![]() |
|
![]() |
#721 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
bu çiçeğin adı nedir?
Arkadaşlar bu çiçek bende 1 yıldır bulunuyor.İlk aldığımda çiçeği vardı fakat sonraları hiç açmadı.Çiçeği bardak menekşeninkine benziyordu ancak sarmaşık gibi yere doğru uzuyordu,sonrları çiçek vermedi.Acaba bu çiçeğin adını bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba.Bu konuya yaklaşık bir aydır yazı yazılmamış.Tabii normal.Bu zamanda bu çiçeğin uykuda olması lazım.Ama benim yazın başında yapraktan çoğalttığım bardak menekşe çiçek açtı.Bu soğuk kış gününde içimizi ısıttı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2010
|
Güzellikeriyle kendisine hayran etti beni bu güzel çiçek, hemen edineceğim her renginden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Sayın drneuro, bence sizin bitkiniz bir bardak menekşe. Fakat gölgede kalmış gibi yani güneşe ihtiyacı var, bence zaman kaybetmeden bol güneş ışığı alan biryere koymalısınız. Ama kesin olarak ne olduğunu öğrenmek istiyosanız verdiğim linke bir göz atın isterseniz. Fotoğrafı oraya yükleyin bilen arkadaşlar hemen cevaplayacaklardır hangi bitki olduğunu. ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17088 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar deneyimim sizle paylaşmak isterim...Suda bekletilen yumru oluşturmuş yaprağınız kurumuş olsa bile ekin ve kökü asla sökmeyin...Yumru kendiliğinden canlanıyor... Şuan elimde bu şekilde yaprak veren bir kök bardak menekşem oldu...Diğerleride uykuda bir ay sonra yeniden çıkarıp ekicem ve normal sulamaya başlayacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
|
Kış boyunca 2 kere su verdiğim bardak menekşelerim filiz sürgünleri vermeye başladı... Diğer ürettiğim menekşeyide başka saksıya alıp cam kenarına koydum...Diğer anaç olanlarıda 2 haftaya kadar tekrar yeniden ekip toprağını değiştirip normal sulamaya başlayacağım...sanırım çiçeklerini görmem uzun zaman almayacak... En önemlisi bu bitki de dinlenme dönemi ve soğanının fazla büyük saksıya ekilmemesi...Ne çok suya nede susuzluğa tahammülü yok.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili özlem gözün aydın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
bardak menekşem
geçen yıl sürekli çiçek açan menekşelerim 1hafta önce su vermek için baktıgımda köklerinin kurudugunu gördüm.artık menekşelerim yok ve çk moralim bozuldu sizce neden olmuştur bu kuruma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Ağaç Dostu
|
Hayır...bişey olmaz. Yumrulu bu bitki...Sulayın 2 haftaya filizlenir...ben neredeyse 1.5 ayda bir 2 yemek kaşığı vermiştim...Soğukta üşümedikçe bişey olmaz yumruya.... Üretmesi öyle kolaymış ki...Ekin yaprağı çürüse bile yaprak süpriz yapıp filiz veriyor...biraz sabretmek gerekli... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Yapraktan ürettiğim menekşemde tomurcuklar görünmeye başladı. Kendi ürettiğinin böyle çiçeklenmesini görmek insanı daha mutlu ediyor. Biraz daha belirginleştiğinde fotolarını ekliyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Gözün aydın özlemcim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Ağaç Dostu
|
Evettttt....Bardak menekşemde tomurcuk var...Yaprak neredeyse yok ama tomurcuklandı... Sanırım besin takviyesini iyi yapmak gerek...Halbuki 1 ay evvel yumruları çıkardım ve tamamen temizleyip yeniden ekmiştim... Çok sevinçliyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba yaklaşık bir aydır bu çiçeği arıyorum ama malesef hiçbiryerde bulamadım. Sayfayı okudukça daha çok istiyorom. Elinde olan varsa en azından bir yaprak dahi olsa gönderebilir mi? Benim de afrika menekşelerim var isteyene yavru mnekşe bile gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Bende bir saksı var bu yaz diğer renklerdende alacağım nasib olursa,çiçekleri çok hoşuma gidiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Ağaç Dostu
|
yapraktan yetiştirdiğim bardak menekşemde (yaprakları henü küçük) yapraklarda sararma var. nedeni konusunda fikir sahibi olan varsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2010
|
Bardak menekşelerinize bayıdım arkadaşlar hepsi birbirinden güzel maşallah,acaba bana da bir yaprak gönderebilirmisiniz rica etsem yetiştirmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2011
|
bu sayfayı görünce bende merak ettim çevremdeki çiçekçileri dolaştım ve hepsi bardak menekşe varmı elinizde diye sorduğumda salakmışım gibi yüzüme baktılar menekşeleri çok seviyorum ve yetiştiriyorum bardak menekşe ilgimi çekti ama ben sizin kadar şanslı değilim çevremde kimsede bulamadım. güle güle büyütün |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Ağaç Dostu
|
Özlem hanım ben herhalde fala suladım çünkü aynı yerde duran diğer yavrular çok sağlıklı görünüyorlar. Sararan arkadaşlarından daha büyük olduğu için daha çok su istiyor diye düşündüm herhalde. Umarım düzelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2011
|
mirbe hanım evet var yeni açıldı baktım büyük avm lerinide gezdim ama malesef yok bu hafta sonu tekrar gideceğim bakalım şansıma bulursam zaten bütün renklerini toplayacağım işin en garibi çiçekçilerin bilmesi gerekiyo ama duymadıklarını söylemeleri beni çok şaşırtıyo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|