![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2012
|
Merhaba Arkadaşlar, Eşim bana bu çiçeği aldı. Yaprakları da çiçeği de sizlerin çiçeklerinizin yarısı kadar. Bu çiçeğin sizce türü mü böyledir. Yoksa büyüdükçe yaprakları ve çiçeği de büyür mü? Ayrıca saksısı çok küçük, kökleri dışarı çıkmış, neredeyse sulama bile yapılmıyor. Saksısını değiştirmem gerekir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
/
Giriş Tarihi: 01-01-2013
|
Kuruyan yaprakları dalı kökünden mi kesmek gerek acaba yoksa direk yaprak kökünden mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Çoook güzel.Geçen sene doğum günü hediyesi olarak gelen bir çiçeğim vardı.Çook güzeldi.Ama artık hiç çiçek açmıyor ne yapmam gerekiyor acaba bir de çiçeğin yapraklarını neyle siliyorsunuz?Karşı komşum makina yağıyla siliyor ancak bana mantıklı gelmedi.Önerebileceğiniz başka bir yöntem var mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2009
|
Budaması konusunda benim de bilgiye ihtiyacım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2009
|
Ben fısfıs ile sulayıp kağıt havlu ile fazla suyu alıyorum. Su kalırsa yapraklarda sarartı yapıyor. Sırf parlayacak diye sprey yağ vs doğru olmayacaktır diye düşünüyorum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2010
|
bunlarda benim Anthuriumlarım ilk aldığımda sağlıklı bir tek gövdeydi daha sonra bir süre ananeme verdim oda ayırıp iki saksı haline getirmiş yazı balkonun doğrudan güneş almayan kısmında geçirdiler havalar serinleyince içeri almıştım dışardayken birinde çiçek oluşumu başladı ama salona aldığımdan beri aynı şekilde kaldı büyümedi birtürlü acaba dışardamı bıraksaydım dedim geçen kışta salonda hiç ilerlememelerine karşın balkonda 2-3 ay içinde çiçek verdi.içerideki oda sabahtan öğlene kadar güneş alıyor kışın herhangi bir ısıtması yok daha çok çamaşır kurutmak için kullanılan oda nemde var içeride perde arkasından güneşte alıyorlar ama balkonda daha mı mutlu olucaklar acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
2 sene önce işyerindeki çiçeğin dibinden çalmıştım. ancak bu kadar büyütebildim, galiba açma zamanı gelmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Anthuriumlarda yapraklarda damlama (gutasyon) normal midir? Bir sorunun belirtisi midir? Yaklaşık iki buçuk ay önce çiçeksiz bir anthurium aldım. Saksısı hafifledikçe sabahları suluyorum. Yaprakları spreylemediğim halde son bir aydır yaprak kenarlarında su damlacıkları görüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan flamingo çiçeği...
Geçen Ocak ayında hediye gelen antoryumun üstündeki çiçeklerde meyveleri vardı, olgunlaşınca ektim. Yaklaşık üç hafta sonraki hali fotoğraflardaki gibi. Gördüğüm kadarıyla bir miktar küflenme var, umarım kaybetmem. Normalde antoryumun dişi ve erkek çiçekleri farklı zamanda olgunlaştığı için tozlaşma olmuyor. Sanırım çiçekçide yandaki saksılarla tozlaşmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Altı bol delikli bir saksıdadır diye tahmin ediyorum. Tül perde arkasından kuvvetli ama yakmayan güneş alsın. (Kışın güney, yazın doğu cephe gibi) Saksı deliklerinden biraz su çıkana kadar sulayın. Saksı hafifleyince tekrar sulayın; tamamen kurumasın ama saksı su emmiş sünger gibi de olmasın. Sertliği düşük içme suyuyla sulayın. Çok az gübreleyin. Daha önce yazılmış mesajlarda daha detaylısını bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
/
Giriş Tarihi: 01-01-2013
|
Merhabalar. Bu çiçek uzun zamandır bende yaklaşık iki sene kadar ve sürekli kötüye gitti. Toprak değiştirdim yerini değiştirdim ama yaprakları kurudu birşey yapamadım. en son tüm yaprakları kurudu. Bende saksıdan çıkarıp toprakları temizleyip yıkadım. Resimdeki gibi bir cam kaba koydum. İçine de çok az sıvı gübre koydum. Bu saatten sonra ne yapılabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2012
|
ANTHORYUM Selam arkadaşlar ben enfur önceden tam üç defa satın almama rağmen bir türlü büyütmeyi beceremedim.Sonuncusuda ancak birkaç ay durdu ve sonunda oda kurudu.Çiçekçiden aldığımdan olsa gerek seraya alışkın bitki evde çok uzun ömürlü olmuyor .Evde yetiştiren arkadaşlardan bana sitil verebilecek birisi olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan çıkan bitkilerden biri onbir ay sonunda bu boya ulaştı, ama çiçeklenmesine hala bir miktar zaman var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2015
|
Çiçekleri solunca, bir işe yarar mı? Yapılacak işlem nedir? (Yani, solmuş çiçekler toprağa dikilirse, her hangi bir gelişme olur mu?) Bil verirseniz sevinirim. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Solmuş çiçekler için yapabileceğiniz birşey yok. Üstünde (çoğu durumda olduğu gibi) tohum oluşmadıysa bir faydası da yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2015
|
