![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-09-2007
|
Bizim menekşede çürüyüp gidiyordu... Budaya budaya dibinde küçük bir sap kaldı. Pes ettim, bıraktım bir kenara, dipten tek dal uzadı gitti. İlginç bir bitki. Yapraktan denemelerimin hiç birinde başarılı olamadım ama çürüdü gitti dediğim çiçekten filizlendi. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
sevgili dostum. sulama sırasında sanirim pek dikatli değilsiniz yapraklarıda suluyorsunuz gibi geldi bana. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
umarım dilediğiniz gibi olur |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Herhalde mevsimle alakalı arkadaşım. Benim toprakta dikili çeliklerim de gitti. Bir tanesi küçücük yumru da yapmış hatta, yaprak çürüdü ama gene de bir ümit yumru toprakta duruyor. Ana yumruyu da toprak içinde muhafaza ediyorum bahara dikmek üzere. Tabi onu da kaybetmezsem. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Benim diktiğim iki yaprak da tamamen kuruyunca kopardım. Ama saksıyı atmadım. Geçen gün baktım minik yapraklar gelmeye başlamış. Sakın atmayın saksılarınızı. Anne yaprak kurusa bilse yumru oluşuyor. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar saksısını az az sulayın nemli kalsın. Çok değil ama. Kesinlikle ölmüyor şuan yumrusu canlıdır ve büyüme **** yavru yumru yapma yolundadır. Kışın yapraksız kalması dinlenmesi bitkinin lehinedir. Ben ondan serinde tutuyorum. Bu bitki 4-5 yapraktan sonra tomurcuklanabilecek yapıya sahip... |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
tatlım cam arkasından güneş alması lazım aydınlığa ulaşmak için boya gidiyorlar |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok aydıklık hatta uzaktan güneş ışığını alabileceği bir yere koy. Dilara uzasın bişey olmaz çiçek açıncasıkışıklık olmamış olur. Ama tomurcuk içinde güneşe ihtiyacı var... Afrika menekşesi gibi düşün... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Arkadaşlar benim yumru hala uyanmadı bütün kış dışarıdaydı acaba dondan etkilenmiş olabilir mi?Bu bitki dondan etkileniyor mu? Bilen var mı? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Bauhause'de poşete iki yumru var. Fiyatı 6.95 tl. Her rengi vardı. Sayın kar-topu, konu başlığının 1. sayfasında gloxinia için minimum 6 derecede saklayın diyor. Senin yumrular ölmüş olabilir, bence yumruları çıkarıp bakmalısın. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Selam arkadaşlar aldığım gloxinia yumrusunu ne tarafından dikmem gerekiyor bilemedim. Aşağıya 2 taraftan şektiğim fotosunu ekliyorum. Bir tarafında sanki pembe birşeyler var gibi, acaba kök oluşumu yoksa o taraftan yaprak oluşumumu oluyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2009
|
arkadaşlar hepside inanlmaz güzellikteler nerden alabiliyorsak ücretini ödeyerek bende her rengini almak isterim bana yardımcı olursanız sevinirim sevgili Dudi görmüş oldugunuz o domurcuklardan sürecekler o halıyle topraga dikmeniz gerek diye düşünüyorum |
|
|
|
![]() |
|
|