View Single Post
Eski 28-07-2015, 23:37   #5
hdhd06
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-03-2015
tekrar merhabalar ,
öncelikle kısa bir özet geçeyim ; sistemi salatalık ağırlıklı hale getirmiştim. bir aydı baya salatalık elde ettik akansu denememizden. aslında çok fazla bitki koymamıştım sisteme ama birde baktıkki baya verimli salatalıklar bizde çilekten salatalığa yöneldik. Ancak çok kısa aralıklarla delmiş olmamızın sorununu gerçekten çok yaşadık. birbirlerine dolaşan yapraklardan tutunda, çileklerin ve kıvırcıkların gerçekten güneç göremem gibi sorunlar yaşamasına kadar gitti bu sorun. Yani boruda deliklerin aralığına gerçekten dikkat edin

ayrıca durgun su denememdeki kovalarda gördüğünüz üzere 2-3 delik vardı. bu kadar az su alabilen bir yoğurt kovasına bukadar bitki dikilirse su cok hızlı tükeniyor. tavsiyem içinde daha çok su tutan bir kap ile deneyin. yeni başlayacak arkadaşlar bu konuda da benim kadar aç gözlü olmamanızı tavsiye ederim

akansu sistemimden bir arapsaçı kıvırcık ;
Name:  IMG_0046.jpg
Views: 1458
Size:  64.2 KB

kendi yaptığım su deposu ;

Name:  IMG_0061.jpg
Views: 1407
Size:  44.4 KB

geniş bir su deposu yapmaya çalıştım. dışardan almak yerine bu şekilde denedim bence gayet başarılı oldu. içine iki kat kalın ambalaj laylonu var.
önemli olan nokta dışını kaplayıp güneş ışığının girmemesini sağlamak gerek yoksa suda yosunlaşma vs başlar. ben gün ışığını engelledim bu şekilde poşetlerle kaplayarak.
Ramazan Bayramından hemen önce kurdum damla sulamayı. o zamana kadar düzensiz şekilde besinsiz suluyordum. o zamandan beri düzenli ve besinli su ile sulanıyor. gelişme hızı baya arttı.

bu depodan damla sulama ile katı ortam günde 1 er dk olarak 2 kez sulanıyor. ( 07:30 - 21:30 ) suyun az geldiği düşüncesindeyim. bu sebeple artırmayı dusunuyorum.
önemli bir noktaya değineyim drenaj işini hiç düşünmemiştim başlarda. o yüzden fazla gelen su akıp gidiyor ... bu da verdiğim su miktarının ne fazla ne az olmasını gerektiriyor.

bayramdan sonrası için devamı sonra

hdhd06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön