agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni2Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2010, 13:42   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-05-2010
30 lt lik olan kutuların arka ve alt kısmına delik açık çok zorlukla bulduğum depo bağlantı aparatını yerleştirdim, bağlantı aparatının kenar kısmı kalın olduğu için deponun altında 1,5 cm lik su birikiyor. Fideler büyüyüpte kökleri bu suyun içinde kalınca sıkıntı olurmu bilmiyorum.
Daha sonrada fideleri perlitte yetiştirmeye karar verdiğim için tahliye deliğinin üstüne 2 kat tülü sıcak silikonla gerdirerek yapıştırdım.

cecey07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2010, 13:49   #2
Ağaçsever

Evdeki balkon sıkı yönetimiyle daha az sorun yaşamak için hareketlendirdim standlarımı.
Bu kilitli tekerlekler çok pahalıymış bunuda öğrendik malesef.
Benim balkonun önü açık ve binanın bulunduğu bolge itibarı ile gün boyu rüzgar var ve günde 2-3 defa çok şiddetleniyor. Kilitli tekerlekler standın gezmesini önlemek için ama bu rüzgarın bitkilere ne gibi etkisi olacağını daha sonra gözlemleyeceğim. Umarım sıkıntı yaratmaz.

Eklenen Resimler

Eski 28-06-2010, 13:56   #3
Ağaçsever

Akvaryumcudan aldığım t hava bağlantı aparatı ve düz boru birleştirme aparatının arasına kısacık akvaryum hortumu geçirerek perlitin 3,5 cm altına 3 yöne su basacak şekilde, yetiştirme kabının 4 köşesine sistemi hazırladım. Kulandığım siyah boru da tam bir hayal kırıklığı olacak ilerleyen günlerde diye düşünmeden kendimi alıkoyamadım, nitekim öyle oldu da.

Eklenen Resimler

Eski 28-06-2010, 14:03   #4
Ağaçsever

Nihayet lider fide den aldığım salatalıklarımı perlite yerleştirdim. Fidelerin köklerine yapışan topfu temizlemek için sanırım 250 lt su harcamışımdır.
Biraz titiz bi çalışma yapmak istedim, torfun kalıntılarının besin suyuna karışmasını istemedim.

Torftan besin suyuna hastalık geçebilir mi? Böyle bir durum yaşayan oldumu ya da bilen varmıdır bu konuyu?

Eklenen Resimler

Eski 28-06-2010, 14:05   #5
Ağaçsever

Salatalıklar standın hazırlanmasını beklerken alt yaprakları biraz sarardı.
Umarım toparlarlar.

Eklenen Resimler

Eski 28-06-2010, 14:18   #6
Ağaçsever

Elimde bulunan 2 adet akvaryum motoru vardı, birisi büyük dış motor diğeride küçük iç motor. Dış motor çok güçlü geldi sisteme boruları bağlantı yerlerinde söküyor ve suyun perlitle buluştuğu yerde perliti parçalıyordu, onu daha sonra büyük bir sistem kurarsam orada kullanmak üzere tekrar depoya kaldırdım. Küçük olanda işimi görüyordu ama titizliğimden suyun yetersiz geleceğini düşünerek 2 adet atman 105 kafa motoru edindim. Motorlar biraz büyük ama sonrasında başka bi yerde işime yarayabilir.
Elektirik faturasınıda merak etmiyor değilim

Eklenen Resimler

Eski 28-06-2010, 16:51   #7
Ağaçsever

akya's Avatar

Giriş Tarihi: 10-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cecey07 Mesajı Göster
Nihayet lider fide den aldığım salatalıklarımı perlite yerleştirdim. Fidelerin köklerine yapışan topfu temizlemek için sanırım 250 lt su harcamışımdır.
Biraz titiz bi çalışma yapmak istedim, torfun kalıntılarının besin suyuna karışmasını istemedim.

Torftan besin suyuna hastalık geçebilir mi? Böyle bir durum yaşayan oldumu ya da bilen varmıdır bu konuyu?
Fideleri torfuyla beraber perlite şaşırtsaydınız bence daha kolay uyum sağlarlardı. Çıplak köklü fidelerin perlitte dik durması zorlaşır ve yer değiştirdikten sonra gelişimine devam etmeye başlama süresi uzar. Hazır fideler plastik viyollerden torfuyla çıkartılıp dikilir, torftan hastalık geçmesi az bir olasılık.

Sulamada bir seferde ne kadar su kullandığını ölç ve bitki başına 1-1,5 litre besinli suyu saat başı uygulamaya çalış. Sulamayı 15 dakikadan aşağıya çekemiyor ve dediğim miktarları aşıyorsa sulama aralığını sayın malbman'ın dediği gibi açabilirsin. Sulama miktarı kapalı ortamlarda ya da kış şartlarında azaltılabilir. Perliti avuç içinde sıktığında su akıyorsa sulama yeterlidir.

Domateslerini ise bir an önce yeni yerlerine almalısın.

akya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025