Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslı çoban
merabalar verdiğiniz bilgiler için arkadaşım da bende çok teşekkur ediyorum  sizlere bir sorum daha olcaktı.  bu da benm flamingom, yapraklarının kırmızısı yeşile dönuyor,dinlendirilmiş oksijenli su kullanıyorum ama yapraklarının uçları kuruyor, gövdesi saksıya buyuk gibi geliyor dallar da aşağıya meğilleniyor.sizce neyapmalıyım? saksı değiştrmenin zamanı var sanırım,toprağını dallarına destek olsun diye çubuk koysam kokunu zedelermiyim ?
sakın bir cevap verdim bin cevap istiyor diye kızmayın bana 
|
Aşk olsun kızmak ne demek Sevgili aslı çoban bugün ben size yardım ediyorum yarında belki benim bir sorum olur siz cevaplarsınız, hayat paylaştıkça güzel bence severek yardımcı oluyorum.
İlk başta yaprakların aşağıya eğilmesini size açıklamak istiyorum. Bitkiler yetiştirildikleri seralarda yukarıdan ışık aldıkları için bitkilerin yaprakları devamlı yukarıya doğru gelişir, eve geldiklerinde ise yeterli ışık alamadıklarından daha doğrusu tepeden ışık alamadıkları için etraflarına doğru yayılırlar bu bir sorun değil normal bir durumdur.
Bu bitkinin o kadar çok farklı renkleri var ki, renk değişimi normaldir çiçekleri solmaya başladığında çiçek sapının dibinden kesebilirsiniz. Yaprak uçlarındaki kurumalar genelde bulunduğu ortamın havası kuru demektir sabah erken saatlerde yapraklarına fıs fıs uygulayıp bulunduğu odadaki pencereyi açıp havalandırın antoryum sis ormanı bitkisi olduğu için nemli ortamı ve hava esintisini çok sever, dikkat ettiniz ise gövdesinde de kısa kısa kökler bulunmakta bu kökler neme va hava akımlarına çok güzel tepki verir ve toprak dışında oldukları için bunlarlada kendi bünyesini beslemeye devam eder. Antoryum zaten büyük saksılardan hoşlanmaz, saksısını büyütmak istediğinizde bile çok az farkla büyük saksıya alın derim, bitkiniz tahminimce sadece torf ya da coco peatte dikili olduğu için yeterli besin alamaz topraktan saksısını değiştireceğiniz zaman biraz yanlarından eski toprağından arındırın ve yeni toprak karışımınıza dikin ama oksijenli suyu hiç kullanmadım bu yüzden yorum yapmam yanlış olur normal dinlendirilmiş oda ısısındaki suyla sulayabilirsiniz.
Bende kırmızı ve beyazı var sadece ve şu sıralar siyahımsı, çikolata rengi gibi olanını arıyordum ama birde sizinkinden bulmam gerekecek sanırım rengini çok beğendim.

Yine yardım edebileceğim sorularınız olursa çekinmeden sorun lütfen severek cevaplarım her zaman.