![]() |
|
![]() |
#781 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili nuray bu güzellikleri bulmak zor çok şanslısın.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2011
|
evet şanslıyım ama kocaelinde aramadığım yer kalmadı dersem abartmış olmam büyük avm lerine bile baktım ama yoktu çiçekçilere sordum kimisi hiç duymamış bardak menekşenin adını kimiside isteyen olmuyo diye getirmiyoruz dedi Kocaelinin Karamürsel ilçesi var arkadaşım tesadüf evlerinin yakınındaki seraya girmiş oda çiçek hastasıdır özellikle sardunyalara bayılır sardunyalara bakarken farketmiş seracı bile çiçeğin adının bardak menekşe olduğunu arkadaşımdan öğrenmiş ertesi gün işyerine elinde saksıyla geldiğinde nasıl sevindiğimi anlatamam Karamürsel benim oturduğum yere biraz uzak bi hafta sonu kuzenimi kandırıp gideceğim arabanın arkasını çiçeklerle doldurup geleceğim arkadaşım çok güzel çiçeklerin olduğunu ve çok uygun olduğunu söyledi fiyatlarınında aldığım bardak menekşelerinde becerebilirsem resimlerini yükleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Nuray hanım bende düne kadar görmemiştim yapımarketlerde. Dün koçtaşta gördüm. Yakınınızda koçtaş varsa tekrar bi bakın isterseniz. Bardak menekşe diye burdaki çiçekçilerde bilmiyor. Gloxinia diye biliyordu çiçekçinin biri. Koçtaşta da çan çiçeği yazmışlardı fiyat etiketine. Kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...0&postcount=16 Bu da ilk çiçeğimdi.Bu renkten de burada bulamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Alanya koçtaşa gelmiş sadece mor rengi vardı hemen aldım bir tane,iki tane daha vardı fakat çok kötü durumdaydı. Arayan arkadaşlar koçtaş lara baksın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Ağaç Dostu
|
kocaelindeki koçtaşı şikayet edeceğim neden buraya getirmiyorlar bardak menekşeyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Ağaç Dostu
|
Buda geçengün arkadaşın getirdiği bardak menekşe iş yerinde seyretmeye doyamıyorum resimde iki çiçeği görünüyor ama şuan 4 tane çiçeği açmış durumda evdede aynısının çiçekleri pembe beyaz olanı var.Çok güzeller ama bunların çoğaltılması nasıl oluyor bilen varmı yardım istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar.Bu konu başlığını ben açtım.Bardak menekşe bizim taktığımız bir ad.Esas adı gloxinia (gloksinya) Çiçekçilerde ararken bu isimle sorun.Burada Afyonda dün MİGROS ta 3 rengi vardı.Fiyatı da 4.99 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Ağaç Dostu
|
bende çiçekçilerde gloxinia diye arıyorum ve tarif ediyorum menekşeyi ama malesef çiçekçilerin çoğu bilmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba Geçen yıl gloxinia almıştım 4-5 ay önce kurudu. Toprak altındaki yumrusunu ve köklerini kontrol ettim sağlıklıydı, geçen hafta kontrol ettim hala sağlıklı ama sürgün vermiyor. Ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Artık Gloxinia pazarlara kadar düştü, 15 gün önce 2 tane aldım Kozyatağı Pazarından, bugün Derince pazarınada gelmişti 5 TL. den yine aldım, delimiyim ne 4 tane oldular ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller bettyycim ellerine saglık bu çiçekleri çok seviyorum ama Mersinde bulamıyorum renkleri çok güzelmiş güle güle büyüt sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Ağaç Dostu
|
Bu da benim gloxinia çiçeğim Bir kaza sonucu geçen yıl kırılmış ve kurumuştu. Ben de kuruyan kısmı kırdım ,kopardım. Daha sonra bir ümit deyip saksıyı sulamaya devam ettim. Bir süre sonra dipten yaprak verdi. Bugün bu durumda çiçek. Ben boş saksıyı sularken yumrulu bitki olduğunu bilmiyordum. Yumrulu olduğu için yeniden doğdu çiçeğim. İyi ki bu öldü artık diye atmamışım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
kocaelili çiçek sevenlere bir müjde benden olsun bardak menekşe baumax a gelmiş, bu akşam kayınvalideme hediye çiçek almak için gitmiştik alel acale çıkarken birde ne göreyim, bardak menekşeler renk renk, hemen mor bitane kaptım. fiyatıda uygun baya bence 4 tl bardak menekşe aşıklarına duyrulur! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-06-2011
|
![]() Merhaba, Benim bardak menekşem de açmış çiçekler kurumaya başladı. Çok üzüldüm, Koçtaştan bir ay kadar önce aldım. Normalden büyük yaprakları ve bir dolu tomurcuğu vardı. Artık ne yapıyorlarsa biraz yapay bir durum olduğunun farkındaydım ama eve direk güneş almayan aydınlık bir yere koyduk iki tomurcuğu açtı. Sonra dün farkettim ki çiçekleri sararıp soluyor. bana önerebileceğiniz bir şey var mı? Şimdiden çok teşekkürler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Ağaç Dostu
|
Dışarı koyun, bir kaç saat güneş alsın ve bol sulayın. O büyük yapraklarıda krsin kendine gelecektir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar benim geçen yıl baktığım Gloxinialar, ben yaprakları genelde keserim ve hemen hemen her gün sularım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bettyycim gloksinyalar bir harika ellerinize saglık her biri birbirinden güzel maşallah yapraklarını keserim derken nasıl kesiyorsunuz dalı kırmak gibimi acaba bu çiçekler dallarındanda tutuyormuş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Ağaç Dostu
|
Tomurcuklara zarar vermeyecek şekilde bitki makası ile kesiyorum yaprakları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
maşallah hepside super,bugun pazardan bende aldim 5tl ye yapragi pek yok hep tomurcuk açar inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|