agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni185Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-02-2013, 16:41   #151
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-05-2012
Merhaba Arkadaşlar,
Eşim bana bu çiçeği aldı. Yaprakları da çiçeği de sizlerin çiçeklerinizin yarısı kadar. Bu çiçeğin sizce türü mü böyledir. Yoksa büyüdükçe yaprakları ve çiçeği de büyür mü? Ayrıca saksısı çok küçük, kökleri dışarı çıkmış, neredeyse sulama bile yapılmıyor. Saksısını değiştirmem gerekir mi?

melek yüzlü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2013, 08:53   #152
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi combine Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,banada eylül de doğumgünümde kızım çok hoş ve büyük bir antoryum almıştı...istediği şekilde güneş alan bir yere koydum sulamasını da yapraklarıdan 2 günde bir içme suyu ile püskürtme şeklinde suluyorum ihtiyaç olduğunu hissettiğimdede dipten sulama yapıyorum kararınca...geldikten sonra çok sayıda dipten yaprak çıkarttı fakat çiçek çıkartmadı...şimdiye kadar gübre kullanmadım bana markasıyla bir gübre ismi yazarmısınız çünkü bozulmasından küsmesinden korkuyorum(

ezoom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2013, 21:11   #153
/

Giriş Tarihi: 01-01-2013
Kuruyan yaprakları dalı kökünden mi kesmek gerek acaba yoksa direk yaprak kökünden mi?

taisenberg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2013, 10:37   #154
Ağaç Dostu

SUDEM's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peaceseller Mesajı Göster
Bu da benim Anthurium'um. Boyu 1 metreye ulaştı.
Çoook güzel.Geçen sene doğum günü hediyesi olarak gelen bir çiçeğim vardı.Çook güzeldi.Ama artık hiç çiçek açmıyor ne yapmam gerekiyor acaba bir de çiçeğin yapraklarını neyle siliyorsunuz?Karşı komşum makina yağıyla siliyor ancak bana mantıklı gelmedi.Önerebileceğiniz başka bir yöntem var mı?

SUDEM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 19:01   #155
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-04-2009
Budaması konusunda benim de bilgiye ihtiyacım var.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi taisenberg Mesajı Göster
Kuruyan yaprakları dalı kökünden mi kesmek gerek acaba yoksa direk yaprak kökünden mi?

ootkn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 19:04   #156
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-04-2009
Ben fısfıs ile sulayıp kağıt havlu ile fazla suyu alıyorum. Su kalırsa yapraklarda sarartı yapıyor. Sırf parlayacak diye sprey yağ vs doğru olmayacaktır diye düşünüyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM Mesajı Göster
Çoook güzel.Geçen sene doğum günü hediyesi olarak gelen bir çiçeğim vardı.Çook güzeldi.Ama artık hiç çiçek açmıyor ne yapmam gerekiyor acaba bir de çiçeğin yapraklarını neyle siliyorsunuz?Karşı komşum makina yağıyla siliyor ancak bana mantıklı gelmedi.Önerebileceğiniz başka bir yöntem var mı?

ootkn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2013, 03:33   #157
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-04-2010
bunlarda benim Anthuriumlarım ilk aldığımda sağlıklı bir tek gövdeydi daha sonra bir süre ananeme verdim oda ayırıp iki saksı haline getirmiş yazı balkonun doğrudan güneş almayan kısmında geçirdiler havalar serinleyince içeri almıştım dışardayken birinde çiçek oluşumu başladı ama salona aldığımdan beri aynı şekilde kaldı büyümedi birtürlü acaba dışardamı bıraksaydım dedim geçen kışta salonda hiç ilerlememelerine karşın balkonda 2-3 ay içinde çiçek verdi.içerideki oda sabahtan öğlene kadar güneş alıyor kışın herhangi bir ısıtması yok daha çok çamaşır kurutmak için kullanılan oda nemde var içeride perde arkasından güneşte alıyorlar ama balkonda daha mı mutlu olucaklar acaba?

