![]() |
ec 2 civarı.ph ölçümü yapmadım.by passı azaltınca su, tazyikle dışarı kaçıyor.sanırım tepedeki vanaların ucuna dirsek atıp, suyu, dik olcak şekilde akıtmam gerekecek.bir de üst üste 10 tane y çatal koymuştum. hani burada söyleniyor ya " amatör aç gözlü olur" diye. y çatalları 8 e düşüreceğim.çünkü, kuleler tam dik duramıyor.esas merak ettiğim şey şu: 2-3 cm lik kökü olan tazecik bir fideyi çatallara,hydrotonların arasına sıkıştırdım-diktim.suyu da bolca boca ettirmeyi başardım. acaba bu kökler suyu alabilecekler mi?
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
biraz önce ölen fidelerden birini sistemden çıkardım.kök boğazına kadar nemli olduğunu gördüm.demek ki esas sorun su alamama değil.zaten bazı fideler iyi.görüntüler ekte.
|
4 Eklenti(ler)
suyun akış hızı. ec değeri ve oğlumun çilek diye bağırması( oğlana rezil olacağız bu gidişle)
|
3 Eklenti(ler)
bunlar da motorun resimleri.
|
Alıntı:
|
Daha çok öğrenecek şey var çok.:(:(
Neyse ya Envor ( rahmetli babamın bir lafı vardır köpek suya düşmeden yüzme öğrenmez derdi.) bizde düşe kalka öğreniriz.:rolleyes: |
Alıntı:
|
fidelerin yapraklarının kenar kesimlerinde, kahverengi renk değişikliği oluyor.yani yaprak kenarları kuruyor gibi.acaba neden olabilir?
|
pH ölçüyormusun? Şu anki EC kaç?
|
ph ölçmüyorum.ec si 2 civarı.
|
Acilen pH ölç. Bende başlangıçta aynı problemi yaşadım ve 8-10 kök fide kaybettim. Eğer en dıştaki zayıf yapraklar kararıyor fakat fide sağlıklı ise kenarları kuruyan yaprakları kopar. Fakat büyük bir ihtimalle pH 7' yi aşmış olmalı. pH düşürmek için asit ayarladın mı? Sülfirik, Nitrik veya Borik asit. Hiç biri yoksa limon suyu.
|
Yakın zamanda besin sıvısını değiştirdin mi? Kaç gün oldu? Gerekiyorsa besin değiştir.
|
bugün besini değiştirdim.benim fideleri yaşatma oranım % 50 nin altında.yani her 2 fideden 1 tanesi öldü.yani çok başarılıyım :(( şimdi ölenlerin yerine marulcuklar koyuyorum.eczanelere bakayım bakalım.ph indikatorü var mı? siz ph için ne kullanıyorsunuz.
|
Akvaryumcuların kullandığı damlatmalı pH ölçer kullanıyorum.
|
akvaryumculara, damlatmalı ph ölçer dersem anlarlar mı acaba? yoksa bir ismi filan var mı?
|
Muhtelif cinsleri var. Önemli olan ölçüm aralığı hassasiyeti. Bendeki 6.0-7.6 arası ölçüyor ve 0,2 artarak renk skalası var. Bizim içinde yeterli sanırım.
|
akvaryumcudan baktım bugün.6-7,6 arasını ölçen 12 ml lik solüsyonu ve renk skalası vardı.ama 6 nın alt değerlerini ölçmediği için vaz geçtim. fiyatı 20 liraydı.en azından 5-8 olsa daha iyi olur diye düşündüm.
|
5-8 bende bulamadım. 6 ölçersen yeter. Genellikle pH yükseliyor zaten. İşini görür onu alabilirsin.
|
Alıntı:
Sayın Sarıcan, pH düşürmek için asitleri nereden temin edebiliriz. |
2 Eklenti(ler)
yaprakların durumu.
|
5 Eklenti(ler)
bunlar da marul fideciklerim ve kavun-karpuz tohumcuklarım. :))
|
1 Eklenti(ler)
marulları çok merak ediyorum.marulları tohum olarak saksıya ektim.çok tutunca seyrelttim.seyrelttiklerimin bazılarını da borulara gömdüm.kök uzunlukları 1-2 cm filan.kalınlıkları saç teli gibi.
|
Sn. Süleyman Bey,
Eczanelerden sorabilirsiniz, akü tamir ve şarjı yapanlara sorabilirsiniz. Hiç bir şey bulamazsanız limon alıp suyunu sıkarsınız. (Bazı arkadaşlarımız öyle yapıyor.) |
Alıntı:
|
ph 6-6,5 arası.bakalım ne olacak?
|
Marul fideleri en az 5 cm olana kadar torfta kalması lazım. Minicik yaprak hydrotonun arasından uzanıp gövdeden akan sudan nasiplenebilmesi için 50 mm lik dirseğin en dibinde durması gerekir, o zamanda güneş alamaz.
pH 6-6,2 gibi tutabilirsen iyi olur. EC değiştirmen kolay oluyor mu? Sistem toplam kaç litre alıyor şimdi? |
EC konusunda şimdilik sıkıntı yaşamıyorum.musluk suyumun ec değeri 0,5-0,8 gibi.hemen hemen günlük ec ölçüyorum. 2 civarında sabit tutmaya çalışıyorum.ec artarsa su, azalırsa solüsyon ekliyorum.hafta da bir kez de tüm suyu tahliye ediyorum.çünkü su, kokmaya başlıyor.sistem sanırım yaklaşık 35-40 litre alıyor.esas suyun toplandığı yer, 125 lik taban borular.
|
3 Eklenti(ler)
Tüm sistemdeki suyu boşaltmak zor olmuyor. şöyle ki, ortadaki mavi depoyla, tabandaki 125 lik pvc ler arasında çift bağlantı yaptım.bağlantıları çekince 10 dakikada boşalıyor.aradaki t bağlantılardan da ( tepeleri açık ) boruyu yıkıyorum. aslında t bağlantılardan birini vana atmak için deldim ama çok küçük deldiğim için vana yerine zorla kör tapa koydum.keşke tahliye için t bağlantılardan birinin ağzını yere paralel yapıp tahliye t (ismi bu) atsaydım.tahliye t lerin vana gibi kapağı var.
|
3 Eklenti(ler)
resimler.devam...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025