agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler
  • 1 Gönderen hdhd06
  • 4 Gönderen hdhd06
  • 1 Gönderen hdhd06
  • 1 Gönderen hdhd06
  • 2 Gönderen hdhd06
  • 5 Gönderen hdhd06
  • 1 Gönderen hdhd06
  • 1 Gönderen hdhd06

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-05-2015, 20:21   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 14-03-2015
Şehir: ankara
Mesajlar: 38
Terasta akansu - katı ortam ve Hidroponik denemelerim

iyi günler , topraksız tarım forumunu 2-3 aydır takip etmekteyim. Hayretler içerisindeki topraksız tarım okumalarımın arkasından, 1.5 ay önce Ankara'da evimin terasında katı ortam denemelerime başladım.

takiben akansu kültürünü de denemek istedim. başlarken en çok denemek istediğim düzenek buydu. malesef pimaş boruları bulabileceğim ucuz bir yer bulmakta çok zorlandım. en sonunda 100 lük borunun metresi 5 TL olan bir yer buldum evimin de çok yakınında hemde boruları ve aparatları temin ederek 4 metrelik akan su sistemini kurdum. ilerde büyütmeyi de düşünüyorum.

bu günde sayın Envor'un bu linkteki denemesine benzer bir Hidroponik denemeye başladım.

bu arada kullandığım musluk suyunun ph ve ec değerleri ;
ph: 7,2
ec: 0,22



Name:  akansu 3.jpg
Views: 1673
Size:  53.9 KB

Name:  akansu 4.jpg
Views: 1685
Size:  41.9 KB
toplam 4 mt lik akan su denememde her bir metrede 9 adet , toplamda 36 adet fide dikilmiş durumda. çilek odaklı yaptığımdan dolayı delikler birbirine fazla yakın oldu sanırım ama şimdiye kadar bir problem yapmadı.
borularda 3-4 adet salatalık + 1 adet marul + 1 adet patlıcan + 3 adet biber + 2 adet domates + gerisi çilek işte bunları sayın Kudret Tezel beyden temin ettiğim çilek besini ile besliyorum.
biberler katı ortamda besinsiz su kullanmama rağmen daha iyi gelişti , salatalık ise çilek besinini baya sevdi gibi patlıcan ise bir çiçek gösterdi sonra yaprak büyütmeye devam etti. kökleri de uzamaya devam ediyor.

akan su sisteminde
ph: 7,2
ec: 1.6
Name:  akansu 2.jpg
Views: 1688
Size:  54.2 KB

Venusaqua E3303 kafa motoru yaklaşık 55 cm yükseklikte bu debiyi sağlıyor. 25 tl ye internetten aldım.
Name:  akansu 5.jpg
Views: 1668
Size:  66.3 KB

burada ise katı ortam denemem ile sistemin bütün görüntüsü var.

katı ortam denememi saksılarda yapmanın maliyeti yüksek olması sebebiyle kasalarda deniyorum.üzeri mavi poşet ile kaplanan kasalarda dün ulus halinden aldığım fideleri diktim. çok umudum yok fideler ile alakalı ancak belirtmek istiyorum Ankara Ulus Halinde 15-20 fide ( domates biber vs ) 1- 1,5 Tl fideler topraktan sökülüp bir araya getiriliyor kök kısımlarına bir tomar çamur kaplanıyor ki hem ıslak kalsın hem çürümesin. ben denemek adına ayaş domatesi , köy domatesi ve biber çeşitlerinden aldım çok ucuza geldi ama bilemiyorum kalite ve sağlıkları nasıldır fidelerin.


Düzenleyen hdhd06 : 30-05-2015 saat 20:29
hdhd06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025