Eklenen Resimler

vinne ve Milla beğendi.
burak_skry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2013, 16:29   #158
Ağaçsever

Deryya's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2013
2 sene önce işyerindeki çiçeğin dibinden çalmıştım. ancak bu kadar büyütebildim, galiba açma zamanı gelmiş

Eklenen Resimler

Deryya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2014, 18:47   #159
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Merhaba,
Anthuriumlarda yapraklarda damlama (gutasyon) normal midir? Bir sorunun belirtisi midir?

Yaklaşık iki buçuk ay önce çiçeksiz bir anthurium aldım. Saksısı hafifledikçe sabahları suluyorum. Yaprakları spreylemediğim halde son bir aydır yaprak kenarlarında su damlacıkları görüyorum.

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2014, 18:38   #160
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Tohumdan flamingo çiçeği...

Geçen Ocak ayında hediye gelen antoryumun üstündeki çiçeklerde meyveleri vardı, olgunlaşınca ektim. Yaklaşık üç hafta sonraki hali fotoğraflardaki gibi. Gördüğüm kadarıyla bir miktar küflenme var, umarım kaybetmem.

Normalde antoryumun dişi ve erkek çiçekleri farklı zamanda olgunlaştığı için tozlaşma olmuyor. Sanırım çiçekçide yandaki saksılarla tozlaşmış.

Eklenen Resimler

Eski 20-06-2014, 00:43   #161
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2013
Galeri: 2
Arkadaşlar banada bu bitkiden banada hediye geldi bir tanıdığımız bakamadığı için bana verdi nasıl bakılır şimdiden teşekür ederim

salihcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2014, 08:40   #162
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Altı bol delikli bir saksıdadır diye tahmin ediyorum. Tül perde arkasından kuvvetli ama yakmayan güneş alsın. (Kışın güney, yazın doğu cephe gibi)
Saksı deliklerinden biraz su çıkana kadar sulayın.
Saksı hafifleyince tekrar sulayın; tamamen kurumasın ama saksı su emmiş sünger gibi de olmasın.
Sertliği düşük içme suyuyla sulayın. Çok az gübreleyin.

Daha önce yazılmış mesajlarda daha detaylısını bulabilirsiniz.

Eski 20-06-2014, 14:36   #163
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2013
Galeri: 2
Sn sar-dünya bilgileriniz için teşekür ederim Bolkonum hiç güneş almıyor ama aydınlık oraya koysam olurmu

salihcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2014, 11:56   #164
/

Giriş Tarihi: 01-01-2013
Merhabalar.

Bu çiçek uzun zamandır bende yaklaşık iki sene kadar ve sürekli kötüye gitti. Toprak değiştirdim yerini değiştirdim ama yaprakları kurudu birşey yapamadım. en son tüm yaprakları kurudu. Bende saksıdan çıkarıp toprakları temizleyip yıkadım. Resimdeki gibi bir cam kaba koydum. İçine de çok az sıvı gübre koydum. Bu saatten sonra ne yapılabilir acaba?

Eklenen Resimler

Milla beğendi.
taisenberg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2014, 15:01   #165
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-09-2012
ANTHORYUM
Selam arkadaşlar
ben enfur önceden tam üç defa satın almama rağmen bir türlü büyütmeyi beceremedim.Sonuncusuda ancak birkaç ay durdu ve sonunda oda kurudu.Çiçekçiden aldığımdan olsa gerek seraya alışkın bitki evde çok uzun ömürlü olmuyor .Evde yetiştiren arkadaşlardan bana sitil verebilecek birisi olursa sevinirim.

enfur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2015, 12:29   #166
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Tohumdan çıkan bitkilerden biri onbir ay sonunda bu boya ulaştı, ama çiçeklenmesine hala bir miktar zaman var

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya Mesajı Göster
Geçen Ocak ayında hediye gelen antoryumun üstündeki çiçeklerde meyveleri vardı, olgunlaşınca ektim.

Eklenen Resimler

pomodoro, Milla, Jakin ve 3 kişi beğendi.
Eski 30-04-2015, 15:23   #167
Yeni Üye

asker54's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2015
Çiçekleri solunca, bir işe yarar mı? Yapılacak işlem nedir? (Yani, solmuş çiçekler toprağa dikilirse, her hangi bir gelişme olur mu?) Bil verirseniz sevinirim. Teşekkürler

asker54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2015, 22:35   #168
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Solmuş çiçekler için yapabileceğiniz birşey yok. Üstünde (çoğu durumda olduğu gibi) tohum oluşmadıysa bir faydası da yok.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asker54 Mesajı Göster
Çiçekleri solunca, bir işe yarar mı? Yapılacak işlem nedir? (Yani, solmuş çiçekler toprağa dikilirse, her hangi bir gelişme olur mu?) Bil verirseniz sevinirim. Teşekkürler

Eski 02-07-2015, 21:44   #169
Ağaç Dostu

a_fan_of_barca's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2015
Merhaba, 2 ay önce ben de bu bitkiden aldım. Büyük boy kırmızı kultivarından. Orta boy saksıda, iki gövdeydi(antoryum için büyük saksıydı). Eve gelince yaprakları kopmaya, çatlamaya, yarılmaya, kararmaya başladı. Ben de sulamayı kesip, serin balkona koydum. 10 gün hiç su vermedim. 10 günün sonunda artık bozulma durmuştu. Ve ben de azar azar toprağı sadece ıslatacak kadar sulamaya başladım. Sadece toprak kurudukca sulamaya devam ettim ve şimdi de devam ediyorum. Düzeldikten sonra 4 yaprak ve 4 çiçek verdi(her kök 2 yaprak, 2 çiçek verdi). Şimdi de hızla büyümeye devam ediyor. Şimdiye kadar hiç bitki besini vermedim

Jakin beğendi.
a_fan_of_barca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2015, 21:50   #170
Ağaç Dostu

a_fan_of_barca's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya Mesajı Göster
Tohumdan çıkan bitkilerden biri onbir ay sonunda bu boya ulaştı, ama çiçeklenmesine hala bir miktar zaman var
Sn. sar-dunya, tohumdan antoryum büyütmek sabır istiyor. O yüzden, sizi tebrik etmek istiyorum. Tohumdan büyüttüğünüz antoryum ayrıca çok güzel ve sağlıklı

Jakin beğendi.
Eski 03-07-2015, 17:02   #171
Ağaç Dostu

a_fan_of_barca's Avatar

Bu da en güzel çiçeği. Birinci resim çiçek ilk açtığı zaman. İkinci resim çiçek açtıktan yaklaşık 1 hafta sonra

Eklenen Resimler

Eski 09-02-2016, 11:31   #172
Yeni Üye

aslı çoban's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2015
bu flamingo iyileşir mi

merabalar, bu arkadaşımın flamingosu (umarım fotoğrafları yükleyebilmişimdir.)yaprakları soluyor ve dökülüyor diye tavsiye üzerine saksı ve toprağını değiştiriyor ancak bu durum dökülme sürecini hızlandırıyor.Sizce kurtulabilir mi, neler yapılabilir ?

Eklenen Resimler

aslı çoban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 16:54   #173
Ağaç Dostu

a_fan_of_barca's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslı çoban Mesajı Göster
merabalar, bu arkadaşımın flamingosu (umarım fotoğrafları yükleyebilmişimdir.)yaprakları soluyor ve dökülüyor diye tavsiye üzerine saksı ve toprağını değiştiriyor ancak bu durum dökülme sürecini hızlandırıyor.Sizce kurtulabilir mi, neler yapılabilir ?
Çıkmadık candan umut kesilmez, sn. aslı çoban. Bu durumdayken saksı değişimi hiç iyi olmamış. Antoryum, gerekli şartlar sağlandığında bakımı hiç zor olmayan bir bitki, ama gerekli şartlar olmadığı taktirde, antoryumları yaşatmak pek mümkün olmuyor. Buradan bakım bilgilerini dikkatle okuyup ona göre haraket edin. Doğru bakıma alırsanız iyileşme gösterecektir

lusoari ve aslı çoban beğendi.
Eski 09-02-2016, 18:24   #174
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Anthurium çabuk strese giren bir bitki ama toprak ve saksı değişiminden sonra bitki tamamen bozulsa bile gözden çıkarmamanızı tavsiye ederim, gövdesi sağlam olduğu sürece yeniden yavrular verip büyümeye devam edecektir yeter ki yüksek hava nemi, hava esintisi ve bir parça güneş görsün.
Genel bakım önerisi olarak anthuriumlar havadar ve hafif toprak karışımlarından hoşlanırlar, köklerinin zar zor sığacağı bir saksı kullanmak iyi olacaktır çünkü büyük saksılardan hoşlanmazlar, bulundukları mekan bol aydınlık ve bir parçada yakıcı olmayan güneş ışığıyla desteklenmeli, yapraklarına fıs fıs yapmak faydalı ama tercihe bağlı olarak saksı altlığını bir iki numara büyük tutup içine çakıl taşı döşiyerek su doldurulabilir ve saksı bu taşların üzerine oturtulabilir ama saksının suyla temas etmemesi gerekli bu sayede bitki sürekli nemli ortamda bulunabilir.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2016, 19:22   #175
Yeni Üye

Zehraylmz's Avatar

Giriş Tarihi: 07-02-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Deryya Mesajı Göster
2 sene önce işyerindeki çiçeğin dibinden çalmıştım. ancak bu kadar büyütebildim, galiba açma zamanı gelmiş
Acaba yavruyu dikerken ne tür toprak kullandınız ve nasıl ayırdınız ana gövdeden

Zehraylmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2016, 16:05   #176
Yeni Üye

aslı çoban's Avatar

saksı değiştrmelimiyim

merabalar verdiğiniz bilgiler için arkadaşım da bende çok teşekkur ediyorum sizlere bir sorum daha olcaktı. bu da benm flamingom, yapraklarının kırmızısı yeşile dönuyor,dinlendirilmiş oksijenli su kullanıyorum ama yapraklarının uçları kuruyor, gövdesi saksıya buyuk gibi geliyor dallar da aşağıya meğilleniyor.sizce neyapmalıyım? saksı değiştrmenin zamanı var sanırım,toprağını dallarına destek olsun diye çubuk koysam kokunu zedelermiyim ?
sakın bir cevap verdim bin cevap istiyor diye kızmayın bana

Eklenen Resimler

lusoari ve Milla beğendi.
Eski 19-02-2016, 16:06   #177
Yeni Üye

aslı çoban's Avatar

kıskandım walla, ne kadar güzel bakmışsınız ve sevmişsiniz

lusoari beğendi.
Eski 19-02-2016, 19:08   #178
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslı çoban Mesajı Göster
merabalar verdiğiniz bilgiler için arkadaşım da bende çok teşekkur ediyorum sizlere bir sorum daha olcaktı. bu da benm flamingom, yapraklarının kırmızısı yeşile dönuyor,dinlendirilmiş oksijenli su kullanıyorum ama yapraklarının uçları kuruyor, gövdesi saksıya buyuk gibi geliyor dallar da aşağıya meğilleniyor.sizce neyapmalıyım? saksı değiştrmenin zamanı var sanırım,toprağını dallarına destek olsun diye çubuk koysam kokunu zedelermiyim ?
sakın bir cevap verdim bin cevap istiyor diye kızmayın bana
Aşk olsun kızmak ne demek Sevgili aslı çoban bugün ben size yardım ediyorum yarında belki benim bir sorum olur siz cevaplarsınız, hayat paylaştıkça güzel bence severek yardımcı oluyorum.