Merhaba, 2 ay önce ben de bu bitkiden aldım. Büyük boy kırmızı kultivarından. Orta boy saksıda, iki gövdeydi(antoryum için büyük saksıydı). Eve gelince yaprakları kopmaya, çatlamaya, yarılmaya, kararmaya başladı. Ben de sulamayı kesip, serin balkona koydum. 10 gün hiç su vermedim. 10 günün sonunda artık bozulma durmuştu. Ve ben de azar azar toprağı sadece ıslatacak kadar sulamaya başladım. Sadece toprak kurudukca sulamaya devam ettim ve şimdi de devam ediyorum. Düzeldikten sonra 4 yaprak ve 4 çiçek verdi(her kök 2 yaprak, 2 çiçek verdi). Şimdi de hızla büyümeye devam ediyor. Şimdiye kadar hiç bitki besini vermedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Bu da en güzel çiçeği. Birinci resim çiçek ilk açtığı zaman. İkinci resim çiçek açtıktan yaklaşık 1 hafta sonra |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2015
|
bu flamingo iyileşir mi
merabalar, bu arkadaşımın flamingosu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Anthurium çabuk strese giren bir bitki ama toprak ve saksı değişiminden sonra bitki tamamen bozulsa bile gözden çıkarmamanızı tavsiye ederim, gövdesi sağlam olduğu sürece yeniden yavrular verip büyümeye devam edecektir yeter ki yüksek hava nemi, hava esintisi ve bir parça güneş görsün. Genel bakım önerisi olarak anthuriumlar havadar ve hafif toprak karışımlarından hoşlanırlar, köklerinin zar zor sığacağı bir saksı kullanmak iyi olacaktır çünkü büyük saksılardan hoşlanmazlar, bulundukları mekan bol aydınlık ve bir parçada yakıcı olmayan güneş ışığıyla desteklenmeli, yapraklarına fıs fıs yapmak faydalı ama tercihe bağlı olarak saksı altlığını bir iki numara büyük tutup içine çakıl taşı döşiyerek su doldurulabilir ve saksı bu taşların üzerine oturtulabilir ama saksının suyla temas etmemesi gerekli bu sayede bitki sürekli nemli ortamda bulunabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2016
|
Acaba yavruyu dikerken ne tür toprak kullandınız ve nasıl ayırdınız ana gövdeden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Yeni Üye
|
saksı değiştrmelimiyim
merabalar verdiğiniz bilgiler için arkadaşım da bende çok teşekkur ediyorum ![]() ![]() sakın bir cevap verdim bin cevap istiyor diye kızmayın bana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Yeni Üye
|
kıskandım walla, ne kadar güzel bakmışsınız ve sevmişsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İlk başta yaprakların aşağıya eğilmesini size açıklamak istiyorum. Bitkiler yetiştirildikleri seralarda yukarıdan ışık aldıkları için bitkilerin yaprakları devamlı yukarıya doğru gelişir, eve geldiklerinde ise yeterli ışık alamadıklarından daha doğrusu tepeden ışık alamadıkları için etraflarına doğru yayılırlar bu bir sorun değil normal bir durumdur. Bu bitkinin o kadar çok farklı renkleri var ki, renk değişimi normaldir çiçekleri solmaya başladığında çiçek sapının dibinden kesebilirsiniz. Yaprak uçlarındaki kurumalar genelde bulunduğu ortamın havası kuru demektir sabah erken saatlerde yapraklarına fıs fıs uygulayıp bulunduğu odadaki pencereyi açıp havalandırın antoryum sis ormanı bitkisi olduğu için nemli ortamı ve hava esintisini çok sever, dikkat ettiniz ise gövdesinde de kısa kısa kökler bulunmakta bu kökler neme va hava akımlarına çok güzel tepki verir ve toprak dışında oldukları için bunlarlada kendi bünyesini beslemeye devam eder. Antoryum zaten büyük saksılardan hoşlanmaz, saksısını büyütmak istediğinizde bile çok az farkla büyük saksıya alın derim, bitkiniz tahminimce sadece torf ya da coco peatte dikili olduğu için yeterli besin alamaz topraktan saksısını değiştireceğiniz zaman biraz yanlarından eski toprağından arındırın ve yeni toprak karışımınıza dikin ama oksijenli suyu hiç kullanmadım bu yüzden yorum yapmam yanlış olur normal dinlendirilmiş oda ısısındaki suyla sulayabilirsiniz. Bende kırmızı ve beyazı var sadece ve şu sıralar siyahımsı, çikolata rengi gibi olanını arıyordum ama birde sizinkinden bulmam gerekecek sanırım rengini çok beğendim. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Yeni Üye
|
tekrar çok teşekkur ediyorum, gerçekten çok incesiniz..oksijenli su yazarken sanırım yanlış yazdım, dinlendirilmiş ılık suyu kaptan kaba boşaltarak havalandırıyorum..walla siz ne derseniz onu yapıcam, saksıyı değiştirin diosanız az buyuk bi saksı alayım,bi taraftan da sayenizde dar saksıyı sevdiğini öğrendm..yapraklarına toprağını suladığım aynı sudan fıs fıslıyorum.çiçeklerin güneşin aksi yönune donduğünü farkettiğimden bu yana, ara ara çeviriyorum..ola ki saksı değiştrin derseniz,soylediğiniz torf **** coco peatte li mi toprak almam lazım.. bu arada koklerden biri ayrılmak uzere, istanbuldasınız sanırım,ben zeytinburnundayım,isterseniz kökü size verebilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Nazik teklifinizi geri çevirmem mümkün değil bir anthurium sevdalısı olarak çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum ![]() ![]() Saksı değişimi için şimdikte uygun ama ben martın ikinci haftasını beklerin derim, oksijenli su dediğinizde aklıma birden eczanelerde satılan oksijenden sandım özür dilerim normal suyu havalandıracağınız aklıma gelmedi, : D kafanıza takılan ne soru olursa severek cevaplarım hiç sorun değil. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|