View Single Post
Eski 13-06-2014, 20:49   #14
sulukök
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2012
Teşekkürler Sayın Tartes,

Evet doğru. Ben zaten Akıllı Vana'nın ne olduğunun bilindiğini varsaymış, o okunda bir açıklama yapmamıştım. Yaptığım tasarım(lar) da aynı amaçlı.

Birinci model, sizin de pazarladığınız Akıllı Vana ile aynı görevi görmekte. Sulama Kabına, ayarlanabilir bir üst limite (yüksekliğe) kadar su doldurup, su tamamen tüketilene kadar su vermemektedir. Ancak bu su, sadece Dipten Sulama yapmaya olanak vermektedir. Tipik olarak bu yükseklik 3 cm yükseklikte. İstenirse daha da artırılabilir. Azaltılabilir de.

İkinci model ise havadaki bitkilerin köklerini üstten sulamakta, şimdiki yeni versiyonunda mikro sprinkler ile ıslatıp, köklerin kurumasını (ortamda biriken süzülmüş suların tamamen sıfıra düşmesini) beklemekte, kökler kuruyunca yeniden sprinkler ile ıslatmakta. Bu modelde amaç havadaki kökleri ıslatıp, özellikle olabildiğince en az düzeyde su birikimi sağlayarak bir sonraki ıslatmayı en kısa zamanda yapmak. Bu nedenle biriken su düzeyi en çok 1.5 - 2 cm olmakta. Mümkün olsa daha da az yapacağım ama piyasadaki şamandıra sistemleri ile bu kadara inebildim.

Düzenleyen sulukök : 13-06-2014 saat 20:52 Neden: Cümle düşüklüğünü düzeltme
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön