

yenerr's Avatar

Alıntı:
sanırım sizde aynı sancıyı yaşamışsınız. şeyma çiçekçilikte var olduğunu biliyorum ama kargo iki günde geliyor. bu yüzden yumru arıyorum

Evet halende yasiyorum o sanciyi. Episcia ariyorum ama satisi olan bi yer bulamadim.
Yilmak yok ama er **** gec bulacagim.

Eski 02-07-2013, 14:07   #1151
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
Evet halende yasiyorum o sanciyi. Episcia ariyorum ama satisi olan bi yer bulamadim.
hadi bakalım inşallah bulursunuz ve sıra bana gelir kesinlikle yılmak yokben bu gloksinyayı bulacağım ama nasıl bilmiyorum...

Eski 02-07-2013, 14:52   #1152
Ağaçsever

masallale's Avatar

Alıntı:

annemde yıllar öncesi kırmızı çiçek açanı vardı. ismini bile bilmiyorduk. yaban küpelisi ismini koymuştu annem o kadar seri çoğalıyordu ki sıkıldı dağıttı hepsini.

Eski 02-07-2013, 22:07   #1153
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Bugün bauhaus a gittim rezaletti, yüzün üzerinde bardak menekşe vardı ama hepsi perişan. genel olarak da herşey kötüydü... Gitmeyi düşünenler hiç uğraşmasın...

masallale beğendi.
Eski 03-07-2013, 13:55   #1154
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-03-2013
uyar

Alıntı:
Bende bilir kişilere şunu sormak istiyorum. Yaprak çeliği ile çoğaltılabiliyormu. Ve bu aylar çoğaltmak için uygunmu?
Selamlar
ekim ayına kadar olur 1-2 günde suyunu değiştirmek sartıyla 1-2 damlada azotu fazla olanından bitkibesini eklersen suya kökler daha güçlü oluyor.en büyük yapragını veya bir küçüğünü alacaksın yan kesilecek 45 dercelik acıyla 7-10 sonrası köklenir 5 cm gectikten sonra köklerin dikebilirsin(diktikten sonrada 10 direk güneş göstermezsen iyi olur

esmus80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2013, 22:41   #1155
Ağaç Dostu

Hülya's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 81
Renkleri çok güzel.

Eklenen Resimler

Hülya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 16:22   #1156
Ağaçsever

masallale's Avatar

ben bu çiçeklere meleklerim diyorum. Çok hassas ve kırılganlar. Ama çok keyifli evde onlarla vakit geçirmek. Benim evdeki meleklerime bugün yeni kardeş melekler geliyor. Şimdi kargodalar. Dört gözle gelmelerini bekliyorum

dağçiçeği beğendi.
Eski 04-07-2013, 19:58   #1157
Ağaçsever

yenerr's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi masallale Mesajı Göster
annemde yıllar öncesi kırmızı çiçek açanı vardı. ismini bile bilmiyorduk. yaban küpelisi ismini koymuştu annem o kadar seri çoğalıyordu ki sıkıldı dağıttı hepsini.

sn masallale,
yaban kupelisi ismi gercekten guzel uymus.
sahsen annenizin dagittigi o sansli kisilerden olmak isterdim
saglik olsun bi sekilde bulucam ama ulkemizde cesiti fazla yok.
violetbarn sitesinde 30 kadar cesiti var. yaprak guzellikleriyle de
ön plana cikiyorlar. insallah bulurum ve paylastigim gunleride gorurum.
Selamlar.

Eski 04-07-2013, 20:06   #1158
Ağaçsever

yenerr's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esmus80 Mesajı Göster
ekim ayına kadar olur 1-2 günde suyunu değiştirmek sartıyla 1-2 damlada azotu fazla olanından bitkibesini eklersen suya kökler daha güçlü oluyor.en büyük yapragını veya bir küçüğünü alacaksın yan kesilecek 45 dercelik acıyla 7-10 sonrası köklenir 5 cm gectikten sonra köklerin dikebilirsin(diktikten sonrada 10 direk güneş göstermezsen iyi olur

sn esmus dediginiz gibi deniyecegim. koklenme saglanirsa bu donem bitene kadar
yumru olusmus olucakmi acaba?
degerli bilgileriniz icin tesekkurler.
selamlar.

eceyıldız beğendi.
Eski 05-07-2013, 08:10   #1159
Ağaçsever

masallale's Avatar

Talking

Alıntı:
sn masallale,
yaban kupelisi ismi gercekten guzel uymus.
sahsen annenizin dagittigi o sansli kisilerden olmak isterdim
saglik olsun bi sekilde bulucam ama ulkemizde cesiti fazla yok.
violetbarn sitesinde 30 kadar cesiti var. yaprak guzellikleriyle de
ön plana cikiyorlar. insallah bulurum ve paylastigim gunleride gorurum.
Selamlar.

ben sizin için konyaya gittiğimde araştırırım. komşularımızda haala olduğunu biliyorum. eğer onlarda sıkılıp dağıtmadıysa size mutlaka gönderirim. bizim küpelilerimizin rengi kırmızı ve yerini sevdiğinde çiçekleri gerçekten çok iri oluyor

yenerr beğendi.
Eski 05-07-2013, 10:15   #1160
Ağaçsever

masallale's Avatar

Name:  mp26_01223_p_episcia_cupreata_14459_a2.jpg
Views: 990
Size:  64.6 KB

annemin Episcia sı böyleydi işte

yenerr beğendi.
Eski 06-07-2013, 00:07   #1161
Ağaçsever

yenerr's Avatar

Sn masallale,
Sayenizde haftanin finali muthis oldu. Cok tesekkur ederim.Hersey gonlunuzce olsun.
Selamlar.

masallale beğendi.
Eski 06-07-2013, 09:08   #1162
Ağaçsever

masallale's Avatar

ben teşekkür ederim. sizinde herşey gönlünüzce olsun. güzellik dileyen herkezin her isteği gerçek olur umarım.

Eski 12-07-2013, 05:49   #1163
Ağaçsever

yenerr's Avatar

Alıntı:
ben bu çiçeklere meleklerim diyorum. Çok hassas ve kırılganlar. Ama çok keyifli evde onlarla vakit geçirmek. Benim evdeki meleklerime bugün yeni kardeş melekler geliyor. Şimdi kargodalar. Dört gözle gelmelerini bekliyorum
Sn masallale,
eceyıldız arkadaşımız da büyük bir özlemle yumru arıyordu. Melekleriniz geldiğinde acaba kargo şartları nasıldı? Kaç gün sürdü ve problem oldumu? Paylaşabilirseniz sn ece yıldız'da bu güzellikleri bu sene görmüş olur. Yumrudan yetiştirmeye kalksa da bu sene zaman yetmiyecek galiba.
Selamlar...

Eski 12-07-2013, 17:21   #1164
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
Sn masallale,
eceyıldız arkadaşımız da büyük bir özlemle yumru arıyordu. Melekleriniz geldiğinde acaba kargo şartları nasıldı? Kaç gün sürdü ve problem oldumu? Paylaşabilirseniz sn ece yıldız'da bu güzellikleri bu sene görmüş olur. Yumrudan yetiştirmeye kalksa da bu sene zaman yetmiyecek galiba.
Selamlar...
aynen öyle. bir yerden yumru buldum kargoda yanlış adrese gitti ama bir arkadaş bu mvsimde yumruların ölü olduğunu söyldi şimdi kargoyu bekliyorum yumruların ölü olup olmadığını nasıl anlarım acaba.

Eski 13-07-2013, 13:09   #1165
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Alıntı:
aynen öyle. bir yerden yumru buldum kargoda yanlış adrese gitti ama bir arkadaş bu mvsimde yumruların ölü olduğunu söyldi şimdi kargoyu bekliyorum yumruların ölü olup olmadığını nasıl anlarım acaba.
Yumrunun canlı olup olmadığını anlamak zor, bu zamana kadar saklandığı yerde bile kendi kendine yeşermesi gerekirdi, eğer soğuk depoda saklanmadıysa, depodan çıkarıp gönderiyorlarsa bile fazla uyumuş olacak, zor ihtimal... Ekip bekleyecekseniz, biz de merakla sonucu bekliyoruz..

Eski 13-07-2013, 16:23   #1166
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Galeri: 12
Bardak menekşe (Gloxinia) katmerli olmasada çiçeğini açtı.

Name:  009.jpg
Views: 1885
Size:  40.4 KB

Name:  007.jpg
Views: 960
Size:  36.1 KB

adneser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2013, 20:18   #1167
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
Yumrunun canlı olup olmadığını anlamak zor, bu zamana kadar saklandığı yerde bile kendi kendine yeşermesi gerekirdi, eğer soğuk depoda saklanmadıysa, depodan çıkarıp gönderiyorlarsa bile fazla uyumuş olacak, zor ihtimal... Ekip bekleyecekseniz, biz de merakla sonucu bekliyoruz..
yani artık kargo elime geçsin ekeyim sonuçları paylaşırım tabi ki. inşallah başlarına kötün birşey gelmez.

Canan ve kılıçh beğendi.
Eski 18-07-2013, 12:33   #1168
Ağaçsever

masallale's Avatar

Question

Alıntı:
Sn masallale,
Selamlar...

benim meleklerim ne yazıkki kargonun geç gelmesi yüzünden öldüler. canan hanım sağolsun meleklerimi o kadar güzel paketlemiş olmasına rağmen meleklerim eve geldiklerinde çok kötü durumdaydılar ki 1 haftada falan ulaştılar elime. aspirinli su yaptım ne yaptıysam önce yapraklar ın kalanları çürüdü sonra soğanlar
oturup ağladım günlerce inanırmısınız. şimdi yana yakıla mersindeki çiçekçileri arıyorum. şimdiye kadar bir kişi elimde var **** gelme ümidi var demedi anlaşılan gloksinya diye diye ölüp gidecem

eceyıldız beğendi.
Eski 18-07-2013, 12:46   #1169
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Galeri: 12
Alıntı:
benim meleklerim ne yazıkki kargonun geç gelmesi yüzünden öldüler. canan hanım sağolsun meleklerimi o kadar güzel paketlemiş olmasına rağmen meleklerim eve geldiklerinde çok kötü durumdaydılar ki 1 haftada falan ulaştılar elime. aspirinli su yaptım ne yaptıysam önce yapraklar ın kalanları çürüdü sonra soğanlar
oturup ağladım günlerce inanırmısınız. şimdi yana yakıla mersindeki çiçekçileri arıyorum. şimdiye kadar bir kişi elimde var **** gelme ümidi var demedi anlaşılan gloksinya diye diye ölüp gidecem
Sayın Masallale

Son gördüğümde bir hafta önce verdiğim link'te vardı irtibata geçerseniz ve otbüse vermelerini sağlarsanız hasar görmeden elinize ulaşır, sanırım deneyin belki kabul ederler

Firma Profili | Maki.com.tr

masallale beğendi.
adneser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2013, 16:27   #1170
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
sevgili masallale;
inan çok üzüldüm bir ümitle senden gelecek iyi haberi bekliyordum aynı yöntemle bende getirteyim diye ama sendende üzücü haber geldi bende bu gidişle gloksinya diye diye ölecem senin gibi..

masallale beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025