![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2010
|
Benim menekşemin çiçekleri ve tomurcukları çürüdü sanırım fazla su verdim Çürüyenleri kestim birtanecik tomurcuğu kaldı cok uzgunum Siz suyunu nasıl veriyorsunuz tabağındanmı alıyor yoksa topragınamı dokuyorsunuz.Birde acaba yanlışmı düşünüyorum acaba sudan başka bir sebeptenmi çürüme oldu yardımcı olursanız çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ben de Dudicimin tavsiyeleri doğrultusunda sulamaya bakıma devam ediyorum çok mutlu mesut büyüyorlar.. Özlem çiçekleri 3-4 günden fazla duruyor hem de çok canlı oluyor.. Ancak yapraklar koca koca oldu iyimidir nedendir? Eşim dediki vitamin fazla vermişindir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Benimkinlerin yapraklarıda kocaman oldu... Ben bi kere verdim vitamin. Halada büyüyor gibi.Şuanki yerinde solma işlemi durdu. Üzerindeki çiçekler 4 günü geçti hala canlı. Demekki bu bitki rüzgarlı ortamı, bunaltıcı sıcaklığı özellikle camekanlı yeri ve çiçekteyken üzerine gelen güneş ışığını sevmiyor. Sulamada da dibi kurudukça su verilecek. Bakalım daha ne öneriler geliştireceğiz bu bitkiye ilişkin. Bu arada filiz sürgününden ve tohum elde edip tohumdan üretim yapan oldumu. Ben hem toprağa hemde suya koyduğum yapraktan geçen sene üretim yapmıştım. Ama sulama hatası yüzünden öldürmüştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alttaki yapraklarını koparıp ekin arkadaşlar bu hem üretim açısından ,hem de toprağın hava alması açısından gerekli .yapraklara giden besin fazla çiçek açmasını da engelliyor .Direk güneşi kesinlikle sevmiyor .Çok suyu da sevmiyor.Toprak kurudukça verilen su yeterli oluyor.Aydınlık yerde dursun .Ayda bir vitamin yeterli geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Herhalde üreten insanlar ürettikleri çiçeklere kendi isimlerini veriyorlar.Ruslar tarafından çok seviliyor.Ençok onların sitelerinde var.Çeşitleriyle ilgili forum http://www.gradina-florilor.ro/forum...p?f=92&start=0 http://dimetris.com.ua/forum/viewfor...360d40f6281ebd |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda resimler http://s243.photobucket.com/albums/f...oxinii%202010/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sayın özlem, çiçekleriniz çok güzeller. Güle güle büyütün. Ev tadilat işleri nedeniyle fotoğraflayamadığım bardak menekşemin çiçekleri şimdi bozulmaya başlamış. Yani tahmini 8, 9 gün bozulmadan duruyorlar. Umarım bu bilgi yardımcı olmuştur. Tabii ki henüz yeni aldığım için yer, sulama vs. kesin bir bilgi veremeyeceğim. Ama benim yaptığım; ışık alan bir yerde 3 günde bir sulamak. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Menekşemin son hali: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah ne güzeller. Ben nette araştırdım arkadaşım ve besin verilmeli diye yazıyordu her net sayfasında. Bende daha 1 kere verdim. Benimkilerin de durumu iyi şuanda...Ama bulunduğu yer sıcak oldu yine sanırım havalarda ısındı çiçekler yine çabuk soluyor. Yapacak bişeyimde yok. Belki yeni tomurcuklar yerine alışıp daha uzun süreli kalır üzerinden... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
arkadaşlar yaklaşık 1 -1.5 ay önce 2 yaprağı suya ısladım ama hala hiç bir hareket yok ne kadar daha beklemem gerekir tecrübelerinizden yararlanabilirmiyim teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
maşaallah hepinizin çiçekleri çok güzel bir zamanlar 1 saksı bile afrika menekşem yoktu nasıl nasıl derken yaklaşık 15 saksı oldular biraz sabır biliyorum ama nasıl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Benim GLOXİNİA'mın bir çiçeği yarısı mor,yarısı kırmızı açtı.Sanki Trabzonspor forması..Bunun Sarı-Lacivert açanı yokmu ![]() Birde resmini koyayım,bakalım becerebilirsem.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Kimera olmus sizin gloxinia. Trabzonspor degil de sanki Mersin Idman Yurdu gibi geldi bana. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
çokkolay üretiliyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |