![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2012
|
Kayısı
Bugünlerde bahçedeki kayısı ağacının meyvelerini toplamakla meşgulüz. Çok tatlı, çok güzel aromalı, iri taneli meyveleri var. Herhalde toplamda 100 kg kadar verecek. İki resim paylaşayım istedim: Birincisi büyüklerden bir örnek. Genelde küçükleri 50 gram, ortalama 60-70 gram, 80 gramı geçenler de oluyor böyle. İkincisi de kayısıyı bizimle paylaşan karıncalar. Tezgahın üzerine kayısı suyu damlamış, hep birlikte tadına bakıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Domatesler Büyüyor
Son durumun resimleri: Biraz yavaş olmakla birlikte domatesler büyüyor. Bu domatesin cinsi biraz farklı. Meyveler gerçekten küçük. Yapraklar dallar da öyle. İnce, küçük, narin. Zor meyve bağlıyor. Sıklıkla çiçekler düşüyor. Elektronik Aeroponik sistemde 6 fide var. 3 tanesinde salkımlar dolmaya başladı. Yeni Malzeme grubunda ilk sistemdeki domates bir türlü toparlanamadı, sanırım hastalandı. Onu söktüm. Yerine bir çelik köklendirdim, onu diktim. O da çok küçük, bu sıcaklarda henüz bayılmakla meşgul. İkinci yeni malzeme fidesi gayet sağlıklı. Hatta aerponikçilerden daha iyi gelişti. Yavaş başladı, şimdi sanırım gövdesi tüm diğerleinden iri ve sağlıklı. Çiçekler yavaş yavaş artıyor. İki adet meyve bağladı. Düzenleyen sulukök : 26-06-2014 saat 12:01 Neden: Metin ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Resimlerin devamı...
İlk resimlerin hepsi aeroponiklerden. Bu iki resim de Yeni Malzemecilerden ikincisi. Biri genel görünüm, ikincisinde yeni meyveler görülebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Erken Veda
Gerçi pratikte veda edeli epey oldu ama, elim deyip de bu sayfaya iki satır yazamadım, yazasım da gelmedi. Bu sene proje çokluğundan herhalde, işler iyi gitmedi. Asıl galip gelen proje ise İzmir'e taşınma projesi oldu. Geçen yaz niyetlenmiştik ama pek kımıldayamamıştık, bu sene artık birşeyler yapalım deyince sık sık İzmir'e gidip gelmek gerekti. Domatesler kendi başlarına kaldılar. Bir-iki kez "kaza" geçirip ölümün kıyısından döndüler ama yine de pek ilgilenemedim; geçen yıldan kalma besinlerin sonuncuları da bitince geçenlerde fişi çektim. Bu arada İzmir/Urla'da bir ev aldım ve taşınma hazırlıklarına başladım. Domatesler de, sistem de öylece kalakaldı. Taşınmadan önce söküp ilerisi için kullanılabilir hale getiririm artık. Bu sene bu kadarmış. Seneye umarım daha iyi bir çalışma yapma şansım olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Köklenme Resimleri
Belgelemeyi tamamlamak adına son birkaç resim ekleyeyim dedim. Beslenmeyi durdurduktan bir aydan fazla bir süre sonra, kurumuş höklerin resimleri. Dün yazlık evi toparlarken balkondaki sistemleri de tamamen söktüm. Elektronik-Aeroponik sistemin kutu içindeki köklenmesini de resimledim. Bitkiler ilk meyvelerini verme aşamasına gelmişlerdi. Bir de, bir kere neredeyse kuruyup, yeniden kök vererek yaşama dönmüşlerdi. 6 kökten biri tamamen kurumuş, diğerleri kurtulmuştu. Yani bir bakıma bu resimdekiler ikinci nesil kökler de denebilir. Yeni Malzeme kutusunudaki köklenmeyi resimlemedim. Orada köklenme bu kadar göze çarpıcı değil. Oysa bitkinin gelişimi sonuçta aeroponiklerden daha fazla olmuştu, kuruma olayını da neredeyse hiç etkilenmeden atlatmıştı. Köklenme daha yaygın olduğundan malzeme içine heryere sızmış ve de dağılmış, öyle top sakala gibi ihtişamlı bir manzara yoktu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
aeroponik, akıllı saksı, domates, hidroponik, topraksız |
|
|