![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Benim diktiğim iki yaprak da tamamen kuruyunca kopardım. Ama saksıyı atmadım. Geçen gün baktım minik yapraklar gelmeye başlamış. Sakın atmayın saksılarınızı. Anne yaprak kurusa bilse yumru oluşuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar saksısını az az sulayın nemli kalsın. Çok değil ama. Kesinlikle ölmüyor şuan yumrusu canlıdır ve büyüme **** yavru yumru yapma yolundadır. Kışın yapraksız kalması dinlenmesi bitkinin lehinedir. Ben ondan serinde tutuyorum. Bu bitki 4-5 yapraktan sonra tomurcuklanabilecek yapıya sahip... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
|
Çok aydıklık hatta uzaktan güneş ışığını alabileceği bir yere koy. Dilara uzasın bişey olmaz çiçek açıncasıkışıklık olmamış olur. Ama tomurcuk içinde güneşe ihtiyacı var... Afrika menekşesi gibi düşün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
tatlım cam arkasından güneş alması lazım aydınlığa ulaşmak için boya gidiyorlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, işlerimden dolayı uzun süredir uğrayamadım. Havalar ısınmaya başladıkça buralar hareketlenmeye başlamış, ne kadar güzel. Size bir tavsiyede bulunmak istiyorum, çünkü ben düştüm o hataya. Suda köklendirip toprağa diktiğiniz bardak menekşe yapraklarınızı toprağa diktikten sonra kurudu ya da çürüdü diye söküp atmayın. Yaprak toprağa diktikten sonra kuruyup ölüyor ama bir süre sonra toprakta kalan o minicik yumrulaşmış kökten yavru veriyor. Bilginize... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimki bugün çiçek açtı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Çok kibar bir rengi var sizinkinin, çok güzel maşallah ![]() Düzenleyen Dudi : 17-03-2010 saat 07:58 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Arkadaşlar benim yumru hala uyanmadı bütün kış dışarıdaydı acaba dondan etkilenmiş olabilir mi?Bu bitki dondan etkileniyor mu? Bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
|
Bauhause'de poşete iki yumru var. Fiyatı 6.95 tl. Her rengi vardı. Sayın kar-topu, konu başlığının 1. sayfasında gloxinia için minimum 6 derecede saklayın diyor. Senin yumrular ölmüş olabilir, bence yumruları çıkarıp bakmalısın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaç Dostu
|
Selam arkadaşlar aldığım gloxinia yumrusunu ne tarafından dikmem gerekiyor bilemedim. Aşağıya 2 taraftan şektiğim fotosunu ekliyorum. Bir tarafında sanki pembe birşeyler var gibi, acaba kök oluşumu yoksa o taraftan yaprak oluşumumu oluyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2009
|
arkadaşlar hepside inanlmaz güzellikteler nerden alabiliyorsak ücretini ödeyerek bende her rengini almak isterim bana yardımcı olursanız sevinirim sevgili Dudi görmüş oldugunuz o domurcuklardan sürecekler o halıyle topraga dikmeniz gerek diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba, Başlığı inceledim ve uzun süredir tüm yazışmalarınızı takip ediyorum. Gloxinia'yı ne zaman ve nereden bulabileceğimi de mesajlarınızdan öğrendim. Dün Bauhaus'a baktım tek katlılarından vardı katmerlisi yoktu katmerli yumruları nereden alıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
katmersizleride en az katmerliler kadar güzel.hemen alın derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Arkadaşlar bende geçtiğimiz hafta sonu praktikerden aldımbordo olandan 7.99tl.idi ikili yumru.Dikme konusuna gelince yumrunun bir tarafı düz ,diğeri yuvarlak.Düz tarafı yukarı gelecek şekilde dikilmesi gerekiyor.Derine gömmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|