agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni1Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-11-2011, 22:23   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-11-2011
merhaba arkadaşlar. ben 100 dönümlük bir serada otomasyon ve gübreleme sorumlusuyum. benim kullandığım makinalar bahsettiklerinizin aynını yapıyor. mesela sera içerisinde sıcaklık düşüğü zaman sıcak suyu devir daim yaptıran motorlar çalışır. havalandırmalar kapanır. Sera istenn değerlere ulaşınca durur. havalandırmalar açılır. Bu iş için gerekli olan zaman aralığına siz karar veriyorsunuz. güncelleme zamanı kısa olursa motorlarda sürekli bir dur kalk olur. bunun için belli bir sapma payı belirlemeniz gerekir. mesela zaman olarak 60 sn gibi. sıcaklık da 2 C, nemde % 10 gibi. Ec ayarlamasında da Ec düşünce kullandığınız gübre formülünden ilave etmeniz gerekir. Bunu yapmak içinde besin solüsyonunun geçtiği hatta bir EC probu ve PH Probu koyulması gerekir. Bunların yaptığı anlık ölçüme göre bir elektrikli vana ve pompa yardımı ile gübre ve asit koyulur. Sera içerisinde de ısı, nem ve karbondioksit sensörleri olmalı. bu arada yetiştirme ortamı olarak ne kullandığınız ve sisteminizde önemli..

özcan.194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026