![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ngr33; Siz de benim gibi yeni üyesiniz. Forumda mesaj yazmadan önce dikkat etmemiz gereken imla kurallarını okursanız iyi olur. Sakın yanlış anlamayın, ben uyarmasam site sizi muhakkak uyarır. Aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz. Sevgiler. ![]() http://www.agaclar.net/forum/#agacla...ici-hizmetleri Düzenleyen Emine : 11-08-2013 saat 13:22 Neden: Link ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Sevgili Emine uyarın için teşekkür ederim dikkat edeceğim..sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
İçerisi tamamen su dolu.Hatta biraz yosunlaşıyorda.Eksildikçe tamamlıyorum.Süt kutularını iyicene durulayın.İçinde süt artığı kalırsa mantar üretebilir.Buda çürüme yapar.Yaprakları çok keskin ve temiz bir aletle kesin.Ben büyük,küçük her türlü yaprağı,sapları biraz uzunca,koyuyorum,hepside kökleniyor.Onları koyduğum yer akşam 1-2 saat güneş alıyor,bunun dışında oldukça aydınlık bir ortam.Tohumlar yüzünden yeni yaprak çıkmıyor.Bir sürü çiçekten köklendirecek yaprak bulamıyorum.Çiçeklerde az bir yaprak var,oda ancak kendisine yetiyor.hepside kel gibi oldu. Düzenleyen redbullah : 13-08-2013 saat 05:02 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Belki okumuşsunuzdur ama burada kaderine terk edilmiş gloxinia buldum ve şimdi iyi görünüyorlar yalnız yeni yaprak yapmıyorlar ama tomurcukları var onlar büyüyor. Bu arada birkaç tomurcuk kurudu akşam güneşini az gören bir yerde duruyorlar hafta da 1 suluyorum. çok büyük saksıların içindeler daha da gelişip güzelleşmeleri için ne yapabilirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
En sonunda ben de yapraktan çimlendirebildim gloxiniayı.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Esenlikler dilerim.. Düzenleyen redbullah : 13-08-2013 saat 12:38 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. dediklerinize uyarak onlara daha iyi bakacağım birde sizin dediğiniz nitratı bulabilsem keşke. bitki ve sebzelere konulan şeker gibi bir gübre var ondan koyarsak olurmu acaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Tabi koyabilirsiniz.Fakat fazla olursa bitkiyi yakıyor.Çay kaşığının 4/1 kadarı yeterde artar bile.Tabağına koyun,su döktükçe bitki yavaş yavaş onuda alır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Bundan aylar önce bir yaprak dikmiştim toprağa..Aylar geçti bi hareket yoktu..Ve ben akıllısı dayanamayıp döktüm saksıyı.Gloksinya yaprağımın yumru oluşturduğunu gördüm..O kadar üzüldüm ki sabredemediğim için...Tekrar özene bezene geri diktim ama yaprak 2 günde kurudu gitti.Ben can çıkmayınca umut kesilmez misali yaprağı yumrudan ayırdım yumruyu bir başka menekşemin saksısına toprak altına koydum.o menekşeyle beraber oda sulanmış oldu.Ve dün akşam tıpkı ahestenin yavrusu gibi 3 minnacık yaprak olduğunu farkettim.İnanılmaz mutluyum.Kaybetmemişim..Evde attığım çığlığı komşular bile duymuş... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Bu da ayri bir güzellik, kücücük evimde bunada biryer bulabilirim sanirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Akadaslar ambalaj kutularda daha cabuk mu kök saliyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dağçiçeği, yapraklardan yeni haber yok mu. Ben bu gün bir yaprağı direk toprağa gömdüm havaların biraz serinlemiş olması cesaretlendirdi bakalım ne olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Malesef toprakta ki denememde başarısız oldu yaprak dipten yukarı doğru çürümeye başlamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
|
bardak menekşe
Alırken adını bile bilmeden, çiçeklerini beğenerek aldığım bardak menekşe bir haftada gövdesinden çürümeye başladı ve kısa sürede öldü. Bir sitede gördüğüm üretim yöntemini denemek için aldığım ve elimde kalan tek yaprakla işe koyuldum. Şu an 4-5 sürgünü olan menekşemin yeni saksılarında uzun süre yaşamasını diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() http://www.msxlabs.org/forum/tarim/3...iriciligi.html |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=hlycd;1199912]Normal Kolay gelsin. Çok teşekkür ederim o kadar denemem oldu ki anlatamam hep yaprak çürüdü aslında amacım sadece üretip bunun zevkine varmak yoksa zaten bir sürü yumrusu olmuştur. Ama üretince başka bir duygu kaplıyor insanı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2014
|
merabalar bende bu sene gloksinya yumrusunu sakladım kışın bakdım sağlıklı çürümemiş hemen gömdüm toprağa 2hafta kımıldama olmadı dökdüm toğrağı konturol ettim 2tane filizlenme gördüm tekrar gömdüm hemen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Tamamen çürüdü menekşem. Fotoğraftaki halinden daha kötü oldu. Yaprağı attım ümidi kestim toprağı boşaltayım derken ne göreyim. Soğan yapmış dibinde. Tekrar diktim ama yaşar mı acaba bilmiyorum. Düzenleyen Emine : 11-09-2013 saat 12:47 Neden: İmla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili emine aynı hataya bende düştüm...Ancak umut kesilmez deyip çıkan o minnacık soğanı bir başka menekşe saksımın içine diktim..Tam tamına 1 ay sonra bir de ne görsem minnacık yapraklar çıkıvermiş şu an hızla büyümeye devam ediyor.Çiçekleneği günleri dört gözle bekliyorum.Bence o soğanı toprağa gömmelisin ve rutin olarak bir gün aralıklarla püskürtme yoluyla sulamalısın... bu arada hlycd'nin köklendirme işlemine şaştım kaldım.sadece yaprağa kesi atıp toprak üzerine bırakmış gibi duruyor...Ben o kadar gözünün içine bakarken kurusun,şu minik hanımlara da bak hele nasılda yeşermişler.vallahi maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Nazar etmeyelim sizin de olsun diyelim öncelikle ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
vay be ne kadar teferruatlı anlatmışlar bardak menekşeyi..şu an benim küçük hanım 5 minicik yaprak oldu.ama o kadar tıkış pıkış bi yere bırakmışımki soğanı (ne olsa çıkmayacak diye ) şimdi yeri dar geliyor.ama kıpırdatmaya korkuyorum...orda büyür inşallah.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence bugünden tezi yok,çiçeğinizi sulamayın.Bırakın kurusun.Kururkende mevcut yaprakları ile yumruyu geliştiriyor.Yapraklar tam kuruyuncada kesin,yumru toprağında öylece kalsın.Onunda uyumaya ihtiyacı var.Yumru ne kadar küçük olursa olsun martta havalar ısınırken suladığınızda uyanıyor.Marta kadar 20-25 günde bir çok az su fısfıs layın.Mart gelip havalar ısınınca uygun göreceğiniz saksıya yumruyu süreceği yer yukarda olmak üzere 1 cm derine ekin.Sulamayı önce bir kaç kere üstten yapın,yapraklar görününce alttan tabaktan yapın.Bu menekşe gübreyi çok seviyor.Ölçüsüne göre Çiçek Coşturan falan verin. Esenlikler diliyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Not:Söylediklerinize bakılırsa siz ciddisiniz..Uygulamaya geçeyim mi? Tamamen kaybedersem alırım bir bardak menekşe ama ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(Bu notum aynı zamanda kılıch'a) Hoşçakalın,esenlikler diliyorum.. |
|
![]() |