İlk başta yaprakların aşağıya eğilmesini size açıklamak istiyorum. Bitkiler yetiştirildikleri seralarda yukarıdan ışık aldıkları için bitkilerin yaprakları devamlı yukarıya doğru gelişir, eve geldiklerinde ise yeterli ışık alamadıklarından daha doğrusu tepeden ışık alamadıkları için etraflarına doğru yayılırlar bu bir sorun değil normal bir durumdur.
Bu bitkinin o kadar çok farklı renkleri var ki, renk değişimi normaldir çiçekleri solmaya başladığında çiçek sapının dibinden kesebilirsiniz. Yaprak uçlarındaki kurumalar genelde bulunduğu ortamın havası kuru demektir sabah erken saatlerde yapraklarına fıs fıs uygulayıp bulunduğu odadaki pencereyi açıp havalandırın antoryum sis ormanı bitkisi olduğu için nemli ortamı ve hava esintisini çok sever, dikkat ettiniz ise gövdesinde de kısa kısa kökler bulunmakta bu kökler neme va hava akımlarına çok güzel tepki verir ve toprak dışında oldukları için bunlarlada kendi bünyesini beslemeye devam eder. Antoryum zaten büyük saksılardan hoşlanmaz, saksısını büyütmak istediğinizde bile çok az farkla büyük saksıya alın derim, bitkiniz tahminimce sadece torf ya da coco peatte dikili olduğu için yeterli besin alamaz topraktan saksısını değiştireceğiniz zaman biraz yanlarından eski toprağından arındırın ve yeni toprak karışımınıza dikin ama oksijenli suyu hiç kullanmadım bu yüzden yorum yapmam yanlış olur normal dinlendirilmiş oda ısısındaki suyla sulayabilirsiniz.

Bende kırmızı ve beyazı var sadece ve şu sıralar siyahımsı, çikolata rengi gibi olanını arıyordum ama birde sizinkinden bulmam gerekecek sanırım rengini çok beğendim. Yine yardım edebileceğim sorularınız olursa çekinmeden sorun lütfen severek cevaplarım her zaman.

Eski 22-02-2016, 15:38   #179
Yeni Üye

aslı çoban's Avatar

tekrar çok teşekkur ediyorum, gerçekten çok incesiniz..oksijenli su yazarken sanırım yanlış yazdım, dinlendirilmiş ılık suyu kaptan kaba boşaltarak havalandırıyorum..walla siz ne derseniz onu yapıcam, saksıyı değiştirin diosanız az buyuk bi saksı alayım,bi taraftan da sayenizde dar saksıyı sevdiğini öğrendm..yapraklarına toprağını suladığım aynı sudan fıs fıslıyorum.çiçeklerin güneşin aksi yönune donduğünü farkettiğimden bu yana, ara ara çeviriyorum..ola ki saksı değiştrin derseniz,soylediğiniz torf **** coco peatte li mi toprak almam lazım..
bu arada koklerden biri ayrılmak uzere, istanbuldasınız sanırım,ben zeytinburnundayım,isterseniz kökü size verebilirim

lusoari beğendi.
Eski 22-02-2016, 20:38   #180
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Nazik teklifinizi geri çevirmem mümkün değil bir anthurium sevdalısı olarak çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum yurt dışında yaşıyorum ama yazları Türkiye'de oluyorum İstanbul'a geldiğimde Bakırköy'de kalıyorum evimiz orada mutlaka gelince görüşürüz hem bende size bir iki hediye çiçek getiririm.

Saksı değişimi için şimdikte uygun ama ben martın ikinci haftasını beklerin derim, oksijenli su dediğinizde aklıma birden eczanelerde satılan oksijenden sandım özür dilerim normal suyu havalandıracağınız aklıma gelmedi, : D kafanıza takılan ne soru olursa severek cevaplarım hiç sorun değil.

aslı çoban beